11 Shenja që Keni Një Marrëdhënie të Përsosur, edhe Nëse nuk Mendoni Kështu

©depositphotos

Është plotësisht e natyrshme që, herë pas here, njerëzit të dyshojnë nëse marrëdhënia e tyre është ajo që “duhet të jetë”. Familja juaj mund të jetë ndryshe nga familja në të cilën partneri është rritur dhe këtu është gjithashtu në rregull.

Ne kemi analizuar shenjat e marrëdhënieve dhe kemi gjetur mendime ekspertësh përse shumë çifte nuk ndjekin stereotipet dhe janë akoma të lumtur.

Ju nuk flisni shumë

© Notting Hill / Universal Studio

Ju mund të jeni së bashku në heshtje për një kohë të gjatë. Ju nuk ndiheni rehat dhe nuk keni pse të flisni gjithë kohën. Mjeku Roni Beth mendon se çiftet që mund të jenë së bashku në heshtje, duke bërë gjërat e tyre, kanë një lidhje shumë të veçantë.

Babai im gjithmonë më thoshte se gjithçka që duhej të bëja për të bërë miq ishte të isha në rregull në të folur, e mirë në të dëgjuar dhe e shkëlqyeshme në mbajtjen e gojës mbyllur.

Të jesh në gjendje të jesh i lumtur në heshtje është në të vërtetë heshtje e ëmbël. Kjo thotë gjithçka që fjalët nuk munden të thonë.

Ju shkoni për pushime veç e veç.

Numri i njerëzve që shkojnë me pushime pa partnerët e tyre po rritet, me rreth një të tretën e të rriturve amerikanë që pranojnë se shkojnë në udhëtime solo. Madje mund ta bëjë marrëdhënien tuaj më të fortë: nëse e doni vërtet partnerin tuaj, do t’iu marrë malli për të.

Në të njëjtën kohë, ju mund të bëni çfarë të doni. Për shembull, ju mund të shkoni dhe të vizitoni muzeume ndërsa partneri juaj është diku duke ngjitur male.

Verën e kaluar unë kisha nevojë për një pushim, dhe burri im nuk mund t’i merrte pushimet në të njëjtën kohë me mua. Unë kam qenë mjaft e dekurajuar, por kam marrë pushimet pa të.

Unë e kalova mëngjesin duke shëtitur në male, dhe e nxora veten për të ngrënë për drekë, dhe e mora veten për të bërë pazar për mua, dhe jo për fëmijët e mi. Ishte ndoshta dita më e relaksuar që kisha kaluar në një kohë të gjatë. Kjo më dha kohë për të rifokusuar, dhe për të marrë kohën time të ëmbël për të shijuar ditën.

Unë nuk duhej të prisja për fëmijët ose të vazhdoja me ta dhe nuk u ndjeva i nxituar të shkoja shpejt për shkak të orarit të zënë të burrit tim. Ishte koha ime. Dhe unë mendoj se çdo çift i martuar duhet të bëjë një pushim pa tjetrin, edhe nëse është vetëm një ditë larg, është një gjë e mirë. © Lizzy White / Quora

Partneri juaj nuk kalon kohë me familjen tuaj.

Nëse prindërit dhe partneri juaj shkojnë mirë, kjo është shumë mirë. Por është shumë më pak e këndshme nëse nuk e pëlqejnë njëri-tjetrin. Megjithatë ky nuk duhet të jetë burim konflikti. Partneri juaj nuk ka pse të marrë pjesë në darka familjare me prindërit tuaj, por ai ose ajo përsëri mund t’i duan dhe të respektojnë të afërmit tuaj. Thjesht duhet të vendosni rregullat bazë sa më shpejt të jetë e mundur.

Mos u mundoni t’i ktheni prindërit tuaj kundër partnerit tuaj dhe t’i përdorni si një armë për ta kontrolluar atë. © Matthew Joaquin / Quora

Keni pikëpamje dhe interesa të ndryshme.

© The Hangover / Warner Bros. Pictures

Mjeku Mark White mendon se njerëzit e theksojnë vlerën e hobeve të ngjashme. Sipas mendimit të tij, interesat e përbashkëta thjesht mund t’i ndihmojnë njerëzit të injorojnë problemet e tyre dhe të zgjasin një marrëdhënie që nuk është më e vlefshme. Psikologia Diane Barth mendon se shumica prej nesh ka nevojë për dikë ndryshe nga ne, për të na bërë të fortë dhe për ta bërë jetën tonë më të pasur.

