10 Gabime që Bëra Kur Isha në të 30-at…

©Inside Creative House/shutterstock

Si dikush në të 40-at, kam pasur shumë kohë për të reflektuar mbi gabimet që kam bërë më parë në jetë.

E vërteta është se të 30-at tuaja janë një kohë kyçe; po zbuloni se kush jeni, po fokusoheni në karrierën tuaj dhe po vendosni gurët për të ardhmen.

Dhe ndërsa kjo është e gjitha mirë, ka ende zona gjatë të cilave 30-vjeçarët neglizhojnë veten ose ata që i rrethojnë!

Ata më vonë vazhdojnë të pendohen për këto vendime, prandaj dua t’ju theksoj në këtë artikull (kryesisht që të mos bëni të njëjtat gabime që bëra unë!).

Këtu janë 10 gabimet më të mëdha që bëjnë njerëzit në të 30-at e tyre:

Ata kanë prioritet sigurinë mbi ambicien

Si dikush shumë ambicioz, mund të lidhem me këtë pikë…

E shihni, kur mbushni të 30-at, më në fund filloni të fitoni para të vërteta. Ju ka të ngjarë të keni ngjitur rangjet deri në këtë pikë dhe mund të keni para të mbetura në fund të muajit për t’u mburrur.

Por këtu ka një kurth të fshehur…

Paga mujore mund të jetë aq tërheqëse saqë i bën 30-vjeçarët të harrojnë aspiratat dhe ëndrrat e tyre rinore!

Fatkeqësisht, shumë njerëz qëndrojnë në punë me të cilat nuk janë të kënaqur, vetëm sepse financon stilin e tyre të jetesës dhe paguan faturat.

Por më lejoni t’ju them, kur të arrini të 40-at dhe të kuptoni se paratë nuk ia vlenin shëndetin tuaj mendor, ka të ngjarë të pendoheni për këtë vendim!

Pra, mendoni se lumturia juaj ka më shumë rëndësi se një punë. Pastaj, pasi të keni kuptuar se çfarë ju bën të lumtur, kërkoni një punë në atë fushë!

Kalojnë më pak kohë me familjen dhe miqtë

Si rezultat i punës kaq shumë, shumica e 30-vjeçarëve priren të neglizhojnë familjen dhe miqtë e tyre.

Sidomos prindërit e tyre të moshuar. E vërteta është, kur jeni i ri, imagjinoni se prindërit tuaj do të jenë përgjithmonë pranë.

Dhe në të 30-at tuaja, shumica e prindërve janë ende mjaft të rinj dhe aktivë. Por sapo të keni mbushur të 40-at e më tej, filloni të kuptoni se sa shpejt plaken njerëzit!

Kjo është një keqardhje e madhe për shumicën e 30-vjeçarëve, ata thjesht harrojnë se koha nuk qëndron në vend për askënd. Dhe ndërsa ata janë të zënë me punë, duke shpenzuar dhe madje duke festuar, prindërit dhe miqtë e tyre mund të shtyhen lehtësisht në anë.

Pra, bëjëni zakon që të vizitoni përzemërsisht të dashurit tuaj – ky është një gur i rëndë pendese që nuk dëshironi ta keni mbi supe në të ardhmen!

Ata mendojnë se i dinë të gjitha

Tani, kjo është një pikë që askush nuk dëshiron ta pranojë, por ne jemi fajtorë për:

Duke menduar se jemi mjaft të pjekur për t’i ditur të gjitha.

Por ja si qëndron puna, të 30-at tuaja duhet të jenë rreth vetë-zbulimit! Ju jeni argëtuar në të 20-at, keni gëzuar më pak përgjegjësi dhe keni bërë një grusht gabimesh gjatë rrugës.

Pra, të 30-at tuaja tani duhet të jenë një kohë reflektimi dhe zhvillimi personal!

