10 Gjërat që Bëjnë të Tjerët Kur Janë Plotësisht të Fiksuar pas Teje

©BlueSkyImage/shutterstock

Ndryshimi

Nëse dikush ju duket tërheqës, ai mund të dëshirojë që ju të ndjeni të njëjtën tërheqje ndaj tyre. Ata duan të tërheqin vëmendjen tuaj në mënyrë që të bëjnë përpjekje për të rritur tërheqjen e tyre fizike në kohën që do të thotë të ndryshojnë mënyrën se si duken.

Dikush që tërhiqet nga ju do të veshë veshje të këndshme dhe do t’i stilojë flokët për të theksuar cilësitë e tyre më të mira fizike, por njerëzit e tjerë do të përdorin shenja të sjelljes për ta bërë veten më tërheqës.

Burrat, për shembull, do të fryjnë gjoksin e tyre kur janë grave që i konsiderojnë tërheqëse. Tani kjo sjellje i bën ata të duken më mashkullorë, gjë që mund të rrisë nivelin e tyre të tërheqjes. Pra, nëse dikush ndryshon pamjen e tij ose mënyrën se si sillet, dhe ky person po tërheq vëmendjen te vetja për një arsye, ai dëshiron që ju t’i shikoni dhe shpresojnë që t’ju pëlqejë ajo që shihni.

Pas syve

Cila pjesë e trupit tuaj dërgon sinjalet më të forta romantike?

Epo, sytë janë treguesi më i zakonshëm i tërheqjes romantike.

Pse?

Sepse vështrimi juaj tërhiqet në mënyrë të pandërgjegjshme drejt njerëzve që ju duken tërheqës. Nëse dikush që ju pëlqen hyn në një dhomë, ju shikoni automatikisht në drejtimin e tij. Me fjalë të tjera, kur shikoni, si dukeni dhe ku dukeni janë të gjitha shenja tërheqëse. Nëse dikush ju pëlqen, ata do të vjedhin shikimet e fshehta, do të shikojnë paksa gjatë dhe do të gjejnë justifikime për të parë në drejtimin tuaj.

Ka disa mënyra të ndryshme që sytë tuaj të komunikojnë tërheqjen, por ne duhet të flasim për më të rëndësishmen dhe ai është kontakti me sy. Kur bëni kontakt me sy me dikë, po tregoni interes, çiltërsi dhe kuriozitet. Duke mbajtur shikimin e dikujt për më shumë se disa sekonda, ju po dërgoni një mesazh të fuqishëm dhe ky person ka vëmendjen tuaj të pandarë.

Por kuptimi i kontaktit të zgjatur me sy shkon edhe më thellë. Kur shikoni në sytë e dikujt që ju tërheq, mund të ndjeni një ndjenjë të thellësisë emocionale. Ju mund të ndiheni të pambrojtur, nervozë ose të dashuruar për kamionin, mund të përjetoni një lidhje të fortë fizike që ju shpejton rrahjet e zemrës ose ju bën të buzëqeshni.

Pra, nëse doni të dini nëse dikush është i tërhequr nga ju, pyesni veten këtë.

Çfarë ndjesie është kur sytë tuaj nëse shikoni thellë në sytë e dikujt dhe ju bën të ndiheni nervoz ose të stërngarkuar, atëherë edhe ju mund të keni një lidhje të fortë fizike.

Variacionet vokale

Zëri juaj luan një rol të rëndësishëm në tërheqjen fizike, njerëzit tërhiqen nga zëra të veçantë bazuar në lartësinë, volumin dhe timbrin unik të toneve të tyre vokale. Disa zëra janë të mprehtë dhe jo tërheqës, të tjerë janë simpatikë ose të papërmbajtshëm.

Ndërsa shumica e preferencave vokale janë unike për të gjithë. Ka disa modele që mund t’i masim me saktësi, për shembull, në një studim të vitit 2014 nga revista evolucioni dhe sjellja njerëzore, burrat në mënyrë të pandërgjegjshme ulnin lartësinë e zërit të tyre kur u flisnin njerëzve që i konsideronin tërheqës. Shpesh një zë më i ulët tregon një prani më dominuese dhe më të sigurt, gjë që e bën zërin e tyre më tërheqës për dëgjuesit femra.

Me fjalë të tjera, nëse dikush ju duket tërheqës, ai mund të ndryshojë lartësinë e zërit të tij. Ata duan t’ju tërheqin veshët sepse shpresojnë për një lidhje fizike. Ata duan që ju të shijoni tingullin e zërit të tyre sepse ky person mendon se jeni tërheqës.

