Kur dikush të bën një person më të mirë, dije se ai duhet të jetë në jetën tënde…

©Rido/shutterstock

Fakti i thjeshtë që lidhja me dikë ju bën një “person më të mirë” është një tregues i qartë se ai person duhet të jetë në jetën tuaj.

Ata janë shpirtra që hyjnë në historinë tonë personale për të prodhuar një takim të mrekullueshëm dhe pasurues midis dy biografive me origjinë, përvojë dhe mënyrë të ndryshme për të parë botën.

Njerëz që ngrihen si balsam ngushëllues dhe që na ofrojnë ndihmë, siguri dhe lehtësim. Njerëz që e bëjnë jetën më të durueshme dhe jetën më argëtuese. Njerëz që në krahët e tyre ndihemi si në shtëpi. Njerëz të bukur, njerëz që rrezatojnë ngrohtësi dhe bukuri psikologjike.

Njerëz që na bëjnë të kuptojmë se nuk jemi të pasur derisa të kemi diçka që paraja nuk mund ta blejë dhe të cilës mund t’i vëmë emër, fytyrë, erë dhe ndjenja. Njerëz me të cilët krijohet një harmoni e pathyeshme që na mëson se bota është një vend i mirë që mban shumë mësime.

Unë jam unë sepse ti ekziston

Biografia jonë përcaktohet nga ne dhe të tjerët; Prandaj mund të themi se identiteti ynë është formuar edhe nga të tjerët. Pra, nëse ndërveprojmë me njerëz të bukur që na sjellin mirësi, bukuri, dashuri dhe njohuri, ne do të projektojmë nga brenda ato vlera dhe ndjenja që ka gjeneruar ky shkëmbim.

Prandaj ka Njerëz që bëhen vendi ynë, shtëpia jonë, parajsa jonë. Kur ata vijnë në jetën tuaj, ju e dini se ata duhet të jenë në të, sepse së bashku bëheni më të mirë. Kështu, në një masë të madhe, thuret një atmosferë e mirësisë së mrekullueshme që rrethon dritën e zhvillimit emocional.

Njerëzit e shtëpisë, ata prej diamanti, janë ata njerëz që të përqafojnë aq fort sa të bashkojnë të gjitha pjesët e tua, ata që bëjnë që frika dhe trishtimi të bien. Ato që ju kanë mësuar rrugën e mirë, duke ju treguar se bota është krejtësisht e mrekullueshme.

Nuk ka ngrohtësi më ngushëlluese se ajo e një lidhjeje të thellë dhe intensive. Në mënyrë të ngjashme, njohja personale nuk është e mundur pa kontakt me të tjerët. Pikërisht në atë moment ne mund të fillojmë të ujitim bimën tonë dhe të ushqehemi me të. Kur mbështetemi te një marrëdhënieje:

  • Ne zbulojmë pikat tona të forta.
  • Ne plotësojmë burimet tona për të përballuar vështirësitë e jetës.
  • Ne pasurojmë aftësitë tona të jetës.
  • Nuk mund ta përkufizojmë veten pa kuptuar se ata njerëz që na shënjojnë dhe që na shoqërojnë në jetë mbulojnë butësisht identitetin tonë, duke na bërë më të mirë. Ato janë oxhaku, shkëndija e nevojshme për të ndriçuar cilësitë tona dhe për të shtuar njohuritë për jetën.

Ata na mbrojnë nga rëniet duke na ndihmuar të thurim krahë gjithnjë e më të mëdhenj. Rivendosja e ëndrrave tona, rregullimi i frikës sonë, zgjedhja e pikëllimeve që ia vlen të jetoni dhe heqja qafe e të tjerave.

Për këtë arsye, njerëzit me të cilët duhet të qëndrojmë janë ata që na përqafojnë me fjalë, që na shikojnë me dashuri, që bëjnë të zhduken plagët më të shëmtuara emocionale dhe që na konvertojnë. Nëpërmjet tyre vijnë buzëqeshjet me të cilat maskojmë dhimbjen, rikompozojmë veten dhe ndjejmë edhe një herë thellësisht ngrohtësinë e përsosmërisë.

Është e mrekullueshme të kesh njerëz në jetë që “janë aty” pikërisht kur kemi nevojë për ta. Prandaj kushdo që mbetet dhe na ndriçon edhe kur jemi në errësirë, meriton të na shoqërojë në momentet e shkëlqimit të madh. Ata meritojnë falënderime, ngrohtësi, dashuri dhe gëzim. Ata meritojnë një festë të denjë dhe të vlefshme, ata e meritojnë shpërblimin e tyre. Ata meritojnë njohjen tonë si njerëz prej diamanti të pathyeshëm.