Unë u Divorcova nga Im Shoq dhe Tani Mund t’ju Tregoj 6 Gabimet që Duhet të Shmangni në Martesë

Emri im është Aleksandra dhe jam 26 vjeç. U martova herët por pas vetëm dy vitesh u divorcova.

Disa njerëz mund të thonë se nuk mund të dilja në një përfundim të tillë në një kohë kaq të shkurtër, por unë nuk mendoj kështu: Unë kam mësuar shumë dhe kam disa gjëra të rëndësishme për të ndarë me ju.

Unë dua t’u tregoj për gabimet që kam bërë në martesën time që nuk ua rekomandoj. Kush e di, ndoshta kjo do të ndihmojë për të shpëtuar familjen e dikujt tjetër.

1. Njerëzit nuk ndryshojnë!

Kjo është një deklaratë e vërtetë që duhet ta gdhendni në muret e shtëpisë tuaj për ta parë çdo ditë!

Njerëzit mund të rriten, përshtaten me rrethanat e reja ose përkohësisht ta kalojnë vëmendjen e tyre në diçka tjetër, por ama nuk do të ndryshojnë. Ju ose duhet ta pranoni personin ashtu siç është ose jo!

Një nga gabimet më të mëdha që bëra ishte të shpresoja që partneri dhe unë do të ndryshonim. Ky është gabimi që nuk duhet ta bëni kurrë. Nëse vazhdoni të prisni për një moment kur gjërat do të ndryshojnë, unë duhet t’ju them, ky është gabim nr 1.

Bashkëshortët janë të rritur me personalitete të formuara, prandaj mos u përpiqni të ndryshoni veten ose ta bëni partnerin tuaj ta bëjë atë për ju. Merrni frymë thellë, buzëqeshni dhe mendoni se çfarë duhet të bëni në situata të caktuara. Vetëm bisedoni me njëri-tjetrin në lidhje me problemin në fjalë.

Nëse vërtet e doni partnerin tuaj, të metat e tyre nuk do t’ju dëmtojnë ose t’ju çmendin. Sidoqoftë, nëse ato ju bëjnë të “luani mendsh“, ju tashmë e dini se çfarë duhet të bëni.

2. Takimi me njëri-tjetrin në gjysmë të rrugës është i mundur vetëm nëse e bëni rrugën së bashku

© Jasmine Wallace Carter / pexels.com

Ky është një rregull shumë i rëndësishëm që po e mësoj ta përdor çdo ditë dhe unë jam e befasuar sinqerisht nga rezultatet. Ja është një shembull i thjeshtë:

Burrit tuaj i pëlqen kur banjoja juaj është e pastër (ka gjithmonë pastë dhëmbësh gjendje, një pasqyrë të pastër, një grumbull peshqirësh të pastër, etj).

Kjo ju siguron që ai do të jetë në humor të mirë. Dhe burri juaj e di që ju jeni e lumtur nëse frigoriferi është gjithmonë plot me ushqimet tuaja të preferuara. Gjithsesi, ty në të vërtetë nuk ju pëlqen pastrimi dhe atij nuk i pëlqen të shkojë në supermarket, por i kryeni këto detyra.

Kjo është ajo se si ta bashkuarit në gjysmë të rrugës me njëri-tjetrin do të thotë, por ju mund ta bëni këtë vetëm së bashku.

Ju nuk mund të llogarisni numrin e gjërave të mira që prisni që partneri juaj të bëjë në këmbim. Kjo është thjesht një mënyrë për të shprehur kujdes për njëri-tjetrin me gjëra të vogla. Është një mënyrë për të ndërtuar një jetë familjare.

Megjithatë, nëse banjo juaj është shumë e pastër çdo mëngjes, por burri juaj nuk shqetësohet për pjesën e detyrave të tij, kjo do të thotë që vetëm njëri bashkëshort po përpiqet. Kjo nuk e bën një martesë të lumtur.

3. Mos u mundoni të bëni gjithçka njëherësh!

© Toms Svilans / pexels.com

Vetëm për shkak se mund të bëni shumë gjëra, nuk do të thotë që duhet t’i bëni ato. Mos ia mohoni burrit tuaj një shans për të bërë diçka, për t’ju mbajtur çantat e rënda, për të ndryshuar llambat dhe kështu me radhë.

Ne të gjithë mund t’i bëjmë këto gjëra, nganjëherë më mirë sesa burrat munden, por qëndron pyetja “pse t’i bëjmë ato“?

Problemi im është, gjithmonë e di se si ta bëj diçka më mirë, kështu që gjithmonë përpiqem të kontrolloj gjithçka. Kjo është një gjë e keqe. Kjo i relakson meshkujt dhe ata nuk kanë nevojë të jenë të fortë dhe të fuqishëm, por a nuk duam ne të jemi me një njeri të fortë dhe të fuqishëm?

