“Çdo grua që më në fund e kuptoi vlerën e saj, ka marrë valixhet e saj të krenarisë dhe ka hipur…”/ Thëniet më të Bukura për Ndryshimin

©Wikimedia Commons

Për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi sjellë një koleksion të bukur thëniesh mbi atë që është e vetmja konstante e jetës sonë: ndryshimi.

Këto thënie për fuqinë e ndryshimit si monedha e jetës, jemi të bindur se do t’i pëlqeni shumë dhe jemi në pritje të lexojmë atë që vërtetë e pëlqyet më së shumti.

Çdo grua që më në fund e kuptoi vlerën e saj, ka marrë valixhet e saj të krenarisë dhe ka hipur në një fluturim drejt lirisë, i cili zbarkoi në luginën e ndryshimit.

Jeta e vërtetë jetohet kur ndodhin ndryshime të vogla.

Dje isha i zgjuar, kështu që doja të ndryshoja botën. Sot jam i mençur, kështu që po ndryshoj veten.

Një ditë e kaluar me dikë që e doni mund të ndryshojë gjithçka.

Bota siç e kemi krijuar është një proces i të menduarit tonë. Nuk mund të ndryshohet pa ndryshuar mendimin tonë.

Suksesi juaj në jetë nuk bazohet në aftësinë tuaj thjesht për të ndryshuar. Bazohet në aftësinë tuaj për të ndryshuar më shpejt sesa konkurrenca, klientët dhe biznesi juaj.

Ne jemi produkte të së kaluarës sonë, por nuk duhet të jemi robër të saj.

Ai që do të lëvizte botën së pari le të lëvizë vetë.

Por ju jeni shumë të zënë me ndryshimin e botës. Vetëm një buzëqeshje mund të ndryshojë të gjithë timen.

Asnjëherë mos dyshoni se një grup i vogël qytetarësh të menduar dhe të përkushtuar mund të ndryshojnë botën. Në të vërtetë, është e vetmja gjë që e ka bërë ndonjëherë.

Çdo ndryshim, madje edhe një ndryshim për mirë, shoqërohet gjithmonë me të meta dhe shqetësime.

Jeta është një seri ndryshimesh natyrore dhe spontane. Mos u rezistoni atyre; kjo krijon vetëm trishtim. Le të jetë realiteti realitet. Lërini gjërat të rrjedhin natyrshëm përpara në çfarëdo mënyre që ata duan.

Marrja e një hapi të ri, shqiptimi i një fjale të re, është ajo që njerëzit kanë më shumë frikë.

Askush nuk mund të tregojë se çfarë ndodh mes personit që keni qenë dhe personit që bëheni. Askush nuk mund ta përshkruajë atë pjesë blu dhe të vetmuar të ferrit. Nuk ka harta të ndryshimit. Thjesht ju dilni nga ana tjetër. Ose nuk e bëni.

Nëse nuk ju pëlqen diçka, ndryshojeni. Nëse nuk mund ta ndryshoni, ndryshoni qëndrimin tuaj.

Fati nuk është çështje rastësie; është çështje zgjedhjeje. Nuk është një gjë për t’u pritur, është një gjë për t’u arritur.

Brishtësia është vendlindja e inovacionit, krijimtarisë dhe ndryshimit.

“Sigurisht, gjithçka po përfundon,” tha Jules, “por jo akoma.”

Asgjë nuk është aq e dhimbshme për mendjen njerëzore sa një ndryshim i madh dhe i papritur.

Bëhuni ndryshimi që dëshironi të shihni në botë.

Ndryshimi është i pashmangshëm. Ndryshimi është konstant.

Dashuria mund ta ndryshojë një person ashtu siç mund ta ndryshojë një prind një fëmijë- në mënyrë të çuditshme, dhe shpesh me një rrëmujë të madhe.

Nëse e doni thellësisht, do të lëndoheni rëndë. Por prapë ia vlen.

Unë vetëm nuk mund ta ndryshoj botën, por mund të hedh një gur përtej ujërave për të krijuar shumë valëzime.

Dëshpërimi është lënda e parë e ndryshimeve drastike. Vetëm ata që mund të lënë pas gjithçka që kanë besuar ndonjëherë mund të shpresojnë të shpëtojnë.

Nëse doni të ndryshoni qëndrimet, filloni me një ndryshim në sjellje.

Kur të keni mbaruar së ndryshuari, keni mbaruar.

Ndryshimi nuk do të vijë nëse presim për ndonjë person tjetër, ose nëse presim për ndonjë kohë tjetër. Ne jemi ata që kemi pritur. Ne jemi ndryshimi që ne kërkojmë.

Doja të ndryshoja botën. Por kam zbuluar se e vetmja gjë që dikush mund të jetë i sigurt për të ndryshuar është vetvetja.

Hapi i parë drejt ndryshimit është ndërgjegjësimi. Hapi i dytë është pranimi.

Ndryshoni mënyrën se si i shikoni gjërat dhe gjërat që shikoni ndryshojnë.

Udhëtimi i bukur i së sotmes mund të fillojë vetëm kur mësojmë të heqim dorë nga e djeshmja.

Ndryshimi jo vetëm që ishte i pashmangshëm, por zakonisht sillte shpërblimet e veta.

Ndryshimi është ligji i jetës. Dhe ata që shikojnë vetëm nga e kaluara ose e tashmja, me siguri do të humbasin të ardhmen.

Çmimi për të bërë të njëjtën gjë të vjetër është shumë më i lartë se çmimi i ndryshimit.

Pavarësisht se kush jeni, pavarësisht se çfarë keni bërë, pavarësisht se nga keni ardhur, gjithmonë mund të ndryshoni, të bëheni një version më i mirë i vetes.

Zemërimi, pakënaqësia dhe xhelozia nuk ndryshojnë zemrën e të tjerëve – ajo ndryshojnë vetëm tuajën.

Dhimbja nuk të ndryshon, Hazel. Ajo të zbulon.

Njerëzit mund të qajnë shumë më lehtë sesa mund të ndryshojnë.

Bota i urren ndryshimet, megjithatë është e vetmja gjë që ka sjellë përparim.

Ata gjithmonë thonë se koha ndryshon gjërat, por ju në fakt duhet t’i ndryshoni ato vetë.

Ju nuk mund të ndryshoni atë që jeni, vetëm atë që bëni.

Njerëzit nuk i rezistojnë ndryshimit. Ata rezistojnë të ndryshohen.

Nëse mundësia nuk troket, ndërtoni një derë.

Ndryshoni para se të keni nevojë.

A kundërshtoj veten? Shumë mirë, pra, unë kundërshtoj veten; Unë jam i madh – përmbaj shumësi.

Mënyra e vetme për të pasur kuptim nga ndryshimi është të zhyteni në të, të lëvizni me të dhe t’i bashkoheni vallëzimit.

Asnjëherë nuk i ndryshoni gjërat duke luftuar realitetin ekzistues. Për të ndryshuar diçka, ndërtoni një model të ri që e bën modelin ekzistues të vjetëruar.