Për Ty që e Vesh Gjithmonë Ngjyrën e Zezë, Kemi Zbuluar 5 të Fshehtat e Karakterit Tënd

E zeza është modeste dhe arrogante në të njëjtën kohë. E zeza është dembele dhe e thjeshtë – por misterioze. Por mbi të gjitha, e zeza thotë: “Unë nuk ju shqetësoj – as ju mos më shqetësoni mua.” – Yohji Yamamoto

Ngjyrat ngacmojnë mendjet tona në mënyra të ndryshme dhe si reagojmë ndaj disa prej tyre mund të zbulojë shumë në lidhje me personalitetin tonë.

Një studim thotë se ngjyra e zezë shpesh shihet si “serioze” dhe “e besueshme”, që do të thotë me besim në vetvete. Sondazhi shqyrtoi rreth 1000 njerëz.

Autorët hulumtuan se si ngjyrat e veshjeve ndikojnë në mënyrën se si na shohin të tjerët. Rezultoi se e zeza doli në krye. Kjo është ajo që hulumtuesit thonë për rezultatet:

E zeza është ngjyra që duhet të veshësh kur përpiqesh të bësh përshtypje, të bindësh ose kur përpiqesh të fitosh zemrat e të tjerëve. Ka një farë sigurie të caktuar për këtë tek një person që do t’ju bëjë të dorëzoni kursimet e jetës tuaj dhe ta falënderoni për privilegjin…

Gjatë gjithë anketës sonë, ngjyra e zezë doli e para ose e dyta në tiparet më të mira (për shembull, besimi, inteligjenca dhe sensualiteti) dhe mezi u shfaq në tiparet e ‘këqija’ (arroganca).

E zeza në përgjithësi është një tregues i “seriozitetit” dhe “besueshmërisë”, kështu që qëndron në krye të listës së ngjyrave që të dy gjinitë e listojnë si të bukur.

Pse?

Përgjigjja është e thjeshtë: Besimi!

Pothuajse gjysma e grave dhe 64% e burrave që morën pjesë në studim mendojnë se e zeza rrezatoj vetë-mjaftueshmëri. Është ngjyrimi më i bukur, i guximshëm, i rritjes së besimit dhe qetësimit që ekziston.

Por njerëzit që veshin ngjyrën e zezë nuk janë vetëm kaq. Në fakt, së bashku me vetëbesimin e tyre, përmes preferencave të tyre të ngjyrave, ato manifestojnë, një anë të prekshme të karakterit të tyre.

Ata që vishen të gjitha në të zeza janë zakonisht shumë të ndjeshëm, pak të paqëndrueshëm dhe dëshirojnë të tërheqin vëmendjen e të tjerëve me atë se kush janë ata dhe çfarë po përpiqen të arrijnë në jetë, sesa me pamjen e tyre.

Këta njerëz pa dashje po përpiqen të mbrojnë veten ndaj emocioneve që janë shumë të forta. Ata mund të hutohen lehtësisht ose të reagojnë tepër emocionalisht. Dhe shpesh përpiqen të shmangin ankthin dhe të qëndrojnë të fokusuar.

Megjithatë, ajo që është interesante është se njerëzit që vishen në të zeza zakonisht nuk duan t’ia dinë nëse të tjerët kanë ngjyra të ndryshme. Nuk janë vetë ngjyrat që janë të pakëndshme për ta kur bëhet fjalë për veshjen e tyre; është mënyra se si i vendosin këto ngjyra tek vetja.

Ngjyrat përfaqësojnë identitetin e tyre dhe kjo është ajo për të cilën ata janë më të shqetësuar.

Një tjetër teori që rrjedh nga psikologjia e ngjyrave, thotë se njerëzit që e duan të zezën shpesh kanë dëshirën për të rivendosur fuqinë e tyre.

Ata e arrijnë atë nëpërmjet sjelljeve të ndryshme si për shembull duke u përpjekur të “mbrohen” nga disa emocione, duke ndërtuar distancën nga të tjerët ose duke treguar një domosdoshmëri për shfaqje respekti. Të gjitha këto veçori të karakterit mund të zbulohen nëpërmjet pëlqimit të veshjes së zezë, e cila vjen si një mesazh nënndërgjegjësues për veten dhe të tjerët.

Për ta përmbledhur, një person që vishet me të zeza e sheh veten si një figurë të rëndësishme. Njerëz të tillë mendojnë se e zeza i bën të duken më tërheqës, inteligjentë dhe të sigurtë.

Megjithatë, ata gjithashtu kanë një anë të dobët të karakterit që zbulon cenueshmërinë e tyre. Njerëzit që veshin të gjitha të zeza janë shpesh të vendosur, por të ndjeshëm.

Më poshtë kemi listuar edhe pesë tiparet më të zakonshme të personalitetit të njerëzve që e duan veshjen e zezë:

1. Këta njerëz janë shumë të sigurt.

2. Ata janë gjithashtu shumë të ndjeshëm.

3. Kanë një natyrë rebele dhe nuk e pranojnë autoritetin.

4. Atyre u pëlqen të ndihen të fortë dhe me ndikim.

5. Këta njerëz nuk afrohen shpejt me të tjerët; ata mund të ndërtojnë mure për t’u mbrojtur nga emocionet.

Përfundimisht, do të ishte interesante të përmendet se adoleshentët shpesh kanë nevojë psikologjike të veshin ngjyrën e zezë gjatë periudhës së tranzicionit që nga fëmijëria deri në moshën e rritur. Ajo shënon fundin e një faze të jetës së tyre dhe fillimin e një tjetri.

Ata e pëlqejnë aq shumë, sepse u lejon atyre të mbrohen nga bota derisa të krijojnë individualitetin e tyre të vërtetë. Eshtë thelbësore që ata të kalojnë nëpër këtë fazë, por kjo mund të tregojë po ashtu se ekziston një problem nëse vazhdon gjatë jetës së tyre si të rritur në rast se ata i përjashtojnë ngjyrat e tjera.

Sidoqoftë, pa marrë parasysh se sa cilësime pozitive dhe të fuqishme kjo ngjyrë zbulon për njerëzit që preferojnë ta veshin atë, shumë veshje të zeza mund t’ju çojë në depresion dhe lëkundje të humorit.

Mund të krijojë një mjedis negativ. Ndaj, mënyra më e mirë për të veshur ngjyrën e zezë është të përdorësh disa ngjyra me të për të lehtësuar dhe ndriçuar energjinë e saj.