9 Gjërat që Duhet t’i Bëni Çdo Ditë

©shutterstock

Djersitja

A e dini se akti i thjeshtë i djersitjes ndihmon në detoksifikimin e trupit në forcimin e sistemit tuaj imunitar dhe rritjen e ndërgjegjësimit mendor. Djersitja çliron endorfinën që për ne është një qetësues natyral i dhimbjes dhe rrit rrjedhjen e gjakut në muskujt tuaj, gjë që përmirëson rikuperimin. Djersij çdo ditë.

Ngre diçka të rëndë

Pesha e rëndë forcon densitetin e kockave, gjë që ndihmon në parandalimin e lëndimeve. Gjithashtu ju ndihmon të ndërtoni masë muskulore dhe të digjni kaloritë e nevojshme për të jetuar një mënyrë jetese të shëndetshme. Ngritja e peshës gjithashtu kalit forcën tuaj mendore po aq sa edhe forcën tuaj fizike.

Rritni rrahjet e zemrës

Rritja e rrahjeve të zemrës me anë të stërvitjes e trajnon trupin tuaj të lëvizë gjakun dhe oksigjenin në muskujt tuaj në mënyrë më efikase. Të kesh një zemër të shëndetshme çon në një jetë më të gjatë, gjumë më të mirë dhe parandalim më të mirë të sëmundjeve.

Bëni diçka argëtuese

Është e rëndësishme të lini fëmijën e brendshëm brenda jush herë pas here dhe thjesht të argëtoheni. Kur jeni duke u argëtuar trupi juaj redukton menjëherë stresin, rrit nivelet e serotoninës, ju ndihmon të përballeni me stresin, rrit energjinë, kujtesën dhe përqendrimin.

Bëj diçka që të frikëson

Përqafimi i frikës ju hap potencial të pashfrytëzuar. Si mund ta dini ndonjëherë se çfarë jeni në gjendje të bëni nëse jeni shumë të frikësuar për ta zbuluar? Tejkalimi i frikës ju ndihmon të zhvilloni guximin, mençurinë dhe dhembshurinë dhe dështimi mund të jetë për ty instrumenti më i mirë mësimor i jetës.

Qesh çdo ditë

E qeshura redukton stresin, ankthin dhe emocionet e tjera negative. Thjeshtë akti i të qeshurit të vendos në humor të mirë, është ngjitës dhe tërheq më shumë energji pozitive në ditën tuaj. Sa herë që qeshni, fjalë për fjalë po përmirësoni shëndetin tuaj fizik dhe mendor.

Duaj, dhe vetëm duaj

Dashuria është arsyeja pse njerëzit zgjohen në mëngjes. Dashuria gjithashtu ju ndihmon natyrshëm të kujdeseni për veten, mund t’ju japë ndjesinë e krenarisë për të qenë të shëndetshëm, aktivë dhe për të jetuar një jetë më të gjatë. Gjeni njerëz që ju pëlqen të ndajnë jetën dhe kohën me ty. Tregojuni atyre që i doni çdo ditë.

Flisni me të huajt

Të huajt mund t’ju ofrojnë një perspektivë unike në botën përreth jush dhe kanë kaq shumë për të na mësuar. Partneri juaj dikur ishte i huaj, po ashtu edhe miqtë tuaj më të mirë. Imagjinoni sikur të mos keni pasur kurrë lidhje me ta. Sa ndryshe do të ishte jeta juaj sot?

Jini autentike

Pjesa më e rëndësishme e jetës suaj është kur zbuloni se kush jeni dhe pse jeni këtu. Përgjigjet janë të ndryshme për të gjithë ne dhe ju kurrë nuk do t’i njihni ato derisa t’i kërkoni me forcë. Kërkoni për veten tuaj, lidhuni me shpirtin tuaj. Një thënie e lashtë thotë se kur flisni të vërtetën mjaftueshëm gjatë, fjalë tuaja bëhen urtësi universale.