11 Shenjat që Mami është Shoqja Jote më eMirë në Botë dhe Asgjë Nuk Mund ta Ndryshojë Këtë

© Wonder Park / Paramount Pictures

Një burim i pashtershëm mbështetjeje, respekti dhe mirësjelljeje, shumë e durueshme dhe plot dashuri.

Lidhja nënë-fëmijëve është më shumë sesa një lidhje gjenetike. Të qënit aty për të na ngritur humorin, për të dëgjuar mendimet dhe dyzimet tona, për të na mësuar se si ta duam veten, dhe dyke qenë aty për ne 24/7 kërkon shumë përpjekje.

Por nënat janë superheroinat tona. Nëse ato arrijnë të bëhen miket tona të përjetshme, kjo mund të jetë një nga gëzimet më të mëdha në planet!

Ne u zhytëm në temën e marrëdhënies nënë-fëmijë për të parë se cilat shenja tregojnë për miqësitë e veçanta midis tyre. Dhe nuk mund të presim për t’ju treguar atë që kemi zbuluar!

Nëna juaj është tifozja juaj numër një.

© The Little Mermaid / Disney

Ajo beson në ju që nga dita e parë, dhe ndonjëherë e bën këtë edhe më shumë sesa ju vetë. Pavarësisht se çfarë planesh keni për jetën tuaj, ajo gjithmonë do të jetë aty për t’ju larguar dyshimet dhe për t’ju mbështetur. E vetmja gjë që ajo dëshiron është që ju të ndiheni mirë, dhe ajo bën gjithçka që kjo të ndodhë.

Ajo është gjithmonë e gatshme të dëgjojë lajmet tuaja.

© The Simpsons / Fox

Kur na ndodh diçka e mirë në jetën tonë, ne mund të dëshirojmë ta ndajmë atë me të gjithë familjen ose miqtë tanë. Por personi i parë që mëson gjithçka është nëna juaj e çmuar. Dhe ajo gëzohet për ju, ndonjëherë edhe më shumë nga sa e prisnit.

Këshillat e saj janë të rëndësishme për ju, dhe po kështu është edhe tuajat për të.

© Terms of Endearment / Paramount Pictures

Kur jeni në mëdyshje, personi i parë të cilit i drejtoheni është nëna juaj. Mendimet dhe këshillat e saj janë vendimtare për ju dhe i merrni ato shumë seriozisht. Ju nuk keni frikë të jeni të sinqertë për gjërat që ju frikësojnë dhe e dini se ajo do të interesohet të ndihmojë.

Nga ana tjetër, edhe mamaja juaj mund të kërkojë këshillën tuaj, sepse ajo e di se mund t’i besoni njëri-tjetrit.

Dhe siç e dini, ju mund të jeni plotësisht të sinqertë me të.

© Akeelah and the Bee / Lionsgate Films

Ju e dini që pavarësisht se çfarë gjërash keni në mendjen tuaj, të mira, të këqija ose të shëmtuara – gjithmonë mund të hapeni para saj. Ajo nuk do të gjykojë, ajo do të përpiqet t’ju kuptojë dhe do t’i mbajë të fshehta.

Po aq mirë sa di të japë këshilla të dobishme, po aq mirë ajo mund të heshtë dhe thjesht të dëgjojë kur ju nevojitet.

Ajo gjithmonë do t’ju tregojë të vërtetën.

© Moana / Disney

Megjithëse kënaqeni në shoqërinë e njëri-tjetrit, kur ajo mendon se duhet të flasë, ajo do të flasë. Ajo do t’ju tregojë të vërtetën pa dorashka, edhe nëse ndonjëherë është e pakëndshme për ta dëgjuar.

Në lidhje me marrëdhënien tuaj të tanishme, veshjen tuaj ose stilin e jetës tuaj – ajo dëshiron më të mirën për ju, në fund të fundit.

Ajo dëgjon mendimin tuaj dhe përpiqet t’ju kuptojë.

© Lady Bird

Një bisedë me nënën tuaj është gjithmonë një kënaqësi, sepse ajo dëshiron të dijë mendimet tuaja. Ajo respekton mendimin tuaj dhe nuk e ka mendjen nëse nuk e ka problem nëse ju nuk mendoni njësoj si ajo. Ajo ju ndihmon të gjeni zgjidhjen për një problem pa ju ndryshuar plotësisht ju ose mendjen tuaj.

Ajo është gjithmonë aty për ju, në çdo kohë.

© Mulan / Disney

Edhe kur jeni larg shtëpisë, e dini se mund ta telefononi atë natën vonë ose gjatë një dite të zënë, dhe ajo gjithmonë do të gjejë kohë për ju. Nëse keni nevojë për ndihmë, ajo do të përpiqet të vijë menjëherë për t’ju ndihmuar.

Ajo është mbështetja juaj më e madhe gjatë ndonjë prej periudhave tuaja të jetës.

Ajo ju do edhe kur e keni të vështirë ta doni veten.

© Little Women / Sony Pictures

Rastet ku ju ndiheni keq mund të ndodhin për arsye të ndryshme. Gjatë këtyre periudhave të vështira, nëna juaj do t’ju rrethojë me dashurinë e saj edhe më shumë se zakonisht. Ajo do t’ju mësojë përsëri se si ta doni veten dhe do të kujdeset për shëndetin tuaj mendor.

Ajo gjithmonë kënaqet duke qëndruar me ju.

© Life of the Party / Warner Bros.

Nëna juaj është një person interesant, i cila di shumë, dhe gjithashtu informohet rreth tendencave më të fundit. Bashkë ndiheni po aq mirë, ashtu si me miqtë tuaj. Në fakt, ata e duan nënën tuaj dhe ajo kurrë nuk ndjehet e bezdisur në shoqërinë e tyre!

Ajo shqetësohet për ju.

© The Kids Are Alright / ABC

Jeta, shëndeti dhe marrëdhëniet mes jush janë të rëndësishme për ju. Ju madje mund të mendoni për lumturinë e saj më shumë sesa për tuajen. Ju i shkruani asaj dhe e thërrisni atë disa herë në ditë vetëm për të zbuluar se gjithçka është e mirë kudo që të jetë. Dhe pa marrë parasysh sa vjeç jeni, nëna juaj gjithmonë shqetësohet për ju.

Marrëdhënia juaj me të vetëm sa bëhet më e fortë çdo vit.

Me çdo vit që kalon, ju mësoni ta kuptoni njëri-tjetrin më mirë, dhe kjo është ajo që e bën marrëdhënien tuaj më të fortë. Ju ndjeni se si dashuria dhe respekti juaj ndaj njëri-tjetrit rritet çdo ditë, dhe kjo ju jep një ndjenjë të këndshme. Në fund, madje mund të bëhet e vështirë për ju të imagjinoni jetën pa nënën tuaj në të.

A keni një marrëdhënie të mirë me nënën tuaj? Çfarë ju pëlqen të bëni së bashku? Ndani me ne tregimet tuaja në pjesën e komenteve!