Nëse i Dalloni Këto 4 Shenja, Atëherë Marrëdhënies Tuaj i ka Filluar Numërimi Mbrapsht…

Nëse një person fiksohet vetëm për veten, bota sillet rreth shqetësimeve dhe problemeve të tij.

Asgjë nuk e shkel ekuilibrin në një marrëdhënie më shumë se egoizmi. Të gjithë ne sillemi me egoizëm herë pas here, veçanërisht nëse duam diçka me patjetër.

Sidoqoftë, nëse partneri juaj e bën atë në baza të vazhdueshme, ndoshta duhet të mendoni për këtë dhe të ndërmerrni hapat e nevojshëm. Marrëdhëniet duhet të bazohen në barazinë dhe harmoninë, jo në egoizëm.

Këto janë 4 shenjat që tregojnë se keni të bëni me një egoist:

Partneri juaj ju nënvlerëson vazhdimisht

Egoisti kurrë nuk do të mendojë për atë që ju nevojitet. Ai do të bëjë më të mirën e tij dhe do të bëjë që ju të ndiheni të padobishme, në mënyrë që të gjithë vëmendja të jetë gjithmonë tek ai.

Nëse vëreni se investoni shumë në marrëdhënien tuaj, por nuk merrni asgjë në këmbim, është një shenjë klasike e marrëdhënieve të pabalancuara.

Një psikolog thotë: “Egocentrizmi, në të gjitha manifestimet e saj, vret ndjeshmërinë.Nëse një person fiksohet për veten, bota rrotullohet rreth shqetësimeve dhe problemeve të tij.”

Vendos veten mbi çdo gjë

Njerëzit egoistë nuk do ta humbasin energjinë e tyre me dikë tjetër, as me bashkëshortin e tyre. Ata vetëm bëjnë atë që duan dhe besojnë se janë mbi çdo gjë tjetër.

Ka një ndryshim të madh në mes të dashurisë dhe të qenit egoist. Sjellja egoiste është një lloj tradhëtie. Ju duhet të tregoni rëndësinë tuaj dhe dashurinë për të kapërcyer egoizmin në marrëdhëniet tuaja.

Sjellja egoiste e partnerit tuaj, në baza të vazhdueshme, është toksike dhe do të heqë të gjitha emocionet tuaja dhe kjo tashmë është një marrëdhënie e sëmurë.

Ai nuk është i sigurt për veten dhe i pëlqen të konkurrojë në çdo gjë

Në marrëdhënien tuaj ekziston një shtesë e tretë: një përbindësh me sy të gjelbër të quajtur Xhelozi.

Një person që vazhdimisht përpiqet të konkurrojë partnerin e tij, në realitet nuk është shumë i sigurt për veten dhe është gjithashtu egoist.

Nëse partneri juaj është xheloz për ju për arsyen e thjeshtë që keni diçka që ai nuk e ka, është një shenjë e qartë se marrëdhënia juaj bazohet në egoizëm.

Partneri juaj nuk kërkon falje asnjëherë

Nëse partneri juaj nuk kërkon ndjesë pasi t’ju ketë ofenduar, kjo tashmë është një shenjë e një çrregullimi narcisist personaliteti.

Një person që vuan nga ky çrregullim thjesht nuk ka parime morale. Bota duhet të rrotullohet vetëm rreth tij dhe madje partnerja përkrah tij nuk është aq e rëndësishme sa ta detyrojë atë të pranojë gabimet e tij.

Egoizmi në një marrëdhënie shkatërron të gjitha mundësitë e një dashurie në të gjitha aspektet që do të sillnin lumturi.

Marrëdhëniet nuk mund të jenë ideale, por nëse nuk kanë respekt dhe besim, kjo tashmë është një shenjë shqetësuese.

Vetëm ju vetë mund ta kuptoni nëse një ego e vogël është një fenomen normal ose nëse kufizohet me narcisizmin. Në një marrëdhënie të shëndetshme, vetërespekti duhet domosdoshmërisht të jetë i pranishëm.