Mua dhe partnerit tim nuk na pëlqen e njëjta muzikë, apo kemi hobi të ndryshëm, dhe kemi miq shumë të ndryshëm, por biem dakord për gjërat thelbësore si për shembull ai e kupton ambicien time, ai e di që unë nuk jam tip amvise – gjëra që kanë rëndësi . @ Anonim / Quora

Nëse gjeni dikë që bie dakord me ju për çdo gjë, dhe është tamam si ju, unë mendoj se do të ishte diçka mjaft e mërzitshme. Unë dua një grua që të më çojë në vende të reja, dhe të më tregojë gjëra të reja, të më prezantojë me ushqime të reja, etj. Unë nuk dua një binjak të vetvetes. @ Mark Taylor / Quora

Ju grindeni shpesh.

© Il Bisbetico domato / Capital Film

Ndonjëherë kur jeni shumë të zemëruar me njëri-tjetrin, keni debate. Doktoresha Elizabeth Dorrance thotë se njerëzit që duam më shumë, përfitojnë sa më shumë nga emocionet tona negative. Nga ana tjetër, konfliktet janë të mira për marrëdhëniet, sepse ato tregojnë se të dy duhet të ndryshoni diçka. Është e rëndësishme të jeni në gjendje t’i jepni fund konflikteve me një notë pozitive dhe të pranoni gabimet tuaja.

Unë kam miq që duan të bëjnë beteja intelektuale mes tyre, është mënyra se si ata lidhen me njëri-tjetrin dhe shprehin dashurinë e tyre. © Iwunderalot / Reddit

Sado të zemëruar jeni me njëri-tjetrin, ju përsëri do të dilni nga rruga juaj ose ata do të dalin nga rruga e tyre për të ndihmuar. Do të jem i lig, por do ta zemëroj gruan time darkën e saj të preferuar edhe pse nuk dua të ha. Pavarësisht se sa të zemëruar jemi me njëri-tjetrin (zakonisht zgjat vetëm për një periudhë të shkurtër kohe) ne kurrë nuk do të sabotojmë ose do të përpiqemi t’i japim tjetrit një mësim.

Shumë herë, përfundon ndërsa ne të dy i kërkojmë falje njëri-tjetrit. Argumentimi dhe zemërimi është vetëm një pjesë e marrëdhënies dhe e pashmangshme. Është mënyra sesi e trajtoni atë, që e veçon nga një marrëdhënie e shëndetshme, përkundrejt një lidhjeje të keqe. © kamikaziboarder / Reddit

Nëse biseda është gjithashtu e vërtetë, ju 2 keni një shans të madh për t’u distancuar. © SqueakyCleanNoseDown / Reddit

Ju nuk përpiqeni të kënaqni njëri-tjetrin me shpenzimet tuaja.

© Andrea Piacquadio / Pexels

Ju nuk bëni gjërat që partneri juaj nuk i pëlqen t’i bëjë. Ju i bëni punët e shtëpisë së bashku. Psikologia Atalanta Beaumont është kundër përpjekjes për të kënaqur shumë partnerin tuaj. Nëse dikush përpiqet të ndihmojë shumë njerëzit e tjerë, kjo mund të jetë sepse në fëmijëri, përpjekja e tyre nuk u shpërblye ose ata nuk ndiheshin sikur ishin mjaftueshëm të mirë.

Nëse përpiqeni të kënaqni të gjithë, ju ndonjëherë përfundoni duke sakrifikuar nevojat tuaja. Është në rregull që të mos i kënaqni njerëzit. Ju nuk mund t’i bëni të gjithë të lumtur, dhe nëse mundeni, kjo do të ishte shqetësuese. © Daniel Dye / Quora

Ju flini veç.

Ju flini veçmas sepse njëri prej jush gërhet në gjumë dhe tjetri zgjohet me zhurmën më të vogël. Psikologia Katherine Schreiber thotë se gjithnjë e më shumë çifte po flenë veçmas në ditët e sotme. Shkencëtarët në Universitetin Shtetëror të Ohajos vërtetojnë se gjumi i shëndetshëm është shumë më i dobishëm për një marrëdhënie sesa gjumi së bashku.

Për vite me radhë, gjumi në të njëjtin shtrat nuk funksiononte për ne. Shkaktoi shumë fërkime mes nesh. Kur filluam të flinim të ndarë, ne u bëmë një çift më i mirë. Një pushim i mirë gjatë natës pa iu ankuar tjetrit për gërhitjen mund të bëjë mrekulli në psikikën e dikujt. Ne qeshim më shumë dhe jemi të relaksuar kur në heshtje themi natën e mirë dhe largohemi për të shkuar në dhomat tona të ndara. © Ameerah Ahmed / Quora

Ju nuk keni fëmijë.

© Stepmom / Columbia Pictures

Ju të dy e pranoni këtë fakt dhe është në rregull për të dy. Psikologët thonë se çiftet pa fëmijë janë shpesh më të lumtur se ata që kanë fëmijë.