Por shumë njerëz mendojnë se janë shumë të vjetër për këtë – ata janë të vendosur në rrugën e tyre. Unë do të jem i sinqertë, vetë-zhvillimi, mësimi i gjërave të reja dhe të qenit i hapur ndaj perspektivave të ndryshme duhet të ndodhë në të gjitha moshat.

Dhe të 30-at tuaja janë koha kryesore për të përballuar çdo pasiguri që keni marrë nga fëmijëria juaj, kështu që nuk duhet t’i mbani ato edhe në të 40-at!

Ata nuk krijojnë një fond për të ardhmen

Tjetra në listën tonë të gabimeve më të mëdha që bëjnë njerëzit në të 30-at është të mos vendosin për të ardhmen.

Vitet e fundit, është bërë shumë më e vështirë për të rinjtë të hipin në shkallët e pronave, kështu që shumë 30-vjeçarë ndihen të pafuqishëm.

Edhe nëse ata kursejnë me vite për një depozitë, ata ende mund të përballen me pengesa në blerjen e vërtetë të një prone.

A është çudi që shumë njerëz përdorin paratë e tyre për të shpenzuar për gjëra që nuk u duhen në të vërtetë?

E kuptoj, veçanërisht nëse duket se nuk ka dritë në fund të tunelit!

Por në fund të fundit, ju duhet të vendosni dhe të kurseni për të ardhmen. Nëse kjo është në formën e një prone që do të veprojë si një aktiv, një fond besimi ose një pension privat.

Nuk bëhet më e lehtë në të 40-at, prandaj filloni sa më shpejt që të mundeni!

Ndjehen sikur duhet ta ndajnë mendjen

Ah, nëse po flasim për gabime, jeta jonë e dashurisë duhet të ndërhyjë, apo jo?

Dëgjo me vëmendje – në të 20-at mund të jeni në një marrëdhënie të ndyrë dhe të qëndroni në të sepse e dini se keni ende kohë për të dalë dhe për të takuar dikë tjetër.

Por ndërsa arrin të 30-at, mundësia e zgjedhjes bëhet më e vogël.

Gjithnjë e më shumë njerëz po martohen dhe po bëjnë fëmijë, kështu që thjesht ka më pak disponueshmëri!

Pra, shumë 30-vjeçarë përfundojnë duke qëndruar në të njëjtën marrëdhënie, të pakënaqur, thjesht sepse ndihen nën presion për ta ndarë mendjen dhe e dinë se nuk kanë shumë zgjedhje të kërkojnë diku tjetër (meqë ra fjala, një gënjeshtër totale).

Më lejoni të sqaroj një gjë – nuk është kurrë vonë për të dalë nga një marrëdhënie nëse nuk jeni të lumtur! Pavarësisht nëse jeni 30 ose 90 vjeç, ju meritoni të gjeni dashurinë e vërtetë dhe një partneritet të shëndetshëm.

Ata nxitojnë të kenë fëmijë (ose të mos kenë)

Tani, përveçse ndihen nën presion për t’u sistemuar, shumë 30-vjeçarë gjithashtu ndjehen sikur duhet të nxitojnë për të pasur fëmijë.

Edhe nëse nuk janë gati për ta. Megjithatë, kjo është një situatë e vështirë, pasi gratë kanë një orë biologjike që mund ta bëjë më të vështirë për ta konceptimin e mëvonshëm në jetë.

Thënë kjo, një fëmijë është përgjithmonë! Pra, nëse po mendoni të keni një të tillë, sigurohuni që ju dhe partneri juaj të jeni plotësisht të përgatitur për përgjegjësinë (dhe nuk po e bëni këtë vetëm sepse prindërit tuaj vazhdojnë të lënë të kuptohet se do të kenë nipa!).

Megjithatë, nga ana tjetër…

Disa njerëz nxitojnë të marrin vendimin për të mos pasur fëmijë, por më pas mund të pendohen më vonë.

Pra, çështja këtu është të mendoni vërtet me kujdes përpara se të merrni cilindo vendim!