Kapje romantike

Nëse dikush tërhiqet fizikisht nga ju, ai mund të pushtojë hapësirën tuaj personale, do të gjejë mundësi për t’u afruar dhe do të anohet drejt jush. Ata do të ulen pranë jush dhe do të mbyllin hendekun fizik midis trupit tuaj dhe trupit të tyre.

Në rregull, le të themi se jeni në një takim me dikë që ju pëlqen dhe doni të dini nëse po shkon mirë.

A është vërtet i tërhequr ky person nga ju?

A keni një shans për t’i çuar gjërat më tej?

Epo, për t’iu përgjigjur këtyre pyetjeve, kushtojini vëmendje distancës mes jush, a po gravitoni së bashku duke u afruar gjithnjë e më shumë? A është takimi juaj i prirur drejt jush?

Edhe nëse jeni ulur përtej tavolinës, shpesh është më e lehtë të shikoni pozicionin e një pjese të caktuar të trupit në vend të të gjithë trupit. Për shembull, ky person mund të jetë ulur në të njëjtin vend, por duart e tij janë të shtrira, këmbët e tij janë të ngatërruara në tuajat.

Me fjalë të tjera, një pjesë e trupit të tyre ka hyrë në zonën tuaj personale, kështu që nëse vëreni ndonjë nga këto ndryshime, ky person tërhiqet nga ju pavarësisht nëse e kupton apo jo. Shumica e njerëzve nuk i bëjnë këto ndryshime me qëllim. Në vend të kësaj, ata gradualisht gravitojnë më afër jush.

Epo, imagjinoni se jeni dielli në qendër të sistemit diellor dhe ky person është një planet i kapur në gravitetin tuaj. Ata thjesht nuk mund ta ndalojnë veten të afrohen më shumë me ju.

Shkëlqimi i artë

Kur ju pëlqen dikush, trupi juaj bën diçka vërtet të çuditshme, dhe lëkura juaj fillon të shkëlqejë pothuajse sikur po rrezatoni dritën e artë.

Tani, sigurisht, lëkura juaj nuk po shkëlqen, ndërsa duket sikur lëkura juaj po bëhet e artë. Ai reflekton dritën nga mjedisi juaj, duke krijuar një shkëlqim unik.

Pse lëkura juaj është më reflektuese se normale?

Dhe çfarë lidhje ka drita me tërheqjen fizike?

Epo, përgjigja nuk është aq magjepsëse sa duket. Ju po reflektoni dritën sepse lëkura juaj po sekreton më shumë vaj në formën e djersës. Djersa juaj ulet në majë të lëkurës dhe krijon një sipërfaqe më reflektuese. Me fjalë të tjera, ju shkëlqeni sepse jeni nervoz dhe të djersitur. Dhe ndonjëherë ne nervozohemi dhe djersitemi kur dikush që na pëlqen është ulur përballë nesh. Pra, nëse dikush po shkëlqen, kjo do të thotë që ju e bëni atë nervoz.
Prania juaj e vë trupin e tyre në mbingarkesë dhe poret e tyre krijojnë një shtresë djerse me shkëlqim, nuk është gjithmonë një pamje e bukur, por dikush që djersin rreth jush ju duket tërheqës.

Shenja ngushëlluese

Tërheqja është një ndjenjë e ndërlikuar. Dhe ndonjëherë ngatërrohet me kokën.
Në rregull, le të themi se po kaloni kohë me dikë që ju pëlqen. Edhe pse ju pëlqen ky person, kalimi i kohës me ta po takson trurin tuaj. Ju vë në ankth, krijon stres dhe ju bën të pakëndshëm në lëkurën tuaj.

Pra, si e dini nëse dikush është i tërhequr nga ju?

Vëreni sjelljet vetë-qetësuese, si fërkimi i duarve dhe lloje të tjera të nervozizmit. Nëse shihni këto shenja nervore, ky person mund të jetë tepër i shqetësuar rreth jush. Ata nuk mund të pushojnë kur jeni në dhomë. Ata tërhiqen pa shpresë nga ju dhe kjo po i çmend.

Kontakt dinamik

Kontakti fizik ka shumë përdorime, disa janë të rehatshme dhe të sjellshme. Të tjerët janë intime dhe të butë, por si e dalloni ndryshimin midis një prekjeje profesionale dhe asaj romantike?

Epo, vetëm mendoni për ndryshimin midis një shtrëngimi duarsh dhe një përqafimi. Shtrëngimi i duarve është një përshëndetje zyrtare që vendos kontakt fizik pa kaluar asnjë kufi intim. Një përqafim nga ana tjetër kërkon kontakt të plotë të trupit.

