10 Urtësitë më Frymëzuese që ju Duhen për Çlodhjen e Mbrëmjes

Ndonjëherë, na duket sikur çdo gjë është kundër nesh dhe ne kemi nevojë për pak nxitje.  Ne mund të mos jemi në gjendje të ndryshojmë të kaluarën, por mund ta përmirësojmë të ardhmen duke përmirësuar mendimet tona.

“Nuk ka rëndësi se sa ngadalë ju ecni, për sa kohë që nuk ndaloni.” – Confucius

Ne shpesh mendojmë se suksesi ynë vjen tek ne kur i arrijmë gjërat pothuajse menjëherë. Konfuci na kujton se nuk duhet të kënaqemi vetëm në ato raste.

Personi që përfundon maratonën i fundit nuk është humbës. Ai është po aq shumë fitues sa ai që ishte i pari në vijën e finishit, sepse ai refuzoi të hiqte dorë.

2. “Lumturia është të mos e jetoni jetën ashtu siç mendoni se duhet të jetë, por ta shijoni atë ashtu siç është.” – Mandy Hale

Kur ndaloni së mbajturi veten në njëfarë standardi pritshmërish që kurrë nuk mund t’i arrini plotësisht, mund ta vlerësoni veten më shumë dhe ta vlerësoni jetën. Kjo është një nga thëniet më të mira që na kujton të mos i marrim gjërat si të mirëqena.

3. “Mençuria NUK është mençuri kur përfitohet vetëm nga librat”. – Anonim

Mençuria fitohet nëpërmjet përvojave dhe mësimeve të ashpra të jetës. Kur kalojmë një ditë të vështirë, mund të ndihemi sikur kemi humbur shumë.

Sidoqoftë, ky është në të vërtetë një përfitim neto për ne, sepse na siguron një perspektivë të re. Na duhet t’i zbatojmë këto mësime në jetën tonë.

4. “Sfidat janë ato që e bëjnë jetën tonë interesante dhe tejkalimi i tyre e bën jetën tonë kuptimplotë.” – Joshua J. Marine

Kjo është një nga thëniet më të mira që na kujton rëndësinë e të qenurit elastik. Hulumtimet sugjerojnë se të paturit vështirësi në jetë mund të ketë një ndikim pozitiv tek ne.

Ndërkohë që i tejkalojmë pengesat, dalim prej tyre më të fortë se më parë.

5. “Vuajtja është dhunti. Në të është e fshehur mëshira. “- Rumi

Vuajtja nuk është domosdoshmërisht diçka për t’u dashur, por duhet të vlerësohet. Ne mund ta kuptojmë këtë kur vështirësitë tona na japin një kuptim më të mirë se si ta përmirësojmë jetën tonë.

Vetëm për shkak se gjërat nuk shkojnë mirë në një rast, nuk do të thotë që gjërat janë të destinuara për keq për ne.

6. “Heshtja është gjumi që ushqen mençurinë.” – Francis Bacon

Ndonjëherë, për të gjetur një zgjidhje, ne duhet të jemi të gatshëm të bëjmë një hap prapa dhe të vlerësojmë heshtjen.

Kjo thënie na kujton se çelësi i mençurisë shpesh gjendet brenda vetes.

7. “Thelbi i të qenit njeri është se nuk kërkon perfeksion.” – George Orwell

Perfeksionizmi shërben vetëm për të na penguar. Ndërsa ne duhet të përpiqemi më së miri, ne nuk duhet të synojmë përsosmërinë.

Ne do të ndjehemi shumë më të kënaqur kur të mos e mbajmë veten peng ndaj një standardi të pamundur.

8. “Ndiqni mençurinë e moshës, por gjithmonë shikojeni botën nëpërmjet syve të një fëmije”. – Ron Wild

Kthehuni prapa në kohë dhe mendoni se jeni fëmijë dhe sa të mahnitur nga bota dhe të pafajshëm keni qenë. Gjenit kaq shumë bukuri në botë, edhe kur nuk e kërkonit. Këto gjëra ende mund të ndodhin.

Ju vetëm duhet të jeni të gatshëm të ndryshoni mënyrën se si i shihni gjërat.

9. “Për sa kohë që ju vazhdoni përpara, ju do të bëheni gjithnjë e më të mirë. Dhe sa më shumë që përmirësoheni, aq më shumë vetëbesim do të fitoni. Ky është suksesi i vërtetë. “- Tamara Taylor

Kënaqësia në jetë vjen nga qëndrimi në rrugën e drejtë kur mund të heqim dorë.

10. “Nëse bie, do ta ‘marr’ rënien me vete, të ngrihem dhe të vazhdoj përpara.” – Mirai Nagasu

Dështimi nuk duhet të shihet si turp, pasi ata që dështojnë shpesh janë ata që u përpoqën po aq fort sa ata që ia arritën.