Disa Mësime të Thella për Jetën, që do të Dëshironit t’i Kishit Ditur Vite Mëparë

©shutterstock

Regina Brett, dy herë fituese e çmimit Pulitzer, u bë e njohur për botimin e ideve të mëposhtme.

Regina ka përjetuar shumë gjatë jetës së saj. Këto mësime jete u shkruajtën nga një grua që rriti një fëmijë për tetëmbëdhjetë vjet, luftoi kancerin e gjirit në moshën 41 vjeç, dhe më në fund gjeti dashurinë e vërtetë në moshën 45 vjeçare. Ajo ka arritur sukses të madh dhe një karrierë mbresëlënëse.

Prandaj nuk është për t’u habitur të mësosh se ka shumë mençuri në mendimet e saj. Hidhini nje sy.

45 mësimet që jeta më mësoi:

Jeta nuk është e drejtë, por prap është e mirë.

Kur jeni në dyshim, thjesht bëni hapin tjetër të vogël.

Jeta është shumë e shkurtër për të humbur kohë duke urryer këdo.

Mos e merrni veten aq seriozisht. Askush tjetër nuk e bën.

Shlyeni kartat e kreditit tuaj çdo muaj.

Ju nuk duhet të fitoni çdo argument. Bini dakord që të mos jeni dakord.

Qaj me dikë. Është më shëruese sesa të qash vetëm.

Kurseni për pensionin, duke filluar me pagën e parë.

Kur bëhet fjalë për çokollatën, rezistenca është e kotë.

Bëni paqe me të kaluarën tuaj, kështu që nuk do të dëmtojë të tashmen.

Nuk ka problem t’i lini fëmijët tuaj t’ju shohin duke qarë.

Mos e krahasoni jetën tuaj me atë të tjerëve. Ju nuk e keni idenë se çfarë udhëtimi kanë bërë ata.

Nëse një marrëdhënie duhet të jetë sekret, nuk duhet të jeni në të.

Gjithçka mund të ndryshojë me një pulitje të syve. Por mos u shqetësoni; kështu është jeta dhe nuk mund ta ndryshoni.

Jeta është shumë e shkurtër për festat e gjata të merzitshme. Jini të zënë duke jetuar, ose jetoni për të vdekur.

Mund të arrini gjithçka, nëse qëndroni të vendosur sot.

Një shkrimtar shkruan. Nëse doni të jeni shkrimtar, shkruani.

Nuk është kurrë vonë për të pasur një fëmijëri të lumtur. Por e dyta varet vetëm nga ju dhe askush tjetër.

Kur është fjala për të ndjekur atë që doni në jetë, mos merrni jo-në si përgjigje.

Digjni qirinjtë, përdorni çarçafët e këndshëm, vishni të brendshmet e bukura. Mos i kurseni për një rast të veçantë. E sotshmja është e veçantë.

Përgatituni, pastaj shkoni me rrjedhën.

Bëhuni tani eksentrik. Mos prisni pleqërinë.

Organi më i rëndësishëm seksual është truri.

Askush nuk është përgjegjës për lumturinë tuaj përveç jush.

Falu të gjithëve gjithçka.

Kornizoni çdo të ashtuquajtur fatkeqësi me këto fjalë: “Pas 5 vitesh, a do të ketë rëndësi kjo?”

Ajo që njerëzit e tjerë mendojnë për ju nuk është puna juaj.

Koha shëron pothuajse gjithçka. Jepni kohë.

Sado që një situatë është e mirë apo e keqe, ajo do të ndryshojë.

Puna juaj nuk do të kujdeset për ju kur jeni e sëmurë. Miqtë tuaj do ta bëjnë. Mbani kontakte.

Besoni në mrekulli.

Të dashurit tuaj ju duan për shkak të asaj se kush jeni, jo për shkak të çfarëdo që keni bërë ose nuk keni bërë.

Çfarëdo që nuk ju vret ju bën më të fortë.

Të afruarit pleqërisë rreh alternativën – të vdesësh i ri.

Fëmijët tuaj kanë vetëm një fëmijëri. Bëjuani atë të paharrueshme.

Dilni jashtë çdo ditë. Mrekullitë po ju presin kudo.

Nëse të gjithë do t’i hidhnim problemet tona në një grumbull dhe do t’i shihnim ato të të gjithë të tjerëve, ne do t’i merrnim sërish tonat.

Mos e reviziononi jetën. Tregojeni veten dhe shfrytëzoje sa më shumë tani.

Hiqni qafe çdo gjë që nuk është e dobishme, e bukur apo e gëzueshme.

E gjithë ajo që me të vërtetë ka rëndësi në fund është që ju e deshët.

Zilia është humbje kohe. Ju tashmë keni gjithçka që ju nevojitet.

Më e mira është akoma duke ardhur.

Pavarësisht se si ndjeheni, çohuni, vishuni dhe dukuni.

Nëse nuk kërkon, nuk do të gjesh.

Jeta nuk është e lidhur me kordele, por gjithsesi është një dhuratë.