“Gjëja më e rëndësishme është të heqësh qafe dyshimin. Nëse dyshoni në atë që po bëni…”/ Thëniet më të Bukura të Nipsey Hussle

©Wikimedia Commons

Nipsey Hussle, ishte një reper, aktivist dhe sipërmarrës amerikan.

Dhe këto janë thëniet më të bukura të tij:

Në vend që të përpiqeni të ndërtoni një mur me tulla, vendosni një tullë çdo ditë. Kur të ndaloni të shihni, do të keni ndërtuar një mur me tulla.

Gjëja më e rëndësishme është të heqësh qafe dyshimin. Nëse dyshoni në atë që po bëni, nuk do të funksionojë.

Duhet të kesh besim në atë që po bën dhe të mos pranosh “jo” si përgjigje.

Suksesi për mua është thjesht të jesh në gjendje të bësh atë që të pëlqen të bësh dhe të mbështesësh veten gjatë gjithë kohës.

Ne u refuzuam, dështuam, na kthyen shpinën, duhej të fillonim nga e para shumë herë. Por ne vazhduam. Në rastin e kujtdo, ky është gjithmonë faktori dallues.

Pa një plan loje dhe pa një ndjenjë të fortë besimi në atë që po bëni, do të jetë vërtet e vështirë të arrish diçka.

Unë thjesht besoj në zotësim … Unë besoj në investimin në veten tuaj … Themeli juaj duhet të jetë i fortë.

Ndonjëherë ju duhet të bëni dy hapa mbrapa për të bërë dhjetë përpara.

Unë kurrë nuk kam dashur të tjetërsoj markën time për biznes … Gjithmonë kam dashur ta mbaj autentike dhe të mbaj sa më pastër që të mundem.

E vërteta është se nuk i jap asnjë personi aq shumë pushtet mbi rrugën time që unë jam duke ecur. Asnjë person nuk mund të bëjë ose të prishë atë që po bëj, përveç meje ose Zotit.

Fati thjesht po përgatitet në çdo kohë, kështu që kur të hapet dera ju duhet të jeni gati.

Prindërit tuaj supozohet t’ju thonë të merrni vendime që do t’ju ndihmojnë dhe që do të kenë një efekt pozitiv në jetën tuaj dhe mirëqenien tuaj.

Unë jam më i fokusuar në gjetjen e zgjidhjeve dhe frymëzimit më shumë se gjithçka.

Për mua, respekti vjen i pari.

Shpresoj se ajo që po bëj e bën vërtet nënën time krenare, “Sepse për një kohë shumë të gjatë, unë isha arsyeja e vrenjtjeve të saj”.

Bëhuni të sinqertë me veten dhe njerëzit e tjerë dhe përpiquni më të mirën tuaj për të marrë vendime jashtë egos tuaj.

Më mirë do të investoja në pasuri të paluajtshme – investoja në disa asete në krahasim rrezikimin e të gjitha parave të mia në diamante dhe makina – duket mirë, por në fund të ditës ju po humbni vlerën. Nuk po vlerësohet, po zhvlerësohet. (Unë po përpiqem të arrij) një pasuri të vërtetë. Po kujdesem për njerëzit e mi.

Gjërat materiale nuk janë asgjë, më ndjen? Në fund të ditës është ajo që jeni.

Ne nuk jemi shkaku, ne jemi efekti.

Në një mision armiku juaj më i keq është koha boshe.

Unë gjithmonë kisha pasion për muzikën rap dhe gjithmonë përpiqesha të krijoja një situatë ku mund ta bëja këtë me kohë të plotë.

Dhe është e mundur të fitoni para nga arti juaj pa kompromentuar integritetin e tij për tregti.

Shumicën e kohës shikoj brenda, dhe i gjej përgjigjet duke më pritur.

Unë e quaj ‘hedhje e litarit’. Duhet të lëshosh një litar. Të gjithë duhet të ngjiten lart, por ti duhet të hedhësh litarin që dikush të ngjitet.

Nëse keni një plan, nuk është vetëm si një ëndërr e kotë. Ju keni një listë hap pas hapi të gjërave për të bërë për të arritur qëllimin tuaj.

Mendimi është i fuqishëm në të gjitha fazat. Edhe në karrierën time, madje edhe në jetën time, gjërat përfunduan pikërisht ashtu siç i përfytyrova.

E dija që doja të punoja për veten kur isha rreth njëmbëdhjetë vjeç.