Aftësia për të lejuar që dikush të bëjë diçka për ju është aftësia më e rëndësishme kur bëhet fjalë për ngritjen e një familje (të paktën unë mendoj kështu).

Së pari, ndani punët e shtëpisë: dikush ndryshon llambat, dikush nxjerr plehrat dhe dikush bën mëngjesin dhe vë në punë makinën larëse.

Së dyti, mos jepni këshilla dhe ofroni ndihmë nëse nuk ju kërkohet. Mësoni të gëzoni duke hequr dorë nga kontrolli dhe duke e lënë një mashkull të punojë gjithashtu.

4. Heshtja nuk është e dobishme!

Kjo e rradhës dëshmon një pikë me të vërtetë të rëndësishme! Si një person super-llafazan, mendoj se dënimi më i keq është heshtja.

Pas debateve të forta, unë pushoja së foluri dhe prisja që im shoq të bënte hapin e parë. Kjo është për shkak se unë mendoja se do të më pyeste se pse isha e heshtur. Kjo gjë është e gabuar!

Pa marrë parasysh sa të ofenduar jeni dhe pa marrë parasysh se sa e qartë mendoni se është arsyeja e zemërimit tuaj, merrni frymë thellë dhe tregojini partnerit tuaj se çfarë ju shqetëson.

Nuk ka asgjë më të rëndësishme se kjo: Mos heshtni! Po, njerëzit mendojnë ndryshe. Mijëra psikologë vazhdojnë të na tregojnë për këtë, është shpjeguar edhe në literaturën klasike, por për disa arsye, zëri ynë i brendshëm na tregon të kundërtën.

Për fat të keq, kjo mënyrë e të menduarit është e gabuar. Unë kam pasur kaq shumë raste ku arsyeja pas heshtjes sime është keqinterpretuar nga të tjerët. Heshtja nuk është zgjidhje, por vetëm i bën gjërat më keq.

Sido që të jetë, bisedoni me njëri-tjetrin dhe mos heshtni. Nuk ka asgjë më të mirë sesa të flasësh.

5. Emocionet mund të shkatërrojnë gjithçka

© pexels.com

A ndiheni sikur jeni gati të shpërtheni? Ekziston një sekret që do t’ju ndihmojë të relaksoheni. Merrni frymë thellë, numëroni deri në 10 dhe pastaj flisni.

Këtu, është shumë e rëndësishme të theksohet se sa kohë duhet të numëroni. Para se t’ju rrëmbejnë emocionet dhe të thoni shumë gjëra që do të pendoheni, numëroni në 10.

10 sekonda shtesë do ta lejojnë zemërimin tuaj (që nuk ju lejon të mendoni qartë) të largohet dhe të shihni personin që e doni para vetes. Këto 10 sekonda do t’ju japin kohë për të gjetur fjalët e nevojshme për të shprehur mendimet tuaja.

10 sekonda janë me të vërtetë të dobishme. Mund t’ju ndihmojnë të kuptoni se mund të keni keqkuptuar diçka sepse keni humbur një fjalë ose e keni dëgjuar gabim.

Mësoni të kontrolloni emocionet tuaja! Ndryshe nga një arenë e koncertit, shtëpia juaj nuk është një vend për ulërima dhe akuza. Shumë debate mund të ishin shmangur nëse do ta kisha përdorur më parë këtë rregull.

6. Nuk ekziston një gjë e tillë si dashuri e tepërt

Personi në krahun tuaj meriton shumë dashuri, sepse ndryshe nga shumica e njerëzve, ata ju shohin në momentet më të këqija, por ju duan pavarësisht gjithçkaje.

Dashuria mund të shprehet në mënyra të ndryshme, duke përfshirë prekjen, fjalët mbështetëse, duke i bërë planet së bashku, duke kuptuar njëri-tjetrin dhe kështu me radhë.

Por është shumë e rëndësishme të mos e fshihni këtë dashuri, por më tepër, ta ndani atë dhe ta shprehni atë mënyrën më të mirë që mundeni.

Dashuria jep një burim të pafund energjie, force dhe besimi për ju dhe personin që e doni. Gabimi im ishte drejtimi i dashurisë kundrejt të gjithëve, përveç personit që me të vërtetë kishte nevojë për të.

Unë nuk kam ndonjë keqardhje dhe jam mirënjohëse për gjithçka që ka ndodhur në jetën time. Unë nuk mendoj se isha e vetmja që bëri gabime.

Kjo përvojë më bëri një person më të fortë dhe më të mençur. Më lejoni të shikoj brenda vetes dhe të mendoj për gjërat që kurrë nuk kam menduar më parë ose që më dukeshin të parëndësishme.