“Fusha kuantike nuk i përgjigjet asaj që ne duam; i përgjigjet asaj se kush …”/ Thëniet më të Bukura të Joe Dispenza

©tcche.org

Dr Joe ka një diplomë Bachelor të Shkencave dhe është Doktor i Kiropraktikës.

Trajnimi i tij pasuniversitar përfshin fushat e neuroshkencës dhe neuroplasticitetit, matjet sasiore të elektroencefalogramit (QEEG), epigjenetikën, mjekësinë mendje-trup dhe koherencën tru/zemër.

Si studiues, pedagog, autor dhe konsulent i korporatave, interesi i tij qëndron në çmitizimin e mistikës në mënyrë që njerëzit të kenë të gjitha mjetet brenda mundësive të tyre për të bërë ndryshime të matshme në jetën e tyre.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë ne kemi sjellë një përmbledhje me thëniet më të bukura të tij.

Fusha kuantike nuk i përgjigjet asaj që ne duam; i përgjigjet asaj se kush jemi ne.

Të gjitha fatkeqësitë në jetën tonë janë për të na nisur drejt madhështisë. Vijnë për të thirrur diçka më të madhe tek ne.

Për sa kohë që mendoni të barabar me mjedisin tuaj rrethues, ju vazhdoni të krijoni të njëjtën jetë.

Në vetvete, të menduarit e ndërgjegjshëm pozitiv nuk mund të kapërcejë ndjenjat negative të nënndërgjegjeshme.

Ndryshimi le të vijë si zgjedhje e jotja, e jo si reagim.

Nëse kemi mendime të mira, ne prodhojmë kimikate që na bëjnë të ndihemi mirë.

Nëse kemi mendime negative, ne prodhojmë kimikate që na bëjnë të ndihemi pikërisht ashtu siç po mendojmë.

Nëse kemi besime shumë të forta për diçka, provat për të kundërtën mund të qëndrojnë pikërisht përballë nesh, por ne mund të mos e shohim sepse ajo që ne perceptojmë është krejtësisht e ndryshme.

Nëse zemëroheni më pak, do të jeni më pak të frustruar, të urryer, gjykues, ziliqar e kështu me radhë.

Njohuria është fuqi. Fuqia është kontroll.

Të mësuarit është krijimi i lidhjeve të reja në tru dhe kujtesa po i ruan/mban ato lidhje.

Jeta ka të bëjë me menaxhimin e energjisë, aty ku ju vendosni vëmendjen tuaj, është vendi ku shkon energjia tuaj.

Meditimi është gjithashtu një mjet që ju të lëvizni përtej mendjes suaj analitike në mënyrë që të mund të hyni në mendjen tuaj nënndërgjegjeshëm.

Mënyra e vetme për të çaktivizuar me vetëdije një mendim është të aktivizoni një tjetër. Me fjalë të tjera, mënyra e vetme për të hequr qëllimisht vëmendjen tuaj nga një mendim është t’i kushtoni vëmendje një tjetri.

Shumica e njerëzve presin që diçka jashtë tyre të ndryshojë mënyrën se si ndihen brenda tyre.

Kaloni kohë, duke menduar se kush dëshironi të jeni. Thjesht procesi i të menduarit se kush dëshironi të jeni, fillon të ndryshojë trurin tuaj.

Teknologjia është një shpërqendrim i madh dhe një varësi e fuqishme.

Ajo që ne kërkojmë po na kërkon neve.

Pjesa më e vështirë e ndryshimit është të mos bësh të njëjtat zgjedhje që bëre një ditë më parë.

Në momentin që vendosni të bëni një zgjedhje ndryshe, bëhuni gati për të qenë të parehatshëm.

Sa më shumë që jetojmë të ndikuar nga hormonet e stresit, aq më shumë nxitimi i tyre kimik bëhet identiteti ynë.

Procesi i ndryshimit kërkon së pari mosmësimin, pastaj mësimin.

Procesi i ndryshimit kërkon mosmësim. Kërkon thyerjen e zakonit të vetes së vjetër dhe rishpikjen e një vetje të re.

Nënndërgjegjja është vendi ku banojnë të gjitha zakonet dhe sjelljet tuaja të këqija që dëshironi të ndryshoni.

Për të thyer plotësisht zakonin e të qenit vetvetja, thuaj lamtumirë shkakut dhe efektit dhe përqafo modelin kuantik të realitetit.