Nëse nuk do të isha përfshirë në këtë hip-hop sh*t, ndoshta do të shkelja ligjin për të ngrënë dhe ushqyer familjen time dhe për të mbajtur stilin e jetës që jam mësuar.

U rrita në një mjedis ku të qenit i sjellshëm u mor si dobësi. Kështu që unë thjesht luftova me të gjithë.

Kur u bëra burrë dhe fillova të kuptoj ndryshimin midis së vërtetës dhe asaj që prindërit tuaj supozohet t’ju ​​thonë, ka një ndryshim, e kuptoni se çfarë dua të them?

Kam ndërmend të frymëzoj njerëzit me historinë time: të motivoj të rinjtë që janë rritur si unë, apo edhe jo si unë. Thjesht, e dini, kaloni nëpër përvojën njerëzore.

Nuk do të më frikësosh të jem dikush që nuk dua të jem.

Unë e identifikoj veten si një nxitues që kur isha një fëmijë.

Unë ndërtova një kompani në të njëjtën kohë që ndërtova një karrierë.

Duke rritur ngutjen time sesi i jap vetes një ngritje frymëzuese.

Nëse je një person që merret me punë shumë, duhet të gjesh disi për ta transformuar atë dhe për ta kthyer atë në para.

Unë nuk di për ferrin, nuk di për parajsën, gjithçka që di është për momentin dhe kjo mënyrë jetese është interesante.

Çdo hap është si shahu; Lëvizja e gabuar ju vret, kështu që ne veprojmë sipas mënyrës sesi mendojmë dhe kurrë nuk flasim për atë që ndiejmë.

Dhe çfarë të mire sjell të ëndërrosh, Nëse nuk mund ta bësh realitet?

Çfarë përfitimi ka një ekip, kur të gjithë varen nga ty?

Sepse nëse ndani suksesin tuaj, dhe jo përpjekjen tuaj, ju jeni një budalla.

Po përpiqem të jetoj jetën time, kështu që kur të mbarojë nuk do pendohem.

Përpiquni të keni më shumë besim dhe më pak frikë. Mundohuni ta shprehni atë me moshatarët tuaj. Po flas për ëndrrat. Më mirë ta bëni dhe ta lini të duket, sepse atëherë është kaq e qartë.

Unë urrej të humbas kështu që luaj shumë ashpër.

Luani lojën sikur nuk keni fituar kurrë asnjëherë.

Mos e humbni kohën tuaj, nuk ju bën të pasur.

Kur e lini krenarinë tuaj, do të gjeni një mësim në dhimbjen tuaj.

Nëse shikoni njerëzit në rrethin tuaj dhe nuk frymëzoheni, atëherë nuk keni një rreth. Ju keni një kafaz.

Bëhuni më të patrembur. Të gjitha shkrepjet e mia radikale të hënës më kanë përcaktuar. Kjo nuk do të jetë rënia ime, rënia ime do të jetë të mos çmendesh, të mos kesh një pritshmëri më të madhe. Sa herë që bëja, shikoja diçka që dukej e çuditshme, gjithmonë kthehej pikërisht ashtu siç e pashë. Kështu që, unë mendoj se do t’i thoja vetes që të vendoste synime më të mëdha. Thjesht kini një vizion më të madh, keni një pritshmëri më të lartë.

Asnjëherë nuk do të kritikoheni nga dikush që po bën më shumë se ju. Do të kritikoheni vetëm nga dikush që po bën më pak se ju. Mos e harroni këtë.

Gjëja më e mirë që mund të bëni për një person është t’i frymëzoni ata. Kjo është monedha më e mirë që mund të ofroni: frymëzim.

Një folës i së vërtetës nuk ka miq.

Përcaktoni kush jeni dhe çfarë jeni dhe jini të qartë në këtë. Meditoni për atë dhe pastaj, jetoni dhe vdisni me atë. Ju nuk mund t’i thyeni rregullat, rregullat themelore. Bëhuni burrë i fjalës suaj, bëni atë që thoni se do të bëni, respektoni njerëzit ashtu siç dëshironi të respektoheni.

Shoqëria që mbani ka një ndikim të madh në situatat që i sillni vetes.

Të jesh i mbrumur vetë nga vetja jote do të thotë të mos nxjerrësh kurrë një justifikim pse nuk mund të bësh hapa drejt çfarëdo që të jetë qëllimi yt.

Arsyeja pse fëmijët pranojnë disiplinën nga prindërit e tyre është sepse ata e dinë që prindërit e tyre i duan ata.