“Ecni aq sa mund të shihni; kur të arrini atje, do të mund të shihni më…”/ Thëniet më të Bukura të JP Morgan

John, ose JP siç njihej më shumë, jetoi një udhëtim të suksesshëm në industrinë bankare që ishte rezultat i viteve të punës së palodhur, eksperimentimit dhe analizës së zgjuar të rrezikut.

Pavarësisht nga të gjitha gjasat, ai arriti të revolucionarizojë jo vetëm industrinë globale bankare, por gjithashtu futi në një epokë të re, moderne të biznesit amerikan.

Trashëgimia e të ndjerit JP Morgan, do të mbetet e gdhendur në krye të historisë së biznesit për shekujt në vijim.

Ne kemi sjellë një koleksion të thënieve të tij më të bukura të tij, të cilat me siguri do të lënë mbresa, dhe do dëshironit t’i ruanit diku, për të mos i harruar.

Ecni aq sa mund të shihni; kur të arrini atje, do të mund të shihni më larg.

Asgjë nuk e dëmton më shumë gjykimin tuaj financiar sa pamja e fqinjit tuaj duke u pasuruar.

Ju nuk mund t’i ç’thyeni vezët e thyera.

Ju nuk mund t’i vilni qershitë me shpinë nga pemët.

Kur prisni që gjërat të ndodhin – çuditërisht – ato ndodhin.

Një burrë në përgjithësi ka dy arsye për të bërë një gjë. Një që tingëllon mirë, dhe një që është e vërtetë.

Asnjë problem nuk mund të zgjidhet derisa të reduktohet në një formë të thjeshtë. Ndryshimi i një vështirësie të paqartë në një formë specifike, konkrete, është një element shumë thelbësor në të menduarit.

Njeriu i mençur e kapërcen hendekun duke shtruar shtegun me anë të të cilit ai mund të shkojë nga ku është atje ku dëshiron të shkojë.

Paraja është e barabartë me biznesin, i cili është i barabartë me fuqinë, të gjitha këto vijnë nga karakteri dhe besimi.

Gjëja e parë (në kredi) është karakteri… para parave apo çdo gjëje tjetër. Paratë nuk mund ta blejnë atë.

Nëse ju duhet të pyesni se sa kushton, nuk mund ta përballoni atë.

Hapi i parë drejt arritjes diku është të vendosni se nuk do të qëndroni aty ku jeni.

Asnjë çmim nuk është shumë i madh për një vepër me bukuri të padiskutueshme dhe autenticitet të njohur.

Nëse dëshironi që koha të kalojë shpejt, mjafton t’i jepni një bankieri kartëmonedhën tuaj për 90 ditë.

Ndihem i detyruar për nder kur riorganizoj një pronë dhe jam moralisht përgjegjës për menaxhimin e saj, për ta mbrojtur – dhe në përgjithësi e mbroj atë.

Nga të gjitha format e tiranisë, më pak tërheqëse dhe më vulgare është tirania e pasurisë së thjeshtë, tirania e plutokracisë.

Epo, nuk e dua që një avokat të më thotë se çfarë nuk mund të bëj. Unë e punësoj atë për të treguar se si të bëj atë që dua të bëj.

Milionerët nuk përdorin Astrologjinë, miliarderët po.

Mbaje mend, biri im, se çdo njeri që po luan si ‘shitës’ për të ardhmen e këtij vendi do të falimentojë.

Supozimi im i parë ndonjëherë është i drejtë. I dyti nuk është kurrë.

Dhënia e lehtësimit të borxhit për njerëzit që kanë vërtet nevojë për të, kjo është ajo që quhet zhbllokim.

Kur kam biznes në dorë, mendoj se është më mirë ta bëj atë shpejt.

Nuk ishte në të vërtetë një çështje çmimi. Ishte një çështje suksesi.

Kur një njeri abuzon me pushtetin e tij, ai e humb atë.