12 Rregulla Sipas të Cilave Çdo Grua e Aftë e Ndërton Jetën

© Raphael Nast/unsplash

Ah, ajo gruaja e suksesshme e fuqizuar. Çdo vajzë dëshiron të rritet për t’u bërë si ajo dhe burrat janë shumë të frikësuar për t’iu afruar asaj.

Ajo e di saktësisht se çfarë dëshiron dhe nuk ka frikë të shkojë dhe ta marrë atë.

A ndihesh një grua e tillë?

Nëse lidheni me rregullat e mëposhtme me të cilat jetojnë gratë e suksesshme, atëherë me siguri që po.

Ajo i di pse-të

Një grua e suksesshme nuk po punon për asgjë.

Pavarësisht nëse është për të ndihmuar ata që kanë më pak fat, për të fuqizuar ata që e rrethojnë ose për të ofruar një shërbim që ia bën jetën më të lehtë dikujt, një grua e suksesshme e di pse saktësisht po e bën atë.

Duke pasur parasysh suksesin e saj, asaj i është dashur të përballet me vështirësi dhe probleme të panumërta.

Të kesh arsye konkrete për të bërë atë që po bën, e ndihmon atë të gjejë forcën për të vazhduar të shtyjë dhe të kapërcejë pengesat e saj.

Duke perifrazuar nga filozofi gjerman Nietzche, “Ajo që ka një arsye për të jetuar, mund të durojë pothuajse çdo si”.

Përdor fuqinë tuaj

Ndërsa zotëron natyrën e butë dhe të kujdesshme të një gruaje femërore, ajo gjithashtu ka fuqi të jashtëzakonshme.

E hutuar?

Mos ji.

E shihni, në shoqërinë e sotme, përkufizimi ynë i feminitetit është pak i paqartë.

Për disa arsye, shumica e njerëzve besojnë se nëse je një femër tepër femërore, thjesht je pasive dhe e ndrojtur.

Por kjo e humb plotësisht shënjestrën.

Feminiteti ka të bëjë gjithashtu me të qenit i fuqishëm dhe seksi. Ka të bëjë me zotërimin e fuqisë tuaj.

Ju e dini llojin e gruas për të cilën po flas:

Duke ecur e sigurt me taka të larta me shpatullat mbrapa dhe mjekrën lart.

Të tjerët nuk mund të mos e shikojnë. Meshkujt tërhiqen nga energjia e saj e fuqishme seksuale. Femrat e kanë zili besimin e saj.

Dhe ajo di si ta përdorë këtë energji për të flirtuar me çdo mashkull që dëshiron.

Kjo është arsyeja pse të gjithë e duan Beyonce. Apeli i saj rrezaton përmes besimit dhe fuqisë së saj.

Një grua e suksesshme që kupton fuqinë e feminitetit të saj e di se ajo ka vlerë të lartë dhe nuk ka nevojë për një burrë që të kujdeset për të.

Ajo është e sigurt se kush është në të vërtetë.

Ky është lloji i femrës femërore që ka fuqi të vërtetë.

Bëhu e vërtetë…Gjithmonë

Ajo nuk do të jetë e rreme-e bukur. Ajo nuk do të komplimentojë dikë nëse nuk e ka fituar atë.

Një grua e suksesshme nuk po përpiqet t’u bëjë përshtypje njerëzve të tjerë. Ajo e di se kush është dhe nuk ka nevojë për vërtetim nga jashtë për t’u ndjerë më mirë me veten.

Ajo tregon se si ndihet dhe çfarë mendon. Kjo është freskuese në një epokë të mediave sociale ku të gjithë po e falsifikojnë këtë për t’u dukur më mirë se sa janë në të vërtetë.

Mos kini frikë të ngriheni për bindjet tuaja

Një grua e suksesshme nuk është në kërkim të argumenteve, por gjithashtu nuk ka frikë të thotë atë që mendojnë.

Një tipar dallues i një gruaje të tillë është të shprehë mendimet e saj edhe kur bindjet e tyre janë kundër shumicës.

Ato nuk e shprehin mendimin e tyre në mënyrë të vrazhdë, ose me qëllimin për të mërzitur të tjerët, por ata thjesht i shprehin mendimet e tyre në një mënyrë të qetë dhe të vërtetë.

Ndërsa disa njerëz që nuk mund të mendojnë jashtë status quo-së e shohin këtë frikësuese, shumica e njerëzve respektojnë ndershmërinë dhe aftësinë e dikujt për të folur nga zemra.

Ndihmoni dhe mësoni nga të tjerët

Gratë e suksesshme qëndrojnë vazhdimisht kurioze dhe gjithashtu janë gjithmonë në kërkim të situatave të favorshme.

Njerëzit më të suksesshëm dhe më të vlerësuar që njoh dhe që kam studiuar kanë gjithmonë këtë të përbashkët:

Aty ku mund të shohin një mënyrë për të krijuar një sipërmarrje, teknologji ose marrëveshje të favorshme, ato ecin për të.

Në këtë mënyrë, ata shpesh hyjnë në histori si individë që ishin në gjendje t’i bashkonin gjërat.

Çfarë gjërash?

  • Anët ndërluftuese të konflikteve
  • Çështje në zemër të pabarazisë dhe padrejtësisë
  • Mirëkuptim dhe paqe në mes të kaosit
  • Pasuria dhe zgjidhjet në vend të rivaliteteve me shumë zero
  • Gratë e suksesshme pëlqejnë të bëjnë marrëveshje, të bashkohen me njerëzit dhe t’i shohin të gjithë të buzëqeshin.

Gruaja me të vërtetë e suksesshme nuk dëshiron një fitore që mbështetet në poshtërimin dhe uljen e dikujt tjetër.

Ato pranojnë gabimet dhe mësojnë nga gabimet

Rijetimi i gabimeve dhe përsëritja e shkeljeve bëhet e pashmangshme kur problemet dhe dështimet nuk trajtohen.

Me shumicën e njerëzve, ka një përgjigje pothuajse automatike për të fshehur momente më të sikletshme nën qilim dhe për të harruar se ato kanë ndodhur ndonjëherë.

Një grua e suksesshme e kupton që rruga nuk është lineare dhe se në fund të fundit ka ditë kur ato thjesht nuk mund të fitojnë.

Në vend që të shmangin dështimin, ata përballen me problemet dhe i përdorin këto si mundësi për të adresuar mangësitë brenda vetes dhe për të ristrategjizuar.

Ato marrin kohë për të kuptuar se çfarë saktësisht shkoi keq, në mënyrë që të përqendrohen në veprimin e duhur herën e dytë.

Keni gjithmonë standarde

Sa herë keni parë një marrëdhënie dhe keni menduar: “Uau, ajo mund të gjente shumë më mirë.”

Një grua e suksesshme e di se çfarë vlen dhe nuk do ta lërë veten të lëkundet nga një folës i qetë.

Kjo lloj gruaje do të kërkojë një partner jete; dikush që meriton të jetë në jetën e saj.

E njëjta gjë ndodh edhe me miqtë e saj.

Femrat e afta nuk bëjnë asnjë hap për të pasur me mijëra njohje sipërfaqësore.

Ata mbajnë një rreth të ngushtë njerëzish që e dinë se u besojnë dhe u japin atyre njerëzve dashurinë dhe kohën që meritojnë.

Jeni të vërteta me veten tuaj

Gratë e suksesshme nuk janë gjithmonë femrat më të njohura, dhe dëshira për integritet dhe pavarësi është pikërisht ajo që i bën ato të suksesshme.

Në një botë që i detyron njerëzit të përshtaten me sisteme dhe të konformojnë, ajo nuk ka frikë të konstatojë se kush është, edhe nëse nuk është opsioni më i popullarizuar.

Ajo nuk ka frikë të përqafojë veçoritë e saj dhe të jetë pak më ndryshe.

Ajo është e suksesshme sepse e mban kokën lart dhe nuk përpiqet të pretendojë se është dikush tjetër përveç vetes.

Mos hezitoni të largoheni nga dikush që ju trajton si tepricë

Nëse po e trajtoni atë si budallaqe, një grua e suksesshme thjesht nuk do ta lejojë për asnjë sekondë këtë. Ajo do të largohet pa marrë parasysh sa kohë e keni njohur.

Nëse jeni djalë dhe po dilni me të, atëherë duhet të paralajmëroheni: Trajtojeni pa respekt dhe ajo do t’ju thotë të ktheheni nga keni ardhur.

Ajo sheh të mirën tek të tjerët

Çdo person ka një pjesë të mirë në vete. Thjesht duhet ta gjesh.

Një grua e fortë e di se shumica e njerëzve kanë qëllime të mira. Kjo është arsyeja pse ajo është kaq e sjellshme me të gjithë ata burra të dëshpëruar që i afrohen asaj për numrin e saj.

Mbi të gjitha, ajo i trajton njerëzit me respekt dhe mirësi. Ashtu si Platoni tha: “Ji i sjellshëm, sepse kushdo që takoni është duke luftuar një betejë më të vështirë”.

Ajo është antidrama

Thashetheme për të tjerët sepse ndihesh mirë? Ju lutem!

Një grua e zonja e urren këtë lloj energjie negative. Ajo e di se njerëzit toksikë janë vampirë që thithin shpirtin dhe nuk ka arsye që ata të mos ju flasin keq pas shpine.

Ajo preferon të flasë për tema kuptimplote, të tilla si, cili është qëllimi juaj në jetë dhe si teknologjia do të ndryshojë të ardhmen tonë.

Ajo mbetet gjithmonë në kontroll

Gjithmonë do të ketë gjëra në jetë që janë jashtë kontrollit tonë: moti, disponimi i njerëzve më të lartë, mendimet e të tjerëve, çfarë ka ndodhur në të kaluarën dhe çfarë mund ose nuk mund të ndodhë në të ardhmen.

Është e lehtë të kapesh në këto gjëra.

Gruaja e aftë, megjithatë, nuk ka asnjë problem me ta – sepse ajo nuk mund t’i ndryshojë gjithsesi.

Në vend të kësaj, ajo fokusohet në atë që është nën kontrollin e saj: ku e shpenzon kohën dhe energjinë e saj, ose çfarë zgjedh të bëjë ose të thotë më pas. Kjo është ajo që e bën atë të qëndrojë mbi të tjerët.