“Fati është një fjalë që përdoret për të përshkruar suksesin e njerëzve që nuk ju…”/ Thëniet më të Bukura të Kliz

©Wikimedia Commons

John Marwood Cleese është një aktor, komedian, skenarist dhe producent anglez.

Duke dalë nga Footlights e Kembrixhit në vitet 1960, ai së pari arriti sukses në Festivalin Fringe të Edinburgut dhe si skenarist dhe interpretues në The Frost Report.

Në fund të viteve 1960, ai bashkëthemeloi Monty Python, trupën e komedisë përgjegjëse për skeçet e shfaqjes Monty Python’s Flying Circus.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë ne kemi sjellë një koleksion me thëniet më të bukura të tij.

Fati është një fjalë që përdoret për të përshkruar suksesin e njerëzve që nuk ju pëlqejnë.

Frymëmarrja është ndoshta gjëja e parë që kemi në jetë. Kështu matim fillimin e jetës dhe kështu matim fundin e jetës.

Rritja është procesi i reagimit pozitiv ndaj ndryshimit.

Unë jam shumë besnik ndaj atyre që janë të gatshëm të vendosin paratë e tyre aty ku është goja ime.

Unë kurrë nuk kam parë një monument të ngritur për një pesimist.

Shpresoj që një ditë të kem aq shumë nga ajo që bota e quan sukses, saqë njerëzit do të më pyesin: “Cili është sekreti yt?” dhe unë do t’u them atyre: “Unë ngrihem përsëri kur të rrëzohem. Unë thjesht ngrihem përsëri kur rrëzohem.”

Nëse ‘pro’ është e kundërta e ‘kundër’ çfarë është e kundërta e ‘përparimit’?

Nëse ka një shans 50-50 që diçka mund të shkojë keq, atëherë 9 herë nga dhjetë do të ndodhë.

Nëse nuk mund të mbështetemi te vetja për të bërë gjënë e duhur, si mund të mbështetemi te dikush apo ndonjë gjë tjetër? Vetëpërmbajtja nuk do të funksionojë pa vetëdisiplinë.

Nëse nuk e jeton, nuk e beson.

Nëse e gjeni veten në një situatë ku ose mund të shpëtonit një njeri të mbytur, ose mund të bënit një fotografi fituese të çmimit Pulitzer të mbytjes së tij, çfarë shpejtësie shkrepjeje dhe cilësime diafragme do të përdornit?

Në kohë si këto, të ndihmon të kujtosh se ka pasur gjithmonë kohë si këto.

Ishin politikanët egoistë ata që i bindën brezat e fundit të amerikanëve se ne të gjithë mund të qëndronim në një rreth me duart në xhepat e njëri-tjetrit dhe disi të pasuroheshim.

Pëlqejeni atë që bëni. Nëse nuk ju pëlqen, bëni diçka tjetër.

Universi shpërblen rrezikun dhe pasionin e llogaritur.

Njeriu – megjithë pretendimet e tij artistike, sofistikimin dhe arritjet e tij të shumta – i detyrohet ekzistencës së tij një shtrese prej gjashtë centimetrash të tokës së sipërme dhe faktit që bie shi.

Indinjata e politikanëve nuk është një masë e mirë e peshës së çdo situate.

Vitet jo gjithmonë shtojnë mençuri, por shtojnë perspektivë.

Ju gjithmonë mund të dalloni kur jeni në rrugën drejt suksesit; është përpjetë gjatë gjithë rrugës.