“Gjërat e mira në jetë janë si një lumë që rrjedh, në mënyrë që ai të rrjedhë, ju duhet…”/ Thëniet më të