10 Gabime Prindërore që Duhen Shmangur Përpara se të Jetë Tepër Vonë

©Depositphotos.com

Shumë prindër e kanë përjetuar atë situatën e pakëndshme kur ata kuptojnë se sjellja e fëmijës së tyre ka ndryshuar, por pa e ditur se nga ka ardhur ky problem.

Ne kemi gjetur disa përgjigje nga të cilat të gjithë prindërit do të jenë në gjendje të mësojnë diçka.

Nëse fëmija juaj është i fshehtë dhe nuk ka besim, kjo mund të jetë për shkak të irracionit tuaj të tepërt.

©Depositphotos.com

Nëse fëmija juaj është tepër i ndrojtur dhe i pavendosur, ndoshta është sepse ju përpiqeni ta ndihmoni atë edhe me gjërat me të cilat mund të përballet dhe vetë.

©Depositphotos.com

Nëse i bleni gjithçka që ajo dëshiron, por ajo gjithmonë merr lodrat e fëmijëve të tjerë, kjo do të thotë që ju nuk i jepni asaj të drejtën për të zgjedhur.

©Depositphotos.com

Nëse fëmija juaj shpesh tregon zili dhe xhelozi, mund të ndodhë sepse e krahasoni shumë shpesh me dikë tjetër.

©Depositphotos.com

Një fëmijë mund të jetë i pasjellshëm sepse ata mund të ndjekin shembullin e prindërve të tyre ose të një anëtari të familjes.

©Depositphotos.com

Nëse një fëmijë është nervoz dhe nxehet shpejt, mund të jetë për shkak të mungesës së vëmendjes. Ai/ajo  thjesht nuk di një mënyrë tjetër për t’u vënë re.

©Depositphotos.com

Nëse fëmija juaj ju gënjen, mund të jetë për shkak se keni reaguar shumë ashpër ndaj gabimit të mëparshëm.

©Depositphotos.com

Nëse fëmija juaj nuk i respekton të tjerët, mund të jetë për shkak se ju i tregoni atyre se çfarë duhet të bëjnë pa marrë parasysh se çfarë ndjejnë ata.

©Depositphotos.com

Nëse fëmija juaj nuk mund ta mbrojë veten në situata të vështira, kjo mund të ndodhë sepse ju e keni qortuar atë në sy të të jerëve. Ju kurrë nuk duhet ta bëni këtë, madje as para vëllezërve apo motrave së tij/saj.

©Depositphotos.com

Ja pse është e rëndësishme të pohoni unikalitetin e fëmijës dhe të merrni në konsideratë dëshirat e tyre.

©Depositphotos.com,©Depositphotos.com