8 Sjelljet e Atyre që e Kanë të Shkruar në Ballë, “Unë jam e pasigurt te vetja ime”…

©depositphotos.com

Sjellja e pasigurt është dëmtuese dhe mund ta bëjë jetën tonë të mjerueshme. Nëse nuk e vërejmë vetëvlerësimin e ulët në kohë, mund të humbasim shumë mundësi, ose mund të na çojë edhe në një spirale në rënie.

Lajmi i mirë është se ka disa cilësi që mund të tregojnë se nuk jeni gjithmonë mjaftueshëm të sigurt.

Ne besojmë se shëndeti mendor është i rëndësishëm. Kjo është arsyeja pse është mirë të mësoni 8 shenjat e besimit të pakët për ta kapërcyer atë para se të shkaktojë ndonjë telash.

Ju jeni tepër pozitive

©depositphotos.com

Ndërsa është e mrekullueshme të qëndrosh pozitiv, ndonjëherë njerëzit mund të fshehin pasiguritë e tyre emocionale pas buzëqeshjeve të tyre. Ndonjëherë njerëzit e përdorin atë si një shpërqendrim nga diçka që është e keqe.

Ashtu si kur i telefononi mikut tuaj që kishte një ditë të vështirë – nëse janë mjaft të sigurt në vetvete, ata do të flasin për problemet e tyre me sinqeritet. Nëse jo, ata do të përqendrohen në gjërat e mira që kanë ndodhur, duke e shpërqendruar veten nga trajtimi i problemeve reale.

Ju dëshironi një rezultat perfekt çdo herë.

©depositphotos.com©depositphotos.com

Perfeksionizmi mund të jetë rezultat i vetëvlerësimit të ulët. Një person që nuk ndihet kurrë i kënaqur me veten e tyre nuk mund të pranojë rezultatet që merr dhe mund të mbërthehet me një detyrë për një kohë të gjatë, duke u përpjekur të marrë një rezultat ideal.

Për shembull, një person me vetëvlerësim të ulët do të ndjehet i shqetësuar se dhoma nuk do të jetë mjaft e pastër dhe mysafirët nuk do të jenë të kënaqur. Kështu që në vend që të kalojnë 30 minuta pastrim, këta njerëz do të kalojnë orë të tëra duke u siguruar që gjithçka po shkëlqen.

Ju nuk mund të pranoni reagime.

©depositphotos.com

Nëse jeni i pasigurt, kur dikush rishikon punën tuaj, mund të mendoni se reagimet kanë të bëjnë personalisht me ju, jo me detyrën që keni kryer. Si rezultat, reagimet mund të jenë shumë të vështira për t’u pranuar. Herën tjetër kur dikush do t’ju japë reagime, përpiquni të përqendroheni në informacionin e vlefshëm që ju është dhënë, si ato që mund të bëhen më mirë. Dhe sigurohuni që të mos i mohoni meritat tuaja kur dikush ju vlerëson.

Është e rëndësishme për ju të ndani arritjet tuaja.

©depositphotos.com

Ndarja e një ane optimiste të jetës sonë është bërë veçanërisht e lehtë me ndihmën e rrjeteve sociale. Por mbani në mend, nëse shihni se dikush shfaq në mënyrë aktive gjërat e mira në jetën e tij, ai thjesht mund të jetë duke kërkuar miratim dhe pranim – dhe ndjenjat e tyre varen nga kjo.

Ndërsa nuk është problem të ndani gjëra të mira me të tjerët, kjo nuk duhet të rritë ndjenjat tuaja të vetëvlerësimit. Familja dhe miqtë tanë na duan në mënyrë të pavarur nga promovimi, sensi i modës dhe hobi i kohëve të fundit.

Nuk mund të thoni jo

Ky lloj personi nuk e mendon dy herë për t’i hipur një autobusi nëpër qytet për t’u kujdesur për fëmijët e mikes së tyre, edhe pas një dite të gjatë në punë. Është mirë nëse doni të ndihmoni të tjerët, por nëse njerëzit po ju shfrytëzojnë, është koha të ndaloni.

Sa herë që ndihmoni dikë tjetër në kurriz të vetes, mendja juaj mendon se ajo që dëshironi është e parëndësishme. Imagjinoni se si do të ndryshonte jeta juaj nëse ndaloni së rëni dakord të bëni të gjitha këto favore të panevojshme.

Jo vetëm që njerëzit do të fillonin t’ju respektonin ju dhe kufijtë tuaj, por ju gjithashtu do të kishit një ndjenjë më të mirë të vetëvlerësimit. Plus mendoni për gjithë atë kohë të lirë shtesë që do t’ju duhet të shijoni gjërat që doni dhe meritoni.

Të duhet siguri për gjithçka.

©depositphotos.com

Disa njerëz nuk mund ta përballojnë ankthin afatshkurtër, kështu që ata vazhdimisht po kërkojnë nga të tjerët për miratim dhe mbështetje. Ndonjëherë kjo mund të lehtësojë shqetësimet tuaja, por në planin afatgjatë, po sinjalizon se nuk mund t’i trajtoni gjërat vetë.

Për shembull, nëse dikush sapo bleu rroba të reja dhe ndihet i etur të ndajë fotografi me të tjerët për të pyetur se si duken, mund të jetë një sinjal i vetëvlerësimit të ulët.

Shpesh i drejtoheni mendimit katastrofik.

©depositphotos.com

Ne të gjithë kemi një mik që mendon tej mase për gjërat dhe shqetësohet në mënyrë irracionale për situatat e skenarit më të keq. Partneri i tyre mund të jetë thjesht duke vrapuar 30 minuta nga puna, por një person i pasigurt tashmë po imagjinon se ata mund të jenë duke i tradhëtuar ose se kanë bërë një aksident automobilistik.

Mendimi katastrofik është një tipar shumë toksik që duhet të menaxhohet. Filloni të mendoni për skenarët më të mirë dhe provoni të vlerësoni mundësinë e këtyre rezultateve më pak të dëshirueshme.

Ju keni tendencë të fajësoni të tjerët.

©depositphotos.com

Ne besojmë se të qenit kritik është e rëndësishme, por sigurohuni që të mos përdorni kritika për ta bërë veten të ndiheni më mirë. Ndjenja e mirëqenies së dikujt duhet të bazohet në një hapësirë ​​të shëndetshme të kokës. Nëse përdorni kritika ndaj një personi që nuk i meriton ato, kjo do t’ju bëjë të ndiheni fajtorë në planin afatgjatë, gjë që vetëm do të përkeqësojë çdo pasiguri.