Pse Vajzat e Mira Lidhen me Djem të ‘Këqij’…

© Crazy, Stupid, Love / Warnerbros

Ka shumë gra që vrapojnë drejt burrave për të cilët nënat e tyre gjithmonë i paralajmëruan t’u qëndronin larg.

Duket se natyra i merr përsipër këto vajza dhe i shtyn ato të fillojnë të takojnë djem me personalitete që do të thonë vetëm telashe. Falë hulumtimit, ne tani e dimë pse ndodh kjo dhe pse vajzat e mira zgjedhin të krijojnë më lehtë lidhje me ata të cilët mund t’i fusin në telashe.

Vajzat e duan vetëbesimin te burrat

© The Ugly Truth / Relativity Media

Këta djem të lig nuk do të kishin fuqinë për të tërhequr vajza nëse niveli i tyre i besimit do të ishte i ulët. Çështja është se niveli i besimit që ata posedojnë është i lartë, gjë që mund të shihet tek miqtë e tyre, automjeti që ata drejtojnë, ushqimi që ata zgjedhin të hanë, dhe shumë më tepër.

Ovulacioni i shtyn vajzat drejt djemve problematikë

© Step Up / Lionsgate

Vajzat krijojnë ndjenja për “djem të këqij” sepse është në natyrën e tyre. Shkenca thotë se kur një grua është në fazën e saj të ovulacionit, hormonet e saj ndikojnë në atë që ajo e sheh si një figurë të shkëlqyer të babait për fëmijët e saj të ardhshëm. Pranë kohës së ovulacionit, vajzat tërhiqen nga djem me pamje të mirë, karizmatikë dhe rebelë.

Personaliteti i “djalit të keq” është më tërheqës.

Atyre thjesht nuk u intereson asgjë. Për ta, nuk ka asnjë libër rregullash specifike që ato ndjekin. Ata i bëjnë vetë rregullat e tyre dhe duket sikur gjithmonë jetojnë momentin. Edhe pse ata duan të jenë nën kontroll dhe janë të apasionuar pas besimit të tyre, ata sërish e dinë mënyrën e duhur për të trajtuar një zonjë dhe e bëjnë atë të ndjehet mjaft mirë.

Zonja kërkojnë një frymë aventureske dhe argëtuese.

© A Walk to Remamber / Pandora Cinema

Një nga karakteristikat e një “djali të keq” është një dashuri për aventurë dhe adrenalinë. Për gratë, duket se nëse një burrë nuk po jeton një jetë të egër, do të thotë se ato nuk janë të përshtatshmëm për ta. Ato thjesht nuk mund të marrin sa duhet nga ajo frymë aventureske.

Gratë ndihen të mbrojtura rreth tyre.

© The Fate of the Furious / Universalpictures

Vajzat zgjedhin djem të këqij mbi të tjerët sepse duan një figurë mashkullore nga e cila mund të mbrohen. Shumica e grave që ndjehen të rrezikuara dhe kanë frikë nga krimi kërkojnë një burrë që mund t’i mbrojë ato. Në fakt, pamja e tyre e fortë fizike është arsyeja pse gratë ndjehen të sigurta rreth tyre.

Vajzat zgjedhin burra tërheqës mbi ato të bukur

© Three Steps Above Heaven / Zeta Studios

Në një studim, grave iu dhanë skriptet me profile të 2 burrave të ndryshëm dhe ato duhej të zgjidhnin se cilin preferonin. Shumica e grave zgjodhën profilin me atribute të mira fizike ndërsa djali i këndshëm shpesh nuk ishte zgjedhja përfundimtare. Falë këtij studimi, ne tani e dimë se karakteristika e këndshme bëhet një faktor i dukshëm kur zgjidhet partneri për një lidhje serioze dhe përkundrazi, është karakteristika manipuluese që “djemtë e këqij” kanë që duket më tërheqëse.

Ata çlirojnë “vajzën e keqe”…

© 10 Things I Hate About You / Imdb

Një psikolog, Robyn McKay, Ph.D., shpjegon se vajzat që kanë një anë të fshehtë të brendshme rebeluese tërhiqen lehtësisht nga burrat që i bëjnë ato t’i shfaqin këto anë t’i tyre. Zakonisht, tek vajzat, kjo karakteristikë ishte e shtypur gjatë fëmijërisë dhe një nga mënyrat më të lehta që ato t’i çlirojnë këto ndjenja është të fillojnë të takohen me një djalë rebel.