Burri im kohët e fundit ka filluar praktikën e tij, ndërsa unë jam kthyer në një studente me kohë të plotë duke bërë një Ph.D. në një zonë që unë e dua. Ne priremi të ndërpresim rutinat tona të punës duke vizituar vende të ndryshme çdo disa muaj, për t’i dhënë vetes një pushim, për të marrë veten, për t’u kthyer dhe për të punuar përsëri në zonat tona përkatëse.

Është gjithmonë një përvojë e mahnitshme të vizitosh vende të reja dhe të mësosh për kultura të ndryshme. Në fundjavë, burri im luan si pjesë e një bande dhe ata herë pas here bëjnë shfaqje së bashku. Unë bëhem vullnetare në një strehë kafshësh dhe kam filluar të bëj kurse në gjuhën frënge, pasi është një gjuhë që kam dashur gjithmonë ta mësoj. Nëse do të kishim fëmijë, ndoshta nuk do të kishim lirinë ose kohën për të ndjekur interesat dhe pasionet tona. © Anonim / Quora

Ju kaloni më pak kohë së bashku sesa dëshironi.

© cottonbro / Pexels

Ju nuk mund të kaloni shumë kohë së bashku, por nuk shqetësoheni për këtë: i besoni partnerit tuaj dhe jeni të sigurt për ndjenjat e tyre. Sigurisht, sa kohë kaloni së bashku është e rëndësishme, por sipas psikologëve, mënyra se si e kaloni është shumë më e rëndësishme. Të bësh diçka së bashku duhet t’i bëjë të lumtur të dy partnerët.

Ata mësojnë të parashikojnë nevojat tuaja në mënyrë instiktive. Shumë herët kur isha në shoqërinë e burrit tim, ndjeva se ai më ishte larguar në një kohë kur të dy ishim mjaft të zënë. Unë kurrë nuk ia përmenda atë, por ndjeva se ai po distancohej dhe doja ta respektoja atë pa konflikt. Më vonë ai më dërgoi një grumbull mesazhesh duke thënë se ndihej se kishte qenë si i largët dhe i kisha munguar. © Me_Mento_Mori / Reddit

Duhet shumë kohë për të pranuar njëri-tjetrin.

© Sex and the city / HBO

Të gjithë ne kemi të metat tona dhe ndonjëherë u duhet kohë njerëzve për t’i pranuar ato. Psikologët thonë se pranimi i njerëzve nuk do të thotë që duhet të pajtohemi me atë që ata bëjnë. Pranimi është të biesh dakord me realitetin, pa u përpjekur ta ndryshosh atë. Vetëm imagjinoni se sa do të përmirësohej një marrëdhënie me dikë nëse një person mendon se ata janë plotësisht të pranuar.

Janë dashur rreth 7 vjet me burrin tim që të filloj ta kritikoj atë më pak, por gjithnjë shpesh kam ende atë reagim fillestar: “Unë jam një grua e keqe”. © whodunit_notme / Reddit

Partneri im u rrit pak më i varfër se unë, por ne na mbajtën bashkë shumë nga idetë tona të cilat funksionuan. Një prej nesh, u rrit, për shembull, të shqetësohej kur ushqimi po mbaronte, krahasuar me atë që u rrit me mendimin se duhet të hamë gjithçka dhe të mos lejojmë asgjë të shkojë dëm. © Postsupernova / Reddit

Ju i shprehni ndjenjat tuaja në mënyra të ndryshme.

© All About Steve / Fox 2000 Pictures

Ju mund të keni ide të ndryshme se si të shprehni ndjenjat tuaja. Për njërin nga ju, fjalët janë të rëndësishme, për tjetrin – veprimet, përqafimet dhe gjërat e tjera janë të rëndësishme.

Një studim tregon: njerëzit që qëndrojnë në një martesë për një kohë të gjatë e trajtojnë blerjen e ushqimit ose pastrimin në shtëpi si një mënyrë për të treguar dashuri dhe kujdes.

Është e rëndësishme të dini mënyrën në të cilën dikush shprehet më mirë dhe pret më mirë shenja dashurie / afeksioni. Shumë djem janë adhurues fizikë, që do të thotë se ata marrin më mirë shenja dashurie përmes dashurisë fizike, si një puthje apo përqafim që nuk u kërkua.

Ata mund të kenë një partner, gjuha e dashurisë së të cilit është diçka si fjala e shkruar ose e folura, këtyre llojeve të njerëzve u pëlqen t’u thuhen, në mënyra elegante dhe të thella, për ndjenjat që kanë partnerët e tyre. Gjëra të tilla si letrat e dashurisë, bisedat e gjata dhe shënimet miqësore i bëjnë ata të ndjehen të vlerësuar dhe u tregojnë ndjenjat e vërteta të dikujt. © Christopher Johnson / Quora