8 Mënyra për t’u Përgjigjur Kur Ju Bëjnë Pyetje Shumë Personale

©fizkes/shutterstock

Ka shumë arsye pse disa njerëz bëjnë pyetje thellësisht personale për të cilat ata presin një përgjigje.

Një arsye është se ata ndihen armiqësorë ndaj jush dhe duan t’ju shtyjnë për të folur. Megjithatë, ndonjëherë njerëzit nuk e kuptojnë se ajo që po kërkojnë mund t’ju shkaktojë parehati. Kështu që ju takon juve t’u bëni të ditur se në asnjë mënyrë nuk po u përgjigjeni pyetjes së tyre.

Ne dëshirojmë të ndajmë me ju 8 metoda që mund t’i mbajnë hundët e njerëzve larg jetës tuaj.

Kthejeni përgjigjen tuaj me një pyetje paralele.

Pyetjet për statusin tuaj martesor ose për jetën tuaj personale, në përgjithësi, nuk janë vetëm ndërhyrëse, por edhe fyese. Në vend që të qëndroni në mbrojtje dhe të filloni një bisedë pasive-agresive, thjesht mund të bëni një pyetje paralele.

Ju nuk duhet të ndjeni nevojën për të mbrojtur zgjedhjet tuaja personale ndaj njerëzve që thjesht duan të dinë. Një pyetje paralele do ta zhvendosë vëmendjen tek ata dhe ata mund të kuptojnë se vendimet e tyre të jetës nuk ishin aq të mëdha sa mendonin.

Nëse dikush ju pyet për shembull, “Pse vazhdon të mos jesh e martuar?”, në vend që të përgjigjeni duke thënë “Më pëlqen liria.”, ju mund t’i thoni “Pse vazhdon të jesh e martuar?”.

Jini e drejtpërdrejtë, edhe nëse kjo ju bën të dukeni e pasjellshme.

Përgjigja me një ton shumë të qartë mund të perceptohet si e vrazhdë nga disa njerëz, por është një mënyrë për të treguar ndjenjat tuaja të vërteta. Pra, nëse mendoni se personi tjetër po e kalon vijën, mund t’i thoni se kjo nuk është punë e tyre.

Jini të sigurt në mënyrën tuaj dhe personi tjetër do ta kuptojë patjetër që duhet të heqë dorë nga tema e bisedës. Në këtë mënyrë, ata ndoshta do të mësojnë të mos bëjnë kurrë pyetje personale në të ardhmen.

Nëse gjyshja të pyet gjënë e parë sa herë e takon, “Pse nuk e gjen një burrë!”, nuk është aspak e tepruar t’i thoni asaj se “Nuk ka pse të jetë ky një shqetësim i saj.”

Pyetini ata pse është kaq e rëndësishme që ata të dinë.

Një pyetje e pakëndshme mund të vijë nga dikush që kujdeset ose dëshiron të dijë përvojën tuaj personale. Nëse i pyesni pse duan të dinë diçka specifike për ju, do të zbuloni qëllimet e tyre të vërteta.

Ju nuk keni nevojë të jeni agresiv ose dyshues. Mbajeni zërin tuaj të lehtë dhe miqësor pasi nuk dëshironi që personi tjetër të mbrohet ose të ofendohet nëse qëllimet e tij janë të vërteta.

Nëse një i afërm ju pyet, “A do ta marrësh ndonjëherë atë rritje në detyrë apo jo?” ju mund t’i përgjigjeni fare mirë duke i thënë “Pse është kaq e rëndësishme për ju që ta dini?”

Riformuloni pyetjen.

Kjo është një mënyrë për të krijuar një “urë” nga një pyetje e vështirë në një zonë më komode diskutimi. Ju në thelb e drejtoni bisedën në një pikë për të cilën nuk keni problem të flisni. Dhe kjo është krejtësisht logjike nëse nuk jeni gati të flisni me të tjerët për mendimet dhe ndjenjat tuaja për një temë të caktuar. Jo vetëm që mund të shmangni përgjigjen e drejtpërdrejtë, por mund të krijoni një temë tjetër që mund t’ju çojë në diçka tjetër për të folur.

Nëse nje shoqe apo kolege iu thotë, “Pse nuk vjen në palestër me mua”, ju mund t’i përgjigjeni duke i thënë, “Po më thua se duhet të dobësohem?”

Jepni një këshillë në vend të një përgjigjeje të drejtpërdrejtë.

Të flasësh për ndarjen e fundit mund të jetë mjaft e vështirë dhe emocionale, por njerëzit kureshtarë do t’ju pyesin akoma për këtë. Ju mund të dilni nga pozicioni i vështirë duke ofruar disa këshilla personale që ju ndihmuan të kapërceni kohën e dhimbshme. Në këtë mënyrë, nuk keni pse të jepni shumë detaje për marrëdhënien tuaj, por krijoni një bisedë më të përgjithshme. Njerëz të tjerë mund të hidhen dhe të ndajnë këshillat dhe përvojat e tyre që i kanë ndihmuar gjatë situatave të ngjashme.

Kur ato thonë, “Por, ti dhe Beni pse u ndatë?”, ju mund të përgjigjeni duke thënë, “Të them të drejtën terapia dhe meditimi më lehtësuan shumë.”

Shaka me pak ironi.

Le të jemi të sinqertë, ata që duan të fusin hundët në punët e të tjerëve e meritojnë pak turpërim. Nuk është lloji i turpit që do t’i ofendojë ata, por përkundrazi, do t’i bëjë ata të kuptojnë se po tregohen shumë ndërhyrës. Ju thjesht mund të përgjigjeni me: “Uau, ju jeni shumë kurioz, apo jo?” dhe largohuni. Duke e bërë këtë, ju e ndaloni bisedën të shkojë më tej dhe shmangni çdo pakëndshmëri të mundshme.

Shmangni përgjigjen duke dhënë një kompliment.

Shumë njerëz i duan komplimentet dhe me kënaqësi do ta pranojnë një dhe do të flasin për diçka që përfshin veten e tyre. Pra, kur ju bëhet pyetja e famshme, “Kur do të keni fëmijë?” ju thjesht mund të plotësoni personin tjetër. Filloni të flisni për fëmijët e tyre dhe sa të mrekullueshëm janë ata. Mund ta çoni edhe më tej duke i lavdëruar për punën e mrekullueshme që kanë bërë për t’i rritur ata si njerëz të vegjël të përsosur.

Përgjigjuni në mënyrë të paqartë.

Paqartësia nuk i lë hapësirë ​​personit tjetër për të bërë pyetje të mëtejshme pasi nuk po marrin ndonjë përgjigje të caktuar. Kjo funksionon kur nuk doni t’i përgjigjeni një pyetjeje ose kur thjesht nuk dëshironi të mendoni për të. Prandaj, ju krijoni një vello misteri dhe personi tjetër e kupton se nuk mund të marrë një përgjigje të qartë. Dhe kjo është padyshim më mirë sesa të krijosh një histori të rreme që herët a vonë do të zbulohet.