20 Këshilla Psikologjike që Janë Shumë të Thjeshta, dhe Japin Rezultat në Çdo Rast

© Me Before You / Metro-Goldwyn-Mayer

Tani ka kaq shumë libra mbi modën dhe psikologjinë sa është e pamundur t’i lexosh të gjithë, sado dëshirë të fortë të kemi për ta bërë.

Dhe për të provuar të gjitha këshillat në praktikë, jeta nuk është e mjaftueshme.

Për më tepër, gjysma e tyre mund të jetë humbje kohe.

Ne vendosëm ta thjeshtojmë detyrën dhe të zbulojmë se cilat truke psikologjike funksionojnë vërtet. Dhe në bonus – jo truku më i dobishëm, por që është argëtues, dhe patjetër që do të dëshironi ta provoni.

  • Përdorni deklaratat “unë”, jo “ju”. Për shembull: “Ju e keni bërë gabim, provoni përsëri.” Personi e ndjen që ju po e fajësoni atë. Provoni këtë: “Unë nuk jam i sigurt nëse kjo është e saktë, le të provojmë përsëri.” Dhe në vend të “Më trego nëse ke nevojë për ndihmë” unë zakonisht them “Më thuaj nëse mund të të ndihmoj për ndonjë gjë tjetër”. © shiguywhy / Reddit
  • Unë gjithmonë buzëqesh kur njerëzit vijnë tek unë, kështu që ata mendojnë se jam i kënaqur që i shoh. Ndihmon për të krijuar bisedë dhe për të bërë shumë miq të mirë. © FriedPickIes / Reddit
  • Nëse ndesheni me një klient të acaruar dhe të vrazhdë, tregoni se si e vlerësoni durimin dhe mirëkuptimin e tyre. Ai do të mendojë: “Po, unë jam i durueshëm dhe mirëkuptues” – dhe ai do të fillojë të sillet në atë mënyrë. © upperslide8 / Reddit
  • Nëse dikush flet për gjëra për të cilat unë jam njohës i mirë, unë përpiqem të bëj pyetje kryesore. Kështu që unë nuk dukem si një fillestar, dhe personi tjetër gëzohet se është në gjendje të tregojë njohuritë e tij. © Boring_Lead62 / Reddit
  • Kur flisni, kopjoni shprehjet e fytyrës së bashkëbiseduesit. Vetëm ajo duhet të duket e natyrshme, dhe pastaj ju do të lini një përshtypje të këndshme. © Ser_Parzival / Reddit
  • Kur i kërkoni një të huaji për ndihmë, filloni të folurën dhe pastaj shkëmbeni gjëra të këndshme. Zakonisht njerëzit fillojnë duke thënë: “Përshëndetje, ju kërkoj ndjesë, ju lutem mos më thoni …” Tingëllon false. © spartanburt / Reddit
  • Nëse ju tregojnë diçka, hapni gojën pak. Plotësisht nuk është e nevojshme, një centimetër është i mjaftueshëm. Kjo do të bëjë që të duket sikur jeni të interesuar. © ConstableBlimeyChips / Reddit
© Me Before You / Metro-Goldwyn-Mayer

Tek puna ishte një vajzë që më pëlqente shumë. Sa herë që shiheshim, unë i ofroja asaj ëmbëlsirat e preferuara. E kam bërë këtë për javë të tëra. Dhe pastaj një ditë ajo më gjeti dhe më kërkoi falje që më shqetësoi, por ajo donte të vinte të më shihte para një largimi të shkurtër. © thatdudefromPR / Reddit

Kur një person më thotë diçka, unë nuk ndërpres ose nuk bëj pyetje të panevojshme. Kjo më jep edhe më shumë informacion sesa nëse bëj pyetje të përpikta. © JanelLiie / Reddit

Zhurma është ngjitëse. Zhurma e qëllimshme për të tërhequr vëmendjen e njerëzve që më shikojnë. © Sea_Masterpiece8891 / Reddit

Nëse klienti është i zemëruar, thjesht lëreni të flasë. Mos e ndërpritni, por ndonjëherë thoni diçka si: “Mirë”, “Unë e kuptoj”. Merrni shënime dhe përmblidhni në fund. Shumica e klientëve të zemëruar thjesht duan të dinë që ju me të vërtetë i keni kushtuar vëmendje problemit të tyre. Nëse personi telefonon përsëri pas një kohe, pyeteni nëse pyetja e tyre u zgjidh herën e fundit. Zakonisht të gjithë do të befasohen se i mbani mend. © zerbey / Reddit

