Fitoi Miliardat me Anë të Facebook, Ja Thëniet me të Cilat Ai Hyri në Zemër të Botës

Ky djalosh e braktisi manastirin në të cilin kishte vendosur që të kryente rrugëtimin e tij shpirtëror dhe ta jetonte jetën si një murg.

Falë magjisë dhe mundësive të pafund të rrjeteve sociale, e në veçanti Facebook, Jay Shatty, një murg në tentativë u bë një nga personat më të ndjekur në Facebook.

Më video-këshillat e tij ai ka mbledhur rreth vetes me miliona ndjekës, ka fituar shumë zemra, ka kënaqur audienca të gjëra, dhe ka fituar miliarda.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë, kemi përmbledhur thëniet që ai i ka përdorur më së shumti në video-këshillat e tij:

“Mos thuaj: “Pse po më ndodh mua kjo gjë?”, por thuaj: “Çfarë po më mëson mua kjo gjë?”. Do të ndryshojë gjithçka”.

“Nëse nuk mëson të rrish vetëm , gjithmonë ke për të pasur frikë nga vetmia”.

“Mos u ndje keq duke i thënë dikujt që s’të meriton: “Nuk të urrej, thjesht jam lodhur duke shpenzuar kohën time me ty”.

“Nëse je i ri dhe ende nuk e ke kuptuar qëllimin e jetës tënde, mos u streso. Çdo gjë do ta kuptosh në kohën e duhur”.

“Mos u frikëso nga fillimet e reja, nga njerëzit e rinj, nga energjitë e reja, nga sfidat e reja. Fillo të eksplorosh forma të ndryshme të lumturisë”.

“Ne jemi krijuar për të dashur njerëzit dhe për të përdorur gjërat, por sot ne përdorim njerëzit dhe duam gjërat”.

“Çdo gjë do të ndodhë për një arsye dhe kur ta kuptosh atë arsye, do të ndihesh falenderues ndaj vetes që nuk hoqe dorë. Bekimet po vijnë drejt teje. Besoje këtë gjë”.

“Miqtë e vërtetë të thotë se kur nuk je duke jetuar me gjithë potencialin tënd. Ata nuk të lënë të ulesh, të jesh mediokër dhe të mendosh se je duke vepruar mirë”.

“Duhet të kuptosh se kush nuk je, për të arritur të kuptosh se kush je në të vërtetë”.

“Nuk të lëndon dashuria, por njerëzit që nuk ditën të të donin. Mos i ngatërro këto dy gjëra”.