10 Gjërat që i Tërheqin Meshkujt dhe Femrat si Magnet

© Grown Ups / Happy Madison Productions © Casino Royale / Columbia Pictures

Cilët lloje njerëzish konsiderohen më tërheqës? Gratë bjonde me sy blu dhe burra zeshkanë me mjekër? Ndoshta, por ka kritere të tjera që nuk janë aq të dukshme.

Atraktiviteti përcaktohet nga më shumë sesa thjesht pamja. Ja se cilat karakteristika personale tërheqin seksin e kundërt.

1. Shprehia e fytyrës

Në vitin 2011, shkencëtarët u përpoqën të zbulonin se cilat shprehi të fytyrës i tërhoqën meshkujt dhe femrat tek gjinia e kundërt. Më shumë se 1,000 njerëz morën pjesë në hulumtim. Çdo personi iu shfaqën fotografi të njerëzve me emocione krejtësisht të ndryshme.

Kjo i ndihmoi ata të kuptonin se meshkujt janë më të tërhequr ndaj grave të lumtura, ato që buzëqeshin dhe kanë sy të lumtur. Gratë i duan meshkujt me fytyra krenare.

Shkencëtarët gjithashtu mësuan se këto përfundime përputhen me normat evolucionare dhe kulturore.

2. Gjuha aktive e trupit

Në 2016, shkencëtarët vëzhduan njerëz gjatë takimeve të shpejta. Kjo i ndihmoi ata të mësojnë se burrat dhe gratë preferojnë partnerë me gjuhë aktive të trupit. Të anketuarit donin t’i ritakonin ata persona.

E njëjta gjë vlen edhe për fotot. Të dyja palët, si burrat ashtu edhe gratë i konsiderojnë më tërheqës njerëzit që tregohen më të lirshëm në foto sesa ata që qëndrojnë statikë dhe të ngurtë.

3. Aroma

© Pexels © Depositphotos

Aromat që çliron trupi dhe nga parfumet mund ose të tërheqin ose të zmbrapsin një person dhe pavarësisht nga fakti se aroma e hudhrës shkatërron një atmosferë romantike, ushqimi në fakt mund të jetë i dobishëm për burrat.

Shkencëtarët zbuluan se gratë tërhiqen nga aroma e meshkujve që hanë hudhër. Megjithatë, kjo nuk funksionon njëlloj për pjesën tjetër.

Sipas shkencëtarëve, atyre u shijon aroma e ushqimeve të shijshme, të tilla si kroasantë ose kokoshka. Ndaj, vajzat që duan të bëjnë për vete një mashkull duhet të zgjedhin parfume me aromë të këndshme.

4. Një ngjashmëri me prindërit e gjinisë së kundërt

© Murder in Tempo / Universal Television © Self/less / Endgame Entertainment

Shkencëtarët britanikë zbuluan se gratë shpesh tërhiqen nga meshkujt që kanë të njëjtën ngjyrë sysh si baballarët e tyre. E njëjta gjë vlen për burrat: shpesh zgjedhin gratë që duken të ngjashme me nënat e tyre.

Natyrisht, ky rregull nuk gjithmonë funksionon, por njerëzit me ngjashmëri të tilla kanë më shumë shanse për një marrëdhënie të suksesshme.

5. Flokët

Meshkujt tërhiqen kryesisht nga gratë me flokë të gjatë. Sipas shkencëtarëve, kjo është për shkak të evolucionit. Sepse nëse një grua që ka flokë të gjata, që i rriten shpejt, prandaj ndoshta është e shëndetshme për të rritur një fëmijë.

Gratë, megjithatë, nuk janë aq të fiksuara në flokët e meshkujve. Pjesa më të madhe të kohës kjo është një çështje shijesh: disa pëlqejnë meshkujt me flokë të gjatë, disa meshkujt me flokë të shkurtër. Dhe këto preferenca mund të ndryshojnë gjatë gjithë jetës së tyre.

6. Kafshët shtëpiake

© Marley & Me / Fox 2000 Pictures

Në eksperimentin e tyre, shkencëtarët izraelitë u kërkuan meshkujve që të vlerësonin veten duke e përshkruar me tekst.

Disa prej tyre kishin qen dhe të tjerët nuk e kishin. Dhe çdo herë që ishte një qen në një histori, ai dukej më tërheqës për gruan.

Shkencëtarët mendojnë se kjo mund të shpjegohet me faktin se të kesh një kafshë shtëpiake do të thotë që një njeri është serioz dhe i gatshëm për një marrëdhënie afatgjatë.

Për meshkujt, nuk duket se ka rëndësi nëse një grua ka një kafshë apo jo.

7. Muzika

Në vitin 2014, shkencëtarët u kërkuan 1.500 grave për të dëgjuar disa këngë: disa prej tyre ishin të komplikuara dhe disa ishin të thjeshta.

Niveli i kompleksitetit u përcaktua nga numri i akordeve të përdorura në një këngë. Pas kësaj, pjesëmarrësit e eksperimentit duhej të thoshin se cila nga këngët iu duk më tërheqëse.

Shumica e grave preferonin muzikën e komplikuar. Më shumë se kaq, ata thonin se do të zgjidhnin meshkujt që i kompozuan këto këngë.

Eksperimente të tilla nuk janë kryer me burrat. Ndaj, është e pamundur të thuhet nëse ekziston ndonjë lidhje midis atraktivitetit të një gruaje dhe shijes së saj muzikore.

8. Përafërsisht atraktivitet i barabartë

© Jack Shea/Starshots / Broadimage / EAST NEWS © Richard Shotwell / Invision / AP / EAST NEWS

A shihni shpesh çifte ku njëri prej partnerëve është shumë më tërheqës se tjetri? Besojeni apo jo, kjo nuk ndodh shpesh.

Shkencëtarët zbuluan se burrat dhe gratë janë më të prirur për të zgjedhur një partner i cili është shumë tërheqës sa ato.

Por njerëzit që janë më atraktivë janë më të zhurmshëm: ata tentojnë të kalojnë më shumë kohë duke kërkuar partnerë tërheqës. Ata e bëjnë këtë në mënyrë të pavetëdijshme, por sigurisht, ka përjashtime të caktuara.

9. Altruizmi

Sjellja altruiste është një tjetër gjë që tërheq të dyja palët, si gratë dhe burrat.

Shkencëtarët mendojnë se ky është një tipar gjenetik: sjellja altruiste tregon se një person ndoshta do të jetë një prind i kujdesshëm dhe ka të ngjarë të kalojë gjenet e tyre në gjeneratën e ardhshme.

10. Madhësia e këpucëve

© EAST NEWS © Carlos Piaggio / The Grosby Group / EAST NEWS

Burrat janë më të prirur të kërkojnë partnerë më të vegjël. Ndaj, ata tërhiqen nga një madhësi e vogël numri këmbe.

Gratë nuk janë aq të drejtpërdrejta. Atyre u pëlqejnë meshkujt me numër këmbe të mëdhenj dhe ata me numër më të vogël. Bëhet fjalë për qëllimin që ka një grua.

Për shkak të evolucionit, njerëzit gjithmonë përpiqen të kërkojnë partnerin më të mirë për shkak se kanë gjenet më të mira.

Për një marrëdhënie afatgjatë, është e rëndësishme që një partner të kujdeset për një grua dhe të mos ndahet me të.

Dhe sipas grave, burrat me lartësi mesatare dhe madhësi më të vogël këpucësh do të jenë më të pëlqyeshëm se të tjerët.