Të ndryshosh vërtetë do të thotë të mendosh më mirë se mjedisi.

Ne jemi ata që praktikojmë të jemi. Pra, nëse praktikoni mirënjohjen, do të jeni mirënjohës.

Ne në fakt e kemi kushtëzuar veten që të besojmë të gjitha llojet e gjërave që nuk janë domosdoshmërisht të vërteta – dhe shumë nga këto gjëra kanë një ndikim negativ në shëndetin dhe lumturinë tonë.

Ajo që ju provoni mendërisht dhe ajo që demonstroni fizikisht është se kush jeni në nivelin neurologjik.

Kur mënyra se si dukesh është ajo që vërtet je, je vërtet i lirë.

Kur dikush ka një ëndërr të pavarur nga mjedisi, kjo është madhështi.

Kur besoni në veten tuaj, ju besoni në mundësinë. Nuk mund ta kesh njërën pa tjetrën.

Ku e vendosim vetëdijen tonë dhe për sa kohë, harton fatin tonë.

Mençuria është njohuri e akumuluar që është fituar përmes përvojës së përsëritur.

Ju mund ta ndryshoni trurin tuaj vetëm duke menduar ndryshe.

Nëse nuk mund të dilni përtej stresit, problemeve dhe dhimbjes suaj, nuk mund të krijoni një të ardhme të re ku ato gjëra nuk ekzistojnë.

Nëse fokusohesh tek e njohura, merr të njohurën. Nëse fokusoheni në të panjohurën, krijoni një mundësi.

Njerëzit që e kanë trajnuar trurin e tyre për të menduar pozitivisht, në fakt lidhin më shumë rrjete nervore në korteksin e majtë paraballor të trurit të tyre.

Truri mendon, por zemra di.

E vetmja mënyrë se si mund të ndryshojmë jetën tonë është të ndryshojmë energjinë tonë – të ndryshojmë fushën elektromagnetike që ne transmetojmë vazhdimisht. Me fjalë të tjera, për të ndryshuar gjendjen tonë të qenies, ne duhet të ndryshojmë mënyrën se si mendojmë dhe ndihemi.

Kur zgjodhët t’i provoni vetes se sa i fuqishëm jeni në të vërtetë, nuk e keni idenë se kë do të ndihmoni në të ardhmen.

Një kujtim pa ngarkesë emocionale quhet mençuri.

A mund ta pranoni idenë se sapo të ndryshoni gjendjen tuaj të brendshme, nuk keni nevojë që bota e jashtme t’ju ofrojë një arsye për të ndjerë gëzim, mirënjohje, vlerësim ose ndonjë emocion tjetër të ngritur?

Nëse dëshironi një rezultat të ri, do t’ju duhet të hiqni dorë nga zakoni i të qenit vetvetja dhe të rishpikni një vetvete të re.

Pra, nëse duam të ndryshojmë një aspekt të realitetit tonë, duhet të mendojmë, ndjejmë dhe veprojmë në mënyra të reja; ne duhet të jemi të ndryshëm për sa i përket përgjigjeve tona ndaj përvojave. Ne duhet të ‘bëhemi’ dikush tjetër. Ne duhet të krijojmë një gjendje të re mendore, duhet të vëzhgojmë një rezultat të ri me atë mendje të re.

Hulumtimi i fundit mbështet nocionin se ne kemi një aftësi natyrore për të ndryshuar trurin dhe trupin vetëm me anë të mendimit, në mënyrë që të duket biologjikisht sikur ndonjë ngjarje e ardhshme të ketë ndodhur tashmë. Për shkak se ju mund ta bëni mendimin më real se çdo gjë tjetër, ju mund të ndryshoni kush jeni nga qeliza e trurit në gjen, duke pasur parasysh kuptimin e duhur.

Mendoni në këtë mënyrë: hyrja mbetet e njëjtë, kështu që dalja duhet të mbetet e njëjtë. Atëherë, si mund të krijoni diçka të re?

Të jesh i fuqizuar – të jesh i lirë, të jesh i pakufizuar, të jesh krijues, të jesh gjeni, të jesh hyjnor – kjo është ajo që je. Pasi të ndiheni në këtë mënyrë, mësoni përmendësh këtë ndjenjë; mbani mend këtë ndjenjë. Kjo është ajo që ju jeni në të vërtetë.