7 Gjëra që i Nënvlerësojmë, por Njerëzit na Duan për to

©fizkes/shutterstock

Kam mësuar se një pjesë e rëndësishme e tërheqjes është e rrënjosur në veçimin nga turma.

Ka diçka të parezistueshme dhe madje misterioze kur i bëjmë gjërat ndryshe nga shumica.

Kjo nuk do të thotë se çdo gjë që bëjmë ndryshe do t’i tërheqë të tjerët.

Këtu janë disa shembuj të gjërave që shumica e njerëzve i shmangin që shpesh janë shumë tërheqëse për të tjerët:

Mos ndërprisni.

Një gjë kaq e thjeshtë. Por nuk është e lehtë të bëhet.

Shumë nuk e kuptojnë as kur e bëjnë, por e ndërpresin, jo për të qenë të vrazhdë qëllimisht, por shpesh nga pasiguria.

Kur ndërpresim, pa dashje sinjalizojmë ndjenjën tonë të pamjaftueshmërisë.

Ne duam të shihemi. Kështu që ne minojmë vëmendjen që të tjerët po marrin për të vjedhur pak për veten tonë.

Ky është aktivitet me status të ulët dhe do t’ju humbasë respektin.

Jepuni njerëzve hapësirë. Kjo është ajo që bëjnë udhëheqësit.

Ata nuk nxitojnë dhe janë plotësisht të lumtur që të tjerët janë në qendër të vëmendjes.

Bëhuni mjeshtër në diçka specifike

Zhvillimi i një niveli më të lartë se mesatarja e aftësive për diçka nuk është i zakonshëm.
Ajo demonstron këmbëngulje dhe guxim që ditët e sotme shumë nuk e kanë.

Pavarësisht nëse është zotërimi i ndonjë truku ose arritja e niveleve më të larta të arritjeve si artist, mësues, kërcimtar, shkrimtar ose marinar, e gjithë kjo thekson cilësinë tuaj të spikatur.

Arritja e niveleve më të larta të aftësive është tërheqëse për shumë njerëz në të njëjtën mënyrë si arritja e statusit të personazhit të famshëm.

Shfaqni një aspekt të papritur të pamjes suaj.

Të jesh pak më ndryshe në nivelin sipërfaqësor të pamjes nuk do të thotë të ecësh përreth si një objekt i çuditshëm.

Delikatesa fiton ketu, sidomos në një botë ku çdo njeri po pengon vetveten për t’u dalluar me një theks të tepert ndaj pamjes.

Vishni diçka që ndërpret pritshmërinë që të tjerët mund të kenë nga dikush për ty.

Ju mund të vishni rroba tipike si shumica e të tjerave, por të keni një orë të veçantë, byzylyk ose çorape të pazakonta.

Nëse është e papritur, ka tendencë të mbetet në kujtesë.

Gjërat e paharrueshme shpesh ngrenë vlerën tuaj të perceptuar, e cila shpesh është tërheqëse.

Ushqeni një mosrezistencë totale ndaj kritikave.

Shumica e njerëzve janë të shpejtë për t’i marrë gjërat personalisht.
Dikush mund t’i kritikojë ata, ose ata mund t’i marrin gjërat në mënyrën e gabuar. Ata janë dukshëm të tronditur ose të mërzitur.

Ata mund të heshtin (siç ishte shpesh stili im kur i merrja gjërat personalisht).

Ky demonstrim i pasigurisë i bazuar në një interpretim të krijuar nga mendimet e ngjarjeve është një humbje energjie, të ha nga brenda, është i papjekur dhe në fund të fundit nuk është tërheqës.

Ata që kanë zhvilluar një mirëkuptim për t’u kritikuar dhe buzëqeshin butësisht kur i fyen, të bëjnë për vete.

Ata thjesht nuk e shohin më lidhjen midis asaj që mendojnë të tjerët dhe mirëqenies së tyre.

Ata nuk kërkojnë më vërtetim, as nuk preken nga ofendimi.

Kjo është thellësisht tërheqëse.

Rrëfeni diçka që kërkon guxim për ta thënë

Njerëzit që fitojnë shumë respekt nga ndarja e diçkaje të pambrojtur, ekspozimi i një brishtësie, apo pike të dobët, e bëjnë këtë sepse kërkon guxim.

Pse pse?

Kërkon guxim për të zbuluar gjëra që ju bëjnë të dukeni më pak se perfekte ose të pranueshme nga shoqëria.

Por nuk ndalet këtu.

Këtu disa njerëz e ngatërrojnë atë. Nuk ka të bëjë me ndarjen e gjërave në një mënyrë të pambrojtur për hir të saj. Nëse kjo do të funksiononte, të gjithë do të ishim duke u shqetësuar për aknet ose të pasmet tona.

Të qenit i pambrojtur respektohet kur i shërben një qëllimi pozitiv.

Kur jam i gatshëm të dukem ‘inferior’ për të demonstruar një pikë që në fund i ndihmon të tjerët, kjo është forca.

Për shembull, mund të më thoni se jeni ende në ankth para intervistave, por më tregoni që të ndihem i inkurajuar.

Ju po më tregoni humanizmin tuaj ndërsa më ngrini.

Kjo kërkon guxim dhe ju bën si një udhëheqës që jep shembull, jo si një humbës.

Bëhu një “budalla i çmendur” me raste.

Ka një ndryshim të madh midis të qenit një i krisur i pamëshirshëm, i qëndrueshëm dhe të qenit vetëm një i çmendur i vogël disa herë.

Shumica e njerëzve po bëjnë gjithçka që munden për t’u parë si i mirë dhe i padëmshëm dhe plotësisht jo fyes.

Në përpjekjen e tyre për bukuri, ata gjithashtu shpesh pa dashje e kullojnë gjithë shpirtin prej tyre, duke u rrëshqitur në sfond falë pamjes së jashtme të vaniljes.

Të qenit pak kokëfortë dhe i pacipë do t’ju veçojë.

Ju nuk keni nevojë të jeni gjithmonë të mirë me njerëzit nëse kjo bëhet me lojëra. Kjo është freskuese për njerëzit. Shkoni kundër trendit, bëhuni pak i keq dhe do të keni njerëz që do të bien në dashuri me ju.

Ji aty.

Herën tjetër kur shikoni njerëzit që ndërveprojnë, vini re se sa të pranishëm janë njerëzit në bisedë.

Shumë herë, do të gjeni se njerëzit janë kudo, përveçse në ndërveprim. Njerëzit janë të humbur në kokat e tyre.

Ata janë ose të vetëdijshëm dhe të shqetësuar ose diku tjetër, duke menduar nëse e kanë lënë hekurin në shtëpi ose po mendojnë për diçka të zgjuar për të thënë më pas.

Ata në fakt nuk janë aty.

Të jesh aty me dikë, të dëgjosh me të vërtetë dhe të përthithësh atë që ata thonë do t’ju veçojë.

Njerëzit do të habiten se si ndjehen të dëgjuar, edhe nëse mezi flisni. Njerëzit janë të përshtatur mirë për të ndjerë praninë tek të tjerët. Ji i qetë. Ji aty.
Kjo do t’i tërheqë njerëzit drejt jush, dhe shpesh ata as nuk do ta dinë pse.