Pse Një Marrëdhënie “Prish e Ndreq” është më e Dhimbshme se një Ndarje Përfundimtare…

Mund t’ju lëndojë në fillim, por ndarja mund të jetë veprimi më i mirë që mund të ndërmerrni.

Ndonjëherë marrëdhënia është e vetmja gjë që dëshironi të keni, herë të tjera po çmendeni për një rrugëdalje. Ndonjëherë bini kokë e këmbë në dashuri, herë të tjera ndiheni të lodhur dhe të rraskapitur emocionalisht.

Të rënit në dashuri dhe të dalurit nga një marrëdhënie, jo vetëm që i bën gjërat të ndihen kaq të komplikuara, por thjesht nuk mund të kuptoni se cila është gjëja e duhur që duhet të bëni.

Megjithatë, nganjëherë, përjetimi i ndarjeje mund të jetë vetëm gjëja më e mirë që mund të bëni, në vend që ta dëmtoni vetes herë pas here.

@iStock

Mund t’ju dhembë zemra për një farë kohe kur të vendosni t’i jepni fund lidhjes, por me kalimin e kohës do të kuptoni se nuk ia vlente të rraskapiteni përmes një marrëdhënieje të tillë për këto arsye:

1. Ju ndiheni të pasigurt dhe e ardhmja juaj është e mbushur me pikëpyetje

@iStock

Pasi ta vendosni veten mes ndarjeve dhe bashkimeve një herë, dy ose tre herë, do të zbuloni se herën tjetër kur të ktheheni në marrëdhënie, ju nuk jeni më vetvetja.

Ju nuk ndjeni të njëjtën shkëndijë, sepse ju jeni vazhdimisht pyesni veten nëse do të zgjasë apo jo. Ju po humbisni ngadalë çdo shpresë për të ardhmen tuaj së bashku.

2. Ju lejoni që frika dhe dyshimi të mjegullojnë gjykimin tuaj

@iStock

Kur jeni së bashku, është vetëm çështje kohe përpara se debati i ardhshëm të shpërthejë. Dhe kur të ndaheni, mund të mendoni se keni shkatërruar një gjë që ishte e përsosur në jetën tuaj ose nuk keni luftuar mjaftueshëm sa për ta bërë atë të funksionojë.

Por ajo që harroni është se në të vërtetë nuk ishte e përsosur dhe është vetëm ndjenja e ndarjes që po i turbullon ndjenjat tuaja të vërteta rreth marrëdhënies.

3. Ju e shtyni partnerin tuaj që ta bëjë marrëdhënien të funksionojë, nganjëherë edhe veten

@iStock

Në një marrëdhënie të shëndetshme, ju nuk duhet ta shtyni partnerin tuaj që t’i bëjë gjërat të funksionojnë.

Partneri juaj duhet të ketë dëshirën e flaktë për të ndrequr atë që është thyer në marrëdhënien tuaj, por ajo që është më keq është se ju do të zbuloni se edhe ju duhet të bindni veten për t’i bërë gjërat të funksionojnë.

Ju vazhdimisht i shtyni mendimet tuaja të vërteta në qoshen e mendjes suaj dhe e detyroni veten të bëheni të guximshëm në marrëdhënie.

4. Ju filloni të ndiheni të hidhët për marrëdhënien dhe veten

@iStock

Kur të tërhiqeni dhe ta analizoni mirë veten, mund të lëndoheni kur të kuptoni se keni humbur veten.

Ju shikoni veten në pasqyrë dhe ju nuk e njihni gruan që keni përballë sepse trazirat e ndarjes dhe bashkimit kanë rënduar shumë mbi ju.

Mund të filloni të ndiheni jashtëzakonisht të hidhët për gjithçka rreth jush. Çlirojeni veten para se të kaloni në ndjenjat e urrejtjes dhe pakënaqësisë ndaj vetes dhe marrëdhënies.

5. Ju mendoni se herën tjetër do të bëhet më mirë, por asnjëherë nuk do të jetë

@iStock

Ndonjëherë ju harroni pse u ndatë ose vendosët t’i jepni marrëdhënies një shans të dytë.

Ju bindni veten dhe thoni ‘këtë herë gjërat do të jenë ndryshe’ ose ‘ndoshta ai ka ndryshuar’ ose ‘herën e fundit ishte faji im’, por kur të shikoni pas, ndjenja e zemërimit mund të jetë rikthyer dhe ju nuk dini si ta ndryshoni.

Është më mirë të largoheni nga marrëdhënia dhe të prisni me durim për partnerin e duhur, në vend që të riktheheni sërish në atë të gabuarën.

6. Marrëdhënia fillon të ngjajë më shumë si një barrë

@iStock

Mund të ndodhë që një ndarje t’ju ndihmojë juve dhe partnerin tuaj që të qartësoni mendjen dhe të kuptoni se ju me të vërtetë e doni fort njëri-tjetrin dhe kthimi së bashku mund t’ju bëjë më të fortë se kurrë.

 Por nëse fillon të ndihet po aq keq sa hera e parë, atëherë përfundimisht do të fillojë të duket më pak si një marrëdhënie që ju ndihmon të rriteni dhe më shumë si një barrë që po peshon mbi ju.

7. Ju po kaloni në ciklin mundim-dyshim-mundim

@iStock

Duke e vënë veten nëpër të njëjtin cikël papushim, dalëngadalë po e largoni fuqinë tuaj emocionale.

Me kalimin e kohës, mund të keni zbuluar se partneri juaj po përdor të njëjtat mënyra të vjetra manipuluese për t’ju lënduar ose thjesht nuk mund të jeni të lidheni me të ashtu siç keni qenë dikur.

Mos lejoni që ankthi të shkaktojë tendosje të padëshiruar në shëndetin tuaj mendor dhe emocional. Asnjë lidhje nuk ia vlen sa të hiqni dorë nga liria juaj për dikë tjetër.

8. Ju jeni në një rulotë emocionale pa asnjë rrugëdalje

@iStock

Pas një kohe kaq të gjatë të të qënit me të, të mos qenit me të dhe pastaj të qenit me të përsëri, mund të pyesni veten nëse do të gjesh ndonjëherë ndonjë partner tjetër.

Ju mund të mendoni se nuk ka rrugëdalje për ju dhe ju duhet të mësoni të jetoni me këtë marrëdhënie. Por e keni gabim… gjithmonë ka një rrugëdalje!

Po, do të shëroheni nga dhimbja emocionale dhe do ta gjeni forcën për ta lënë pas të kaluarën. Jepini vetes kohë dhe do ta kuptoni se ndarja në të vërtetë ishte gjëja e duhur për t’u bërë.