6 Situata që Zbulojnë Vijën Ndarëse Midis një Lidhjeje të Mirë dhe Asaj që Nuk e ka të Gjatë

©Gorynvd/shutterstock

Në botën e ndërlikuar të marrëdhënieve, është e rëndësishme të keni kujdes nga taktikat që përdorin njerëzit.

Kur mendojmë për fjalën marrëdhënie toksike, gjëra të tilla si të bërtiturit dhe grindjet vijnë në mendje, megjithatë, nuk është gjithmonë kështu.

Një person mund të maskohet si një partner i kujdesshëm dhe t’ju bëjë të besoni se sjellja e tij është normale, por ekziston një mënyrë për të dalluar një flamur jeshil nga ai i kuq.

Ne duam që ju të jeni gjithmonë në një marrëdhënie përmbushëse, kështu që kemi hulumtuar ndryshimin midis shfaqjeve të dashurisë që janë në kufirin e të qenit të shëndetshëm dhe toksike. Shpresojmë që artikulli ynë t’ju ndihmojë të qëndroni të sigurt.

E shëndetshme: të qenit privat

Edhe pse ju jeni dy, të gjithë kanë të drejtën e privatësisë personale në marrëdhënie. Pa privatësi, do të ishte e pamundur për ne që të zbulonim vetë se kush jemi në të vërtetë, larg pritshmërive sociale. Ndonjëherë, ka informacione që nuk dëshironi t’i ndani me partnerin tuaj, sepse ju duhet kohë për ta përpunuar dhe për të kuptuar se si të përballeni me to. Nuk ka asgjë të keqe këtu, dhe të kesh pak hapësirë ​​vetëm për veten është thelbësore për rritjen tënde personale.

Flamur i kuq: të qenit i fshehtë

Të jesh i fshehtë nuk është njësoj si të jesh privat. Dallimi midis privatësisë dhe fshehtësisë është se një sekret është informacioni thelbësor që po ia fshehni partnerit tuaj nga frika ose turpi. Çdo marrëdhënie e shëndetshme ka nevojë për transparencë. Pra, është e rëndësishme të ndani informacione përkatëse, veçanërisht nëse mendoni se kjo do ta shqetësonte partnerin tuaj, sepse do të ishte e vështirë të lundroni në këtë marrëdhënie me ndershmëri të plotë duke ecur përpara.

E shëndetshme: flisni rregullisht dhe gjeni kohë për njëri-tjetrit

Kur një person vërtet dëshiron të jetë me ju, ai do të gjejë kohën për ju ose do të komunikojë arsyet pse nuk mundet nëse ka një orar të ngjeshur. Komunikimi i vazhdueshëm me partnerin dhe takimi i rregullt është një shenjë e shkëlqyer në një marrëdhënie.

Flamuri i kuq: këmbëngulja që të jeni bashkë gjatë gjithë kohës

Nëse partneri juaj reagon keq kur bëni plane pa to dhe nuk mund të përballojë të qenit vetëm, kjo flet për paaftësinë e tij/saj për të menaxhuar shqetësimin dhe mund të lexohet si sjellje posesive. Hapësira personale është e rëndësishme në marrëdhënie, përndryshe nuk mund të rriteni si person jashtë partnerit tuaj.

E shëndetshme: të qenit i vëmendshëm ndaj nevojave tuaja

Ju nuk duhet t’i luteni partnerit tuaj që t’ju kushtojë vëmendje ose të jetë më i vëmendshëm, ai duhet ta bëjë vetë këtë. Sigurisht, është e vështirë të dihet se çfarë saktësisht keni nevojë nëse jeni të dy në fazën e hershme të marrëdhënies suaj, prandaj sigurohuni që të komunikoni në përputhje me rrethanat.

Flamur i kuq: mbytje me dashuri

Mbytja me dashuri është një teknikë që përdoret në fazat e hershme të marrëdhënies. Me fjalë më të thjeshta, ata po ju pushtojnë me vëmendje, duan të flasin për të ardhmen dhe ju bëjnë të ndiheni si qendra e universit të tyre shumë shpejt. Do të thotë që personi po përpiqet t’ju fitojë duke ju manipuluar me vëmendje shtesë, në vend që të jetë i sinqertë.

E shëndetshme: të qenit i hapur për marrëdhëniet e kaluara

Mund të duket kundërintuitive të flisni për ish-ët tuaj në një marrëdhënie të re, por në fakt është një gjë e shëndetshme për ta bërë. Përvojat tona të së kaluarës na kanë formuar në atë që jemi sot dhe na kanë dhënë mësime, kështu që marrëdhënia juaj mund të bëhet më e fortë dhe ju do të bëheni më të afërt me partnerin tuaj të ri.

Flamur i kuq: duke treguar histori për “ish të çmendur”

Çdo marrëdhënie është një rrugë 2-kahëshe, kështu që nuk është një shenjë e mirë nëse partneri juaj gjithmonë flet negativisht për angazhimin e tij të mëparshëm dhe e përshkruan ish-in e tij si dikë që ishte “i çmendur” dhe arsyeja e vetme që u ndanë. Në rastin më të mirë, është një shenjë e papjekurisë.

E shëndetshme: të qeshni me njëri-tjetrin

Ne të gjithë kemi të metat tona dhe mënyra më e mirë për të jetuar me to është të mos e merrni veten jashtëzakonisht seriozisht. E qeshura është kura më e mirë për këtë problem. Nëse ju dhe partneri juaj jeni në gjendje të qeshni me zemër me papërsosmëritë e njëri-tjetrit, kjo është një shenjë se ju e gjeni njëri-tjetrin të dashur pavarësisht tyre.

Flamur i kuq: maskimi i fyerjeve si shaka

Shakatë e vazhdueshme për pasiguritë ose të metat tuaja nuk janë diçka që duhet marrë lehtë, sepse kjo mund të jetë një mënyrë që partneri juaj të përpiqet t’ju bëjë të ndiheni të pavlerë dhe të krijojë një çekuilibër fuqie në marrëdhënien tuaj. Nëse i thërrisni dhe ata refuzojnë të tërhiqen, ky është një flamur i kuq.

E shëndetshme: hapja për kohë të vështira

Partnerët e pjekur janë në gjendje të njohin emocionet e tyre dhe të flasin për çdo gjë që mund t’i shqetësojë të tjerët. Përveç kësaj, nëse partneri juaj është në gjendje t’ju drejtohet në kohë të vështira dhe të hapet për problemet e tij, kjo tregon se keni një marrëdhënie besimi dhe në përgjithësi ata ju konsiderojnë një person të besueshëm.

Flamur i kuq: presin që ju të jeni terapisti i tyre dhe të rregulloni të gjitha problemet e tyre

Një marrëdhënie e ekuilibruar përfshin që partneri juaj t’ju flasë për lumturinë dhe fitoret e tij, jo vetëm për gjërat e rënda që kaluan. Pra, nëse ju përdorin kryesisht si burim ankesash, atëherë kjo është një shenjë se ata mund t’ju trajtojnë si terapisti i tyre. Nëse ata mbështeten shumë tek ju dhe nuk kanë një grup tjetër mbështetës, kjo është gjithashtu një flamur i kuq.