“Gjëja më e rëndësishme për të bërë në jetën tuaj është të mos ndërhyni në jetën…”/ Thëniet më të Bukura të Frank Zappa

©Wikimedia Commons

Frank Vincent Zappa ishte një muzikant,, aktivist dhe kineast amerikan. Puna e tij karakterizohet nga moskonformiteti, improvizimi i formës së lirë, eksperimentet e tingullit, virtuoziteti muzikor dhe satira e kulturës amerikane.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi sjellë disa prej thënieve më të bukura të tij.

Gjëja më e rëndësishme për të bërë në jetën tuaj është të mos ndërhyni në jetën e dikujt tjetër.

Kaq shumë libra, kaq pak kohë.

Pa devijim nga norma, progresi nuk është i mundur.

Nëse përfundoni me një jetë të mërzitshme të mjerueshme sepse keni dëgjuar nënën tuaj, babanë tuaj, mësuesin tuaj, priftin tuaj ose ndonjë djalë në televizion duke ju thënë se si të bëni edhe m***n tuaj, atëherë ju e meritoni atë.

Nëse doni të gjeni të dashur, shkoni në kolegj. Nëse dëshironi një shkollim, shkoni në bibliotekë.

Asnjëherë nuk kam vendosur të jem i çuditshëm. Gjithmonë ishin njerëzit e tjerë që më quanin të çuditshëm.

Pa muzikë për ta dekoruar atë, koha është vetëm një listë afatesh apo data të mërzitshme, brenda të cilave duhet të paguhen faturat.

Përkufizimi i gazetarisë rock: Njerëz që nuk dinë të shkruajnë, duke bërë intervista me njerëz që nuk dinë të mendojnë, në mënyrë që të përgatisin artikuj për njerëzit që nuk dinë të lexojnë.

Eshtë më mirë të kesh diçka për të mbajtur mend se gjithçka për t’u penduar.

Arti është të bësh diçka nga asgjëja dhe ta shesësh atë.

Ekziston një ndryshim i madh midis gjunjëzimit dhe përkuljes.

Komunizmi nuk funksionon sepse njerëzit duan të zotërojnë sende.

Shtetet e Bashkuara janë një komb i ligjeve, të shkruara keq dhe të zbatuara rastësisht.

Amerikanët modernë sillen sikur inteligjenca të ishte një lloj deformimi i neveritshëm.

Më pëlqen t’i shikoj lajmet, sepse nuk më pëlqejnë shumë njerëzit dhe kur shikon lajmet … nëse do të kishe ndonjëherë ndonjë ide se si njerëzit janë vërtet, mund të shikosh lajmet dhe të rrish i qetë se ke të drejtë.

Kam shkruar një këngë për fillin dentar, por a janë bërë dhëmbët më të pastër?

Një njeri i mençur dikur tha, mos diskutoni kurrë për filozofinë ose politikën në një ambient disko.

Çdo gjë në çdo kohë, pa asnjë arsye fare.

Askush nuk duket mirë me buzëkuq kafe.

Ka më shumë këngë dashurie se çdo gjë tjetër. Nëse këngët do të të shtynin të bënit diçka, ne të gjithë do ta donim njëri-tjetrin.

Të gjithë besojnë në diçka dhe të gjithë, për shkak të faktit se besojnë në diçka, e përdorin atë diçka për të mbështetur ekzistencën e tyre.