Ti luajte për të më humbur mua dhe përfundove duke më humbur vërtetë…

©Bewakoof.com Official/Unsplash

Ti luajte për të më humbur mua dhe përfundove duke më humbur.

Ti vure bast zemrën time për një lojë që mendove se ishte argëtuese dhe përfundove duke na bërë të dyve të vuanim për dashurinë. Sepse nëse e trajtoni dashurinë si një lojë fati, fati mund t’ju bëjë të paguani shtrenjtë për dashurinë.

Ti vendose që do të shtiresh me mua për të kaluar një kohë qejfi. Mendoje se duke u paraqitur si kalorës do ta mbyllje marrëveshjen. Se po të më magjepsje bazuar në fjalë të bukura dhe premtime boshe, do të merrje atë që doje. Por, për shkak të surprizave që ka mbajtur fati, një fat që nuk mund ta kontrollosh, tani të është dashur t’i gëlltisësh fjalët tuaja.

Sepse premtimet, të cilat ishin boshe në atë kohë, ndryshuan kuptimin e tyre ndërsa buzëqeshjet e mia shtoheshin. U ndjeve rehat pranë meje dhe ajo për të cilën luajte doli jashtë kontrollit. Dhe pastaj erdhi pyetja që nuk kishte përgjigje logjike, por ishte pjesë e një trillimi, pse luajte me zemrën time?

“Mos mashtroni një grua të vërtetë; ta puthësh pa e dashur, ta përdorësh pa e dashur. Trajto një grua të vërtetë sikur të ishte vetë e vërteta, sikur të ishte koha, sikur jeta të mbaronte me çdo puthje.” – Mendja e Brandos

Mos premtoni yjet nëse nuk mund të ndizni dy qirinj

Magjepsësit e gjarpërinjve përdorin muzikën për të marrë atë që duan, por në rastin tënd luajte me fjalët në përpjekje për të marrë atë që dëshiroje. Fjalë të bukura që të përhumbnin mendjen dhe më kapnin butësisht fytyrën për ta bëri si kanavacë për buzëqeshjet që shtoheshin. Dhe atëherë do të humbisja mendjen duke dëgjuar tingullin e zërit tënd.

Por veprimet e tua nuk kishin të bënin me atë që ata thoshin, ata tradhtuan mirazhin që u formua me mënyrën tuaj të lidhjes së shkronjave me tinguj. Veprimet tuaja pasqyruan zemrën tënde prej guri.

Dashuria janë detajet e vogla, jo fjalët e mëdha. Dashuria nuk konsiston në premtimin e yjeve, por në aftësinë për të ndezur dy qirinj gjatë një darke. Në largimin e flokëve nga fytyra nëse të shqetësojnë, në aftësinë për të huazuar një xhaketë nëse dridhesh nga i ftohti.

“Dashuria nuk ka nevojë të kuptohet, ajo vetëm duhet të demonstrohet” – Paulo Coelho

Prandaj nuk e arritët atë që thatë, sepse unë kam dashuri për veten dhe kërkova diçka të vërtetë, jo mirazh në mëshirën e vapës, thatësisë dhe mungesës së ujit. Dhe ti nuk llogarite këtë, por duke treguar kokëfortësinë më të madhe, vendose që të mos hiqje dorë nga misioni yt. Ti vazhdove të luftoje për atë që vure bast dhe kështu luajte edhe më me padurim; dora nuk të dridhej kur dyfishove bastin kur ndjeve se kishe shkruar fundin.

Luajte me zjarrin dhe përfundove duke u djegur

Pa e kuptuar, ditët kalonin dhe nuk dukej më si loja që doje. Ti fillove të ndihesh rehat pranë meje. Fillove të ndash me mua detaje të vogla të ditës tënde. Ti pushove së luajturi dhe dole nga roli, dhe atëherë më tregove shpirtin.

“Si do të bësh kur nuk dëshiron të më duash dhe më do edhe pse pse nuk e pranon.”

Sepse, sa fort duhet të përqafosh për të zbutur një zemër prej guri? Nuk pushova kurrë së përqafuari me gjithë fuqinë time. Ti përfundove duke rrëfyer atë që luajte kur fillove të përpiqeshe të më pushtoje dhe unë kisha gjithë zemrat dhe t’i gjitha thikat e gurët.

Kjo më largoi nga ti. Nuk e dija më nëse diçka që thoje ishte e vërtetë apo thjesht një mashtrim tjetër për të marrë atë që doje. Kam humbur besimin tek ti dhe në gjithçka që ke thënë. Të urreja me gjithë fuqinë time ndërkohë që ti po më thyeje zemrën. Dhe mësove se njeriu nuk dashuron për një ditë, dhe nuk e harron për dy.

Dhe aq më pak fali ata që kanë luajtur me ty sikur të mos kesh zemër. Askush nuk është i detyruar të dojë askënd dhe nëse lëndohesh duke luajtur me ndjenjat e të tjerëve është sepse kjo ka qenë zgjedhja jote. Luajte me zjarrin dhe përfundove duke u djegur, sepse askush nuk e di se çfarë dëshiron zemra derisa të mbërrijë çasti dhe nuk mund të kontrollohet. Tani nuk ka falje, ke qenë i trishtuar dhe i vetmuar. Unë vuaj, por të paktën e ruaj dashurinë time.