Një kirurg plastik zbuloi se të gjitha gratë fillojnë të duken si nëna e tyre mbi 33 vjeç…

Ne të gjithë e kemi kaluar atë fazën e adoleshencës në të cilën u rebeluam kundër prindërve tanë dhe ndonjëherë i urryem ata.

E pra, duket se kjo fazë e “mohimit” zgjat shumë pak dhe së shpejti, në vend të kësaj, ajo përfundon duke na bërë njëlloj si prindërit tanë.

Një mjek ka identifikuar se gratë përfundojnë duke imituar nënat e tyre, ndërsa burrat përfundojnë duke u dukur si baballarët e tyre, por ajo që mjeku e gjeti më interesante është se tranzicioni ndodh në një epokë shumë të saktë …

E keni tejkaluar atë moshë?

Siç e shpjegoi Frojd në teoritë e tij psikoanaliste, lind një konflikt në mënyrë të pashmangshme midis fëmijëve dhe prindërve të të njëjtit seks, i cili në realitet mund të jetë pak ose shumë i theksuar.

Sidoqoftë, si femrat po ashtu dhe meshkujt, në një kohë të jetës së tyre, përpiqen ta dallojnë veten nga prindërit e tyre.

Sipas kirurgut plastik Julian De Silvia, autor i hulumtimit që çoi në këtë zbulim kurioz, ndarja është vetëm një fazë kalimtare, sepse fati i secilit prej nesh është të bëhet pikërisht si prindja e të njëjtit seks.

Gratë fillojnë të duken si nënat e tyre në moshën rreth 33 vjeç: me gjasë shifra përkon me moshën mesatare në të cilën shumica e grave bëhen nëna, duke gjetur një model natyror për të ndjekur nënë e tyre.

Edhe burrat nuk mund të shpëtojnë nga ligji: për ta, mosha në të cilën fillojmë të imitojmë babanë e tyre është 30 vjeç, një epokë në të cilën të rinjtë shpesh përballen me situatat me pjekuri, të frymëzuara nga mësimet e babait të tyre ose thjesht nga veprimet e ndërmarra në të kaluarën.

“Ne të gjithë bëhemi prindër në një moment në jetë – dhe kjo është diçka për të cilën duhet të jemi krenarë.

Të jesh prind është elementi që më inkurajon transformimin, së bashku me faktorë të tjerë të jetesës”, tha ai, kirurgu plastik De Silva.

Për fat të keq, shumë njerëz nuk e pranojnë këtë të vërtetë dhe mbajnë një qëndrim të rebelimit me prindërit e tyre edhe për më shumë kohë; në fakt, nëse e mendoni, ndoshta do ta mohoni se jeni bërë si nëna juaj ose babai juaj, por në të njëjtën kohë i jepni të drejtë këtij zbulimi!

A nuk është kështu?