8 Këshilla Inteligjente për t’i Bërë të Tjerët të Fiksohen pas Teje

© The Holiday / Columbia Pictures

Besimi është një gjë shumë e ndërlikuar.

Truri ynë merr më pak se 1 sekondë për të vendosur nëse mund t’i besojmë dikujt apo jo, por nëse vendimet e tij ishin të sakta, nuk do të kishte divorc, miqësi të shkatërruara ose mashtrime.

Kjo është arsyeja pse njerëzit kanë tendencë të jenë dyshues dhe nuk i besojnë askujt që takojnë menjëherë. Por nëse dëshironi të shënoni pikë me dikë, ekzistojnë disa metoda të provuara për ta bërë atë.

Ne u hasëm me mijëra informacione dhe përzgjodhëm këshillat më intriguese që mund ta bëjnë cilindo të besojë në atë që thoni.

Tregojuni që i pëlqeni ata

A keni dëgjuar për fenomenin “reciprociteti i pëlqimit”? I referohet tendencës që njerëzit të pëlqejnë dikë që i pëlqen ata. Kjo ndodh sepse njerëzit ndiejnë ngrohtësi dhe mbështetje nga partneri i tyre, dhe është gjithashtu e dobishme të dini se ju pëlqeheni. Kështu që nëse një ditë duhet të tërhiqni vëmendjen e dikujt, tregoni një qëndrim pozitiv ndaj tyre dhe do të keni të ngjarë të merrni të njëjtën sasi dashurie.

Derdhni kafen tuaj.

Kjo këshillë mund të duket e çuditshme. Pse duhet të prishim një përshtypje të parë duke bërë një gabim të ngathët? Por shumë studime konfirmojnë se duke theksuar ndjeshmërinë tonë në të vërtetë rrit atraktivitetin dhe besueshmërinë tonë.

Por ka 2 fakte të rëndësishme që duhet të mbani mend. Para se të thoni një shaka të keqe, duhet të jeni të sigurt që personi është i vetëdijshëm për performancën dhe besueshmërinë tuaj të lartë. Dhe përpiquni të mos e bëni veten të prekshëm në një mënyrë që vendosë në dyshim reputacionin tuaj.

“Psikiatrit mund të ndërtojnë besim duke derdhur kafenë e tyre dhe duke thënë,” Unë kurrë nuk kam qenë shumë mirë me duart. “Kirurgët nuk mund ta bëjnë këtë.”

Kërkoni falje jashtë mase

Një metodë tjetër efektive, por shpesh e harruar për të krijuar besim është të thuash, “Më fal!” Studiuesit vunë re që kjo funksionon për situata kur ju padyshim nuk keni faj. Për shembull, duke thënë, “Më fal për shiun”, ju shprehni keqardhje sepse diçka e trishtuar u ka ndodhur njerëzve. Ju tregoni se e kuptoni përvojën e tyre dhe kjo rrit ndjeshëm besimin e tyre në ju.

Veproni si një majmun.

Jo, nuk do të thotë që duhet të hani shumë banane ose të hidheni nëpër pemë. Kjo ka të bëjë me imitimin e shprehjeve të fytyrës, gjestet, modelet e të folurit ose sjelljen e partnerit tuaj. Kjo teknikë quhet pasqyrim, dhe me të vërtetë funksionon.

Për shembull, gjatë këtij studimi, kamerierët morën bakshishet më të larta kur imituan klientët në restorant. Më shumë hulumtime treguan se burrat i vlerësuan gratë në mënyrë më të favorshme në takim nëse gratë përsëritnin sjellje verbale dhe joverbale. Nëse do të përdorni këtë metodë, mos harroni të pasqyroni vetëm modele pozitive. Është më mirë të mos përsërisni veprime të tilla si të kërkoni ose të largoheni.

Tregoni një sekret.

Vetë-zbulimi është ndoshta një nga qasjet më mbresëlënëse. A i mbani mend ndjenjat tuaja kur u shprehët për gjëra të rëndësishme në jetën tuaj – me entuziazëm dhe dridhje të zërit? Kur ndani disa informacione intime me njerëz të tjerë, ata ndiejnë shqetësimet tuaja dhe ju afrohen më shumë. Kjo do të thotë që ata mund të besojnë disa nga sekretet e tyre edhe tek ju.

Dhe ky është gjithashtu një fakt i bazuar në shkencë. Hulumtimi i kryer nga disa institucione arsimore tregoi se studentët që u shtronit njëri-tjetrit pyetje private zhvilluan marrëdhënie më të ngushta në krahasim me grupet që nuk kishin asnjë informacion intim.

Flisni me shpejtësinë e besimit.

Disa specialistë konfirmojnë se shpejtësia e duhur e fjalimit tuaj mund të ndihmojë në ndërtimin e besimit dhe të mos humbni vëmendjen e partnerit tuaj. Ne besojmë se do të ishte e gabuar të thuash që duhet të zgjedhësh një ritëm të të folurit dhe ta ndjekësh atë çdo herë.

Duket se çdo situatë ka nevojë për shkallën e vet. Për shembull, të folurit e shpejtë tregon urgjencën, eksitimin, emocionin dhe pasionin ndërsa një temp i ngadaltë ndihmon të përqendrohemi në rëndësinë, seriozitetin e një pike ose prezantimin e një ideje të re.

Prekni rastësisht partnerin tuaj.

Duket se prekja e rastësishme mund të bëhet gjithashtu një katalizator i fuqishëm i ndërtimit të besimit. Shumë studime kurioze dhe nganjëherë provokuese demonstrojnë efektivitetin e tij. Kur një burrë tërheqës kërkoi numrat e telefonit nga gratë e reja në rrugë, ai preku disa prej tyre për hir të shkencës. 19% e grave që ishin prekur (dhe vetëm 10% e atyre që nuk u preken) i dhanë numrin e tyre.

Kur përdorni këtë metodë mbani në mend normat sociale dhe kulturore. Prekja ka më pak të ngjarë të ketë efekte të dobishme nëse shkel kufijtë personalë.

Silleni gjithçka rreth tyre.

Supozojmë se pezullimi i egos është mënyra më e vështirë për ta bërë dikë të besojë ty. Kur aplikoni këtë qasje, ju duhet të përqendroheni më tepër në nevojat, dëshirat dhe perceptimin e realitetit të një personi tjetër sesa në bindjet tuaja.

“Shumica e rasteve, kur 2 individë angazhohen në një bisedë, secili pret me durim që personi tjetër të thotë çfarëdo tregimi që ai ose ajo dëshiron. Pastaj, personi tjetër tregon historinë e tij ose të saj, zakonisht me të njëjtën temë dhe shpesh herë në përpjekje për të patur një histori më të mirë dhe më interesante. ”

Në takimin tjetër me një person të ri, përpiquni të mos përqendroheni në veten tuaj dhe tek tregimet tuaja që gjithmonë vrasin, por bëni pyetje dhe tregoni një interes të madh për partnerin tuaj. Ne besojmë se do të tronditeni me rezultatin.