T’i japësh dikujt një përqafim ka shumë më tepër përgjigje. Kjo është arsyeja pse ne shtrëngojmë duart me të huajt ndërsa përqafojmë miqtë dhe partnerët.

Në një kontekst romantik si takimi, prekja fizike bëhet edhe më dinamike. Në vend të përshëndetjeve zyrtare si shtrëngimet e duarve dhe përqafimet. Dikush që ju duket tërheqës mund të përdorë kontaktin fizik për të demonstruar ndjenjat e tij. Ata do të fillojnë me diçka të sigurt si një shtrëngim duarsh ose një prekje në krah, por nëse tërheqja e tyre thellohet, prekjet e tyre mund të bëhen më personale.

Ata do të vendosin dorën në pjesën e poshtme të shpinës, do ta vendosin krahun rreth shpatullave tuaja ose do të prekin këmbën tuaj me të tyren. Prekjet e përshkallëzuara tregojnë një nivel në rritje të tërheqjes. Me fjalë të tjera, ky person po përdor kontaktin fizik për të thelluar marrëdhënien e saj fizike. Nëse dëshironi të njëjtën gjë, gjithçka që duhet të bëni është të ktheni favorin.

Tërheqja biologjike

Cilat sinjale të tjera biologjike tregojnë dashuri apo tërheqje?

Në rregull, le të themi se po flisni me dikë që sapo keni takuar. I ke parë nga përtej dhomës dhe merr guximin për të nisur një bisedë. Tani po pyesni veten nëse ju shohin tërheqës.

Shikoni ngjyrën e lëkurës së tyre. Konkretisht faqet e tyre. A janë rozë dhe të skuqur?

A u skuq fytyra e tyre në momentin që përshëndetët?

Kur jeni duke përjetuar emocione të forta si eksitim ose tërheqje, trupi juaj lëshon një vërshim adrenaline. Adrenalina shkakton zgjerim në enët e gjakut. Zgjerimi lejon që më shumë gjak dhe oksigjen të rrjedhë në lëkurën tuaj, veçanërisht në zonat e ndjeshme si faqet, qafa dhe gjoksi juaj.

Kur gjaku vërshon në një pjesë të caktuar të lëkurës tuaj, ai bëhet rozë, një fenomen i zakonshëm që ne e quajmë mushing. Pra, nëse dikush skuqet rreth jush, ai ndjen një emocion të fortë si kënaqësi apo nervozizëm. Në secilin rast, trupi i tyre po reagon ndaj jush, sepse ju gjejnë të tërhequr biologjikisht.

Mungesa e fokusit

A e ka të vështirë ky person të qëndrojë i fokusuar?

A duket sikur ata mezi po dëgjojnë?

Shumicën e kohës, aftësitë tona të të dëgjuarit janë një shenjë e keqe. Nëse dikush duket i hutuar, mund të mendoni se është i mërzitur, por ndonjëherë mungesa e fokusit është një shenjë e diçkaje më të thellë.

Le të themi se po flisni me dikë që ka një dashuri të madhe për ju gjatë gjithë bisedës suaj. Truri i tyre është duke u trazuar. Është i mbingarkuar nga pyetje, hipoteza dhe mendime nervoze.

Ata dëshpërimisht duan të bëjnë një përshtypje të mirë për ju. Ata shqetësohen për atë që po mendoni ose çfarë të thoni më pas. Dhe ankthi i tyre i largon ata nga biseda aktuale. Duket sikur nuk u intereson, por kjo nuk mund të jetë më larg nga e vërteta. Ata janë të pa fokusuar dhe të mbingarkuar sepse nuk duan asgjë më shumë se një lidhje më të fortë me ju.

Lumturia reflektuese

A qeshin ata kur qeshni ju?

A buzëqeshin ata kur buzëqeshni?

Nëse dikush tërhiqet nga ju, ata veprojnë si një pasqyrë që reflekton emocionet tuaja tek ju. Nëse dikush ju duket tërheqës, ai mund të përjetojë një lidhje më të thellë emocionale. Ata mund të ndjejnë një ndjenjë më të madhe ndjeshmërie ndaj jush, sepse ata janë investuar personalisht në atë që mendoni dhe ndjeni.

Ndoshta ata qeshin me një shaka që nuk e kuptuan, ose mund të buzëqeshin vetëm sepse po buzëqeshni ose cilado qoftë arsyeja, ky Personi është i lumtur kur ju jeni të lumtur, sepse ju duket tërheqës.