Ata e krahasojnë veten me brezat e vjetër dhe të rinj

Epo, nëse ka një gjë që nuk duhet të bëjmë në asnjë moshë, është të krahasojmë veten me të tjerët!

Por le të jemi realistë këtu, është krejt e natyrshme ta bëjmë këtë.

Në fund të fundit, një 30-vjeçar ka të ngjarë të shikojë me dëshirë rininë dhe nivelet e energjisë të një 20-vjeçari, ndërkohë që do të admirojë mençurinë dhe përvojën e një 40/50/60-vjeçari.

Këshilla ime për ju?

Përqendrohuni në korsinë tuaj.

Të gjithë kanë një afat kohor të ndryshëm në jetë. Disa vendosen dhe arrijnë sukses herët, të tjerët më vonë në jetë.

Krahasimi i vetes me të tjerët nuk do të bëjë asgjë për të ndryshuar situatën tuaj (përveç nëse i shihni ata si frymëzues dhe punoni drejt asaj që ata kanë).

Ndaj njerëz, morali i kësaj historie është të ndaloni së shqetësuari për atë që bëjnë të gjithë të tjerët dhe të përqendroheni në jetën dhe përparimin tuaj!

Ata ndihen sikur duhet të ndryshojnë jetën e tyre shoqërore

Njoh gjithashtu 30-vjeçarë që mendonin se DUHET të fillonin të qëndronin më shumë në shtëpi sepse ishin “shumë të moshuar” për të luajtur me klube ose për aventurë me miqtë e tyre.

Përfundimi është:

Bëj çfarë të pëlqen të bësh!

Mos u shqetësoni për atë që mendojnë të tjerët. Mos i kushtoni shumë rëndësi numrit 30. Nëse ndiheni ende energjik dhe sikur mund të kërceni gjithë natën, bëjeni!

Njëlloj, nëse në të vërtetë të pëlqen të qëndrosh brenda dhe të shikosh Netflix me një gotë verë, të pëlqen, bëje!

Ata nuk investojnë në shëndetin e tyre

Një gabim tjetër që bëjnë njerëzit në të 30-at është të neglizhojnë shëndetin e tyre.

Shiko, e di që ndihesh mjaft në formë; ju jeni ende mjaft i ri për t’u ngritur në mëngjes pa nyje të ngurtësuara.

Por kjo do të ndryshojë shpejt nëse nuk e bëni shëndetin tuaj prioritet. Natyrisht, ne priremi të jemi më aktivë në të 20-at, jemi duke eksploruar botën, duke u shoqëruar, etj etj.

Kur mbushim të 30-at, shumë njerëz fillojnë të ngadalësohen. Por është një gabim i tmerrshëm! Dhe një për të cilën me siguri do të paguani më vonë (kur do të jetë shumë më e vështirë të ktheheni efektet).

Pra, e di që keni një abonim në palestër të shtrirë diku – filloni ta përdorni!

Ata e vonojnë udhëtimin për më vonë në jetë

Dhe së fundi, një nga gabimet më të mëdha që bëjnë njerëzit në të 30-at është vonimi i të udhëtuarit, për më vonë në jetë.

Na është shitur kjo ide se duhet të fitosh para, të marrësh një shtëpi, të kesh fëmijë, bla bla bla. Udhëtimi mund të ndodhë kur jeni në pension, apo jo?

Gabim!

Deri në kohën kur të dilni në pension, nuk e keni idenë se si do të jetë gjendja juaj financiare ose si do t’i rezistojë shëndeti juaj provës së kohës.

Kjo është arsyeja pse ju duhet të udhëtoni dhe ta bëni tani!

Bëjeni derisa keni mjetet dhe mund ta financoni.

Pra, ne kemi mbuluar gabimet kryesore që bëjnë njerëzit gjatë të 30-tave. Shpresoj që kjo t’ju japë ushqim për të menduar dhe të mos përsërisni të njëjtat zgjedhje të këqija!