“A keni dashur ndonjëherë dikë kaq shumë, saqë do të bënit çdogjë për të? Epo bëjeni…”/ Thëniet më të Bukura të Specter

©Wikimedia Commons

Gabriel Simon Macht është një aktor dhe producent filmash amerikan, i njohur më së shumti për interpretimin e personazhit Harvey Spectre në serinë e rrjetit USA Suits, si dhe për rolin e tij si The Spirit në filmin e njëjtë të vitit 2008.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë ne kemi sjellë një përmbledhje të thënieve më të bukura të këtij aktori të madh, dhe si gjithnjë, në përfundim të leximit, presim të na thoni cilën prej thënieve mëposhtë pëlqyet më së shumti.

A keni dashur ndonjëherë dikë kaq shumë, saqë do të bënit çdogjë për të? Epo bëjeni veten tuaj atë dikë dhe bëni çfarë të doni.

Ju e keni gjithmonë një zgjedhje.

Unë besoj te puna, nuk kapem me fatin.

Do të ndodhë, sepse unë do ta bëj të ndodhë.

E vetmja herë që suksesi vjen përpara punës është në fjalor.

Njerëzit reagojnë ndaj mënyrës sesi jemi veshur, ndaj ju pëlqen apo jo kjo është ajo që duhet të bëni.

Asnjëherë mos hiqni dorë nga diçka për të cilën nuk mund të kaloni asnjë ditë pa e menduar.

‘Sipas meje’ është e vetmja formë e ‘sipas’ që ka rëndësi.

Nëse përpiqesh disi, atëherë disi do dështosh.

Unë jam kundër të paturit emocione, jo kundër përdorimit të tyre.

Nuk është mburrje nëse është e vërtetë.

Nëse ata mendojnë që ju intereson, ata do të shkelin mbi ju.

Keni qëllime aq të mëdha sa nuk ndiheni rehat t’ua tregoni njerëzve me mendje të vogla.

Jeta ka dy rregulla: 1. Mos u dorëzo kurrë. 2. Mbani mend gjithmonë rregullin #1.

97% e njerëzve që hoqën dorë janë të punësuar nga 3% që nuk u dorëzuan kurrë.

Refuzoj t’i përgjigjem kësaj me arsyetimin që nuk dua.

Çdokush mund të bëjë punën time, por askush nuk mund të jetë unë.

Nuk kam ëndrra, kam synime.

Përqendrohu në përmirësimin e vetvetes. Jo duke menduar se je më mirë.

Unë jam duke punuar për veten time, për veten time, me veten time.

Mos e humbni kohën tuaj me shpjegime. Njerëzit dëgjojnë vetëm atë që duan të dëgjojnë.

Kushdo që përpiqet t’ju rrëzojë është tashmë poshtë jush.

Le të urrejnë. Vetëm sigurohuni që ata ta shkruajnë dhe ta thonë saktë emrin tuaj.

Jeta është një lojë. Luaj për të fituar.

Fituesit nuk sajojnë justifikime.

Nuk jam i interesuar për të mirën, dua të di kush është babai i saj.

Mos e ngrini zërin, përmirësoni argumentin tuaj.

Fitoni nga një situatë pa fitim duke rishkruar rregullat.

Ky është ndryshimi mes meje dhe teje. Ju dëshironi të humbni sa më pak, unë dua të fitoj shumë.

Më pëlqen t’u buzëqesh njerëzve që nuk më pëlqejnë.

Kur arritja e qëllimit tuaj është më e rëndësishme se ajo festa, mirë se vini në 1% Club.

Ndonjëherë djemtë e mirë duhet të bëjnë gjëra të këqija për t’i bërë të këqijtë të paguajnë.