“Fjala dashuri është zhvlerësuar aq shumë, saqë duhet t’i vendosim përpara…”/ Thëniet më të Bukura të Ike

©Sky News

Ai ka shkruar mbi 20 libra, të vetë-botuar që nga mesi i viteve 1990 dhe ka folur në më shumë se 25 vende. Ish-futbollist dhe komentor sportive anglez.

Për lexuesit tanë ne kemi sjellë një përmbledhje të thënieve më të bukura të tij.

Askush nuk sundon nëse askush nuk i bindet.

Fjala dashuri është zhvlerësuar aq shumë, saqë duhet t’i vendosim përpara fjalë, si ‘pa kushte’.

Gjithçka që mund të bëni çdo ditë, është të bëni atë që besoni se është e drejtë. Kjo është ajo që bëj, dhe ajo që do të jetë, do të jetë.

Nëse doni të dini rezultatin e një loje para se të fillojë loja, duhet të kontrolloni secilën palë.

Mos punoni për mendjen tuaj, bëni mendjen tuaj të punojë për ju.

Ka shumë gjëra që ne mund t’i kuptojmë, por në fund bëhet fjalë për ‘çdo gjë është e mundur’.

Kur shikoni në pasqyrë çfarë shihni? A e shihni se jeni ju i vërteti, apo ajo që keni qenë të kushtëzuar të besoni se jeni ju?

Asgjë nuk është më e mbyllur se një mendje e mbyllur që mendon se është e hapur dhe asgjë nuk është më e manipuluar sesa një mendje e manipuluar që mendon se është e lirë.

Gjithmonë ka para për luftë. Nuk i dëgjon kurrë liderët politikë të thonë se nuk mund të shkojnë në luftë sepse vendi nuk mund ta përballojë atë. Ata pretendojnë se nuk kanë para për të varfërit, të pastrehët dhe të uriturit, por për luftë? Nuk është kurrë problem.

Është e rëndësishme të kuptohet se dy pohime konfliktuale mund të jenë të dyja njësoj të vërteta në varësi të nivelit nga i cili vëzhgoni të njëjtën situatë.

Ata që kërcenin u konsideruan se ishin mjaft të çmendur nga ata që nuk mund ta dëgjonin muzikën.

Nëse mund të ëndërroni – dhe të mos i bëni ëndrrën zotëruesen tuaj; Nëse mund të mendoni – dhe jo t’i bëni mendimet qëllimin tuaj.

Ju lutemi, mos besoni asgjë që kam shkruar në këtë libër, përveç nëse ju duket e drejtë.

Teknologjia po merr përsipër programet e kontrollit të mendjes sot, gjë që i lejon ata të shkojnë drejtpërdrejt në sistemet e përpunimit të informacionit të trurit përmes mediumit të energjisë elektrike, elektromagnetizmit, frekuencës dhe mikroçipëve.

Ky qëndrim i gjykimit të njëri-tjetrit nga “lloji i punës” që bëjmë është të injorojmë dhe mohojmë se kush jemi në të vërtetë.

I çmendur dhe i krisur janë fjalë të përdorura gjatë historisë për të përshkruar njerëz dhe ide që janë thjesht të ndryshme.

Kontrolli i mendjes së individëve, popullatës së përgjithshme dhe madje aseteve të Uebit synon të sigurojë që të mos ketë surpriza, sjellje të çuditshme ose situata dhe përgjigje që Elita nuk mund t’i parashikojë.

Njohuria nuk është pozitive apo negative, ajo është gjithmonë neutrale. Është mënyra se si përdoret njohuria që është pozitive ose negative.

Idiotët në qeveri në mbarë botën janë të jashtëzakonshëm si në numër ashtu edhe në thellësi të moronitetit.

Pa pritshmëri ne jetojmë në të tashmen, jo në të ardhmen, dhe e shijojmë çdo moment siç ndodh pa e shkatërruar atë kënaqësi me zhgënjimin e pritshmërive të paplotësuara.

Kjo botë po drejtohet nga një nivel i së keqes që është pothuajse i pamundur për t’u kuptuar.

Burgu më i madh në të cilin njerëzit jetojnë është frika nga ajo që mendojnë të tjerët.

Nëse identifikohemi me një polaritet, krijojmë tjetrin. Një besim në ‘Dritën’ do të thotë që ju duhet të besoni në ‘Errësirë’ ose nuk do të duhet ta quani atë ‘Dritë’. Thjesht do të ishte, pa etiketa të nevojshme.

Kur jeni këtu për të mirën e planetit dhe njerëzimit, nivelet e tjera përpiqen gjithmonë t’ju mbrojnë në kohë rreziku.

Ne e kalojmë jetën tonë duke menduar se po jetojmë në të tashmen kur në të vërtetë jetojmë në të kaluarën dhe të ardhmen.

Pafundësia qëndron përtej vizionit njerëzor dhe është e mundur të komunikosh me këto realitete të tjera të cilat kanë një vetëdije shumë më të avancuar se sa u lejohet njerëzve.

Gjithçka është një energji, numra dhe simbole të përfshira.

Fshehja e asaj që ka ndodhur realisht në të kaluarën është thelbësore për manipuluesit nëse duan të fshehin atë që po ndodh tani.

Nuk është gjithmonë e gabuar vetë ngjarja, por axhenda e fshehur pas saj.

Shtetet e Bashkuara shpenzojnë mjaftueshëm për ‘mbrojtje’ për t’i siguruar çdo amerikani të pastrehë një shtëpi prej një milion dollarësh.

Nëse jeni të ofenduar për ndonjë gjë dhe si rezultat i keni emocionet tuaja të trazuara, jeni ju që keni zgjedhur të ofendoheni. Është një formë mendimi, një gjendje shpirtërore, të cilën ju e kontrolloni.

Ne kemi frikë të jemi vetëm nëse shprehim veçantinë tonë sepse na mungon vetëvlerësimi dhe siguria e brendshme.

E djeshmja ka ikur, e nesërmja nuk ekziston – ne duhet të pranojmë të Tanishmen.

Konflikti gjatë shekujve nuk ka qenë mes të kundërtave, por versioneve të së njëjtës gjendje shpirtërore: dëshira për të kontrolluar të tjerët.

Atë që nuk e kërkoni, keni shumë pak mundësi ta gjeni.

Njerëz të dhunshëm janë ata që e urrejnë veten dhe në vend që të kërkojnë nga brenda për të gjetur shkakun e atij mospëlqimi ndaj vetvetes, ata rrahin dikë tjetër.