Mamaja jote është shoqja e vetme që gjithmonë do të jetë afër teje, në të mirë ose në të keq…

Dashuria është një ndjenjë e jashtëzakonshme dhe universale, mund të bashkojë çdo person me një tjetër, në të gjitha format e saj, si atëherë kur lidh dy partnerë por edhe kur manifestohet si dashuri midis anëtarëve të familjes.

Ndër këto, megjithatë, më e madhe, më e thellë dhe më intensive është sigurisht ajo e një nëne për djalin ose vajzën e saj. Është diçka e jashtëzakonshme, e pakushtëzuar, e cila fillon tashmë kur një grua e ndjen jetën duke u rritur brenda vetes dhe vazhdon përgjithmonë.

Instinkti i lindur i përkujdesjes, lidhja e pazgjidhshme mes trupave dhe shpirtrave nuk është e lehtë për t’u shpjeguar me fjalë, aq shumë sa zakonisht thuhet “do ta kuptosh se çfarë do të thotë të duash vërtet kur bëhesh nënë”.

Por një nënë nuk është vetëm lindja e një fëmije, por edhe ajo që e ushqen, dhe e mbron atë nga gjithçka, madje deri në pikën e sakrifikimit të jetës së saj.

Jeta e gruas, e gjithë bota e saj, ndryshon rrënjësisht para dhe pasi sjell një fëmijë.

@Unsplash

Ne zbulojmë gëzimin dhe përgjegjësinë e zotërimit të thesarit më të çmuar, lumturisë të përzier me shqetësim, gëzimit të përzier me frikë.

Të gjitha sepse një nënë gjithmonë do të donte më të mirën për fëmijën e saj dhe se ajo kurrë nuk ndikohet nga dhembjet dhe zhgënjimet.

Një nënë ka forcë dhe kurajo të pabesueshme, për të kapërcyer çdo vështirësi, e shtyrë nga dëshira për t’ia kushtuar çdo frymëmarrje krijesës së saj.

Shpesh ata që kritikojnë lidhjen e tepruar, “shumë dashuri”, por një nënë nuk duhet të kufizohet kurrë, ajo duhet të lejojë që natyra të marrë rrugën e saj.

Në profesionin e një nëne, një grua me siguri mund të bëjë gabime, por udhëhiqet nga zemra dhe e mira e pakufishme për fëmijën e saj e që nuk do të dështojë kurrë.

Do të jeni të pranishme sa herë të jetë nevoja, duke harruar lodhjen dhe pavarësisht moshës së vjetër. Për të mirë ose të keq, një nënë gjithmonë do të jetë në anën e fëmijës së saj madje edhe kur të rriten, duke i parë ata përjetësisht të vogjel me sytë e nënës së tyre.

Falë gjithë kësaj dhe më shumë, falenderimet nuk janë të mjaftueshme dhe një nënë as nuk i pret ato, sepse gjithçka është kthyer paraprakisht ditën që fëmija i saj erdhi në botë.

@shutterstock