Nëse jeni duke marrë pjesë në një konkurs, sport ose ndonjë gjë tjetër, dhe kundërshtari juaj është më i lartë se ju, thoni diçka si: “Ju jeni më të mirët për sot! Si po ja kaloni? “Zakonisht një person i bën të gjitha automatikisht, dhe pas pyetjes tuaj ai do të fillojë të mendojë për veprimet e tij dhe mund të fillojë të ketë dyshimet e veta. © DreadPirateGriswold / Reddit

Në të vërtetë nuk keni nevojë të flisni shumë për të vazhduar bisedën. Thjesht përsëritni frazën e bashkëbiseduesit herë pas here në formën e një pyetjeje. Këtë e mësova në një punëtori negociatash. © Professional_Tune589 / Reddit

Kam mësuar nga Paris Hilton se: nëse të kërkohet të bësh diçka që nuk dëshiron ta bësh, do të pajtohesh, por bëje atë keq. Nuk do t’ju kërkojnë më. Unë jam duke e përdorur këtë mashtrim që prej 10 vitesh. © thebroadisbored / Reddit

© Joseph Gotfriedy / Broadimage / East News

Para se t’i kërkoni dikujt një favor të madh, kërkoni një favor të thjeshtë fillimisht. © Sunsh1neMelting / Reddit

Për shembull, ju keni një marrëdhënie të ftohtë me një kolege, por ju e dini që ajo është një eksperte në Excel dhe flet për këtë pandërprerë. Thjesht kërkojini ndihmë me formulën Excel dhe ajo me kënaqësi do ta bëjë atë. Njerëzve u pëlqen të ndihen të dobishëm. © pm_me_taco_smell / Reddit

Është më shumë për prindërit ose njerëzit në pozicione autoriteti. Mënyra më e mirë për ta bërë dikë të bëjë diçka është t’i jepni një zgjedhje. Renditni një seri opsionesh idiote dhe atë që mendoni se është më e mira. Përfundoni me fjalët: “Unë personalisht më pëlqen ky opsion, por sigurisht që ju mbetet juve të zgjidhni”. Në 99% të rasteve, personi do të zgjedhë atë që ju nevojitet, por do të mendojë që ai e mori vendimin vetë. © demonardvark / Reddit

Kur nuk doni të vazhdoni bisedën me dikë, shikoni në mes të ballit të bashkëbiseduesit tuaj sikur ka diçka atje. Ai do të ndihet jo rehat dhe do të përpiqet ta përfundojë bisedën. E bëj gjatë gjithë kohës me njerëz që nuk më pëlqejnë. © Telefonata_Tradicionale1062 / Reddit

Kam vërejtur që njerëzit më lejojnë t’i ndihmoj nëse mendojnë se po e bëj për arsye egoiste. “Më lër të gatuaj! Më duhet të praktikoj gatimin e kësaj pjate! “© PrimusAldente87 / Reddit

Ndonjëherë heshtja në negociata është e mirë për ju. Një herë bëra një hile të zgjuar me shefin tim. Unë i shpreha këndvështrimin tim, ai mërmëriti diçka dhe heshta. Epo, as unë nuk thashë asgjë, dhe në fund shefi u dorëzua. Nëse do të kisha folur së pari, atëherë, ka shumë të ngjarë se do të kisha marrë një refuzim. © baabaaredsheep / Reddit

© Pxhere

Bonus: jo truku më i dobishëm, por shumë argëtues

  • Shikoni njerëzit në sy kur flasin dhe jepuni atyre diçka në duart e tyre, ata patjetër do ta marrin atë. Pothuajse u pushova nga puna sepse po flisja me shefin tim dhe thjesht i dhashë një qese plehrash. Unë u largova dhe për një minutë ai nuk po mund të kuptonte se çfarë kishte ndodhur. E vetmja arsye që nuk më pushuan nga puna ishte se ai nuk mund ta kuptonte se kush ia dha atë qese. Ai tha se, nëse do ta merrte vesh, menjëherë do ta pushonte nga puna. Epo, tashmë ka kaluar një muaj. © Divizioni__ / Reddit