Nëse ajo nuk është prioriteti yt, të lutem, mos u bëj pengesë që ajo të gjejë lumturinë e saj…

Nëse ajo nuk është zgjedhja juaj e parë, ju lutemi, mos ia humbni kohën. Në fakt, mos i humb jetën e saj. Mos e merrni si të mirëqenë. Dhe mos e trajtoni si një opsion.

Mos i thoni asaj se jeni të interesuar për ta njohur. Mos lejoni që ajo të mendojë se ju jeni në gjendje ta doni atë ashtu siç meriton. Mos luani lojëra me të duke menduar se mund ta bëni atë tuajën vetëm sepse ajo është një person i sjellshëm.

Nëse ajo nuk është përparësia juaj, mos e shikoni në sy dhe mos e pyetni për jetën e saj. Mos e bëni atë të besojë se ju keni rënë kokë e këmbë në dashuri me të. Mos lejoni që ajo të hapet për të kaluarën e saj dhe kush është ajo person. Mos e lini që të ju tregojë plagët dhe pasiguritë e saj. Mos e bindni atë se ajo është e sigurt me ju. Ajo nuk është.

Nëse ajo nuk është zgjedhja juaj e parë, mos e gënjeni atë duke i thënë asaj se ju doni të kaloni të ardhmen tuaj me të. Nëse doni të eksploroni mundësitë tuaja, mos e bëni atë të mendojë se keni qëllime serioze me të.

Mos e mashtroni atë. Mos e bëni atë të dashurohet, nëse ju keni për qëllim vetëm për t’u argëtuar me të. Mos e mërzitni zemrën e saj nëse nuk je gati ta doni ashtu siç duhet.

“Thjesht dua të jem përparësi për dikë. Zgjedhja e parë për të, prioriteti kryesor. Kam nevojë për përkujdesje, dashuri dhe vëmendje. Kam nevojë për dikë që më kupton dhe më pranon kështu siç jam. Të lutem Zot, bëj që ta gjej.”

Mos e humbni energjinë dhe kohën e saj të çmuar në diçka që vetëm do t’ia copëtojë zemrën. Mos e bëni atë të mendojë se ju do të jeni aty kur ajo më në fund shpreht dhe bie çmendurisht në dashuri me ju.

Mos bëni sikur jeni xheloz për të kur ajo është aty vetëm sa për të mbushur një zbrazëti në jetën tuaj të trishtë. Mos i gënjeni se ajo është personi i vetëm me të cilën dëshironi të jeni  gjithë jetën tuaj. Mos e trajtoni sikur ajo të ishte një budallaçkë, sepse nuk është ashtu.

Nëse ajo nuk është zgjedhja juaj e parë, atëherë ju lutemi, mos prisni që ajo t’ju japë përparësi. Ajo është lloji i gruas që ëndërron të gjejë dashuri të pastër, të pakushtëzuar. Ajo beson në përralla dhe beson në fundet e lumtura. Ajo është lloji i gruas që do të bënte gjithçka për t’ju bërë personin më të lumtur në botë. Por mos prisni që ajo t’i bëjë të gjitha këto nëse ju nuk jeni të gatshëm ta doni atë ashtu siç meriton.

Nëse ajo nuk është përparësia juaj në jetë, lëreni atë. Mos e trazoni qetësinë e saj dhe lërini të shkojë. Ndaloni së dhëni thërrimet asaj në vend të gjithë bukës. Ndaloni së gënjyeri. Ndaloni së manipuluari atë. Bëhuni burrë dhe vetëm për një herë të vetme mendoni për ndjenjat. Braktiseni atë para se të jetë vonë. Vazhdoni, përpara se ta copëtoni zemrën e saj të çmuar dhe ta lini të lypë për mëshirë.

Ju kurrë nuk do të jeni në gjendje ta takoni këtë grua. Ju kurrë nuk do të jeni aq të fortë sa t’i jepni asaj dashurinë që i nevojitet. Lëreni të fluturojë larg dhe të gjejë dikë që do ti bëjë këto. Ajo meriton të gjejë lumturinë e saj.