Jeta na jep Vetëm 3 Shanse të Rënë në Dashuri, është e Domosdoshme t’i Provoni të Gjitha!

Gjatë gjithë jetës, ne vazhdojmë të biem në dashuri dhe të ndahemi, ndonjëherë edhe për t’u bashkuar përsëri.

Disa njerëz hyjnë në orbitat tona, të tjerët largohen, duke na bërë të përjetojmë ulje dhe ngritje dramatike emocionale që as nuk i kishim menduar ndonjëherë.

Psikologët thonë se një person mund të bjerë në dashuri vetëm tri herë dhe çdo përvojë e tillë, në mënyrën e vet, është e rëndësishme dhe madje e nevojshme.

1. Dashuria si në përralla

© Double Feature Films

Shumë shpesh, dashuria jonë e parë vjen kur jemi akoma shumë të rinj. Duket për ne ndjenja që ne kemi lexuar në përralla. Pra, ne e idealizojmë dhe besojmë se është për të gjithë jetën.

Në këtë pikë, ne tentojmë të bëjmë gjëra që miqtë apo moshatarët tanë ose anëtarët e familjes presin që ne të bëjmë.

Ne nuk pranojmë t’u kushtojmë vëmendje problemeve të vogla dhe jemi të përgatitur të sakrifikojmë parimet tona për hir të marrëdhënies sonë, sepse, thellë-thellë, ne besojmë se gjithçka është ashtu siç duhet.

Mënyra se si duket marrëdhëniet tona nga jashtë është më e rëndësishme për ne sesa ajo që vërtet ndiejmë.

Një dashuri e tillë na mëson se të vështrosh mirë partnerin është po aq e rëndësishme sa të shikosh rreth vetes.

2. Dashuria e komplikuar

© DreamWorks Pictures

Dashuria e dytë e jetës sonë është më e ndërlikuara. Të mbushur me vetëbesim se ne e kemi marrë mësimin nga përvojat e mëparshme, ne kujdesemi për të zgjedhur një lloj krejtësisht të ndryshëm të partnerit. Ose kështu mendojmë ne.

Ne ka të ngjarë të manipulohemi, të gënjehemi ose të lëndohemi. Ne kapemi pas çdo mundësie për të rregulluar marrëdhënien tonë, por çdo përpjekje e re kthehet në një dështim edhe më të madh.

Është një dramë e vërtetë me vetëm disa momente të rastësishme të lumturisë.

Edhe një herë, ndjenjat tona të vërteta zhvendosen në favor të diçkaje tjetër, në këtë rast, në përpjekje të pafundme për të shpëtuar një marrëdhënie “të dobët”.

Një dashuri e tillë na mëson se është e rëndësishme të duam dhe të na duan në mënyrë reciproke.

3. Dashuria e pjekur

© Columbia Pictures

Dashuria e tretë shfaqet në jetën tonë kur ne kemi hequr dorë nga pritja. Ajo vjen papritur dhe nuk duket se është në përputhje me idenë tonë se çfarë duhet të jetë dashuria e vërtetë.

Nuk duket të jetë e përsosur, por kjo është një marrëdhënie e vërtetë, e karakterizuar nga një ndjenjë e lehtësimit të jashtëzakonshëm, diçka që nuk mund të shpjegohet me fjalë.

Në këtë fazë të jetës, ne nuk kemi më asnjë shpresë. Ne nuk e humbim kohën duke menduar karakteristikat që dashuria e jetës sonë duhet të zotërojë.

Pra, ne jemi të përgatitur që më në fund ta pranojmë partnerin tonë për atë që ai ose ajo është me të vërtetë. Dhe, po aq e rëndësishme, partneri ynë na percepton në të njëjtën mënyrë.

Një dashuri e tillë na mëson të jemi të vërtetë dhe se një marrëdhënie nuk duhet të jetë e përsosur! Gjërat më të bukura nuk janë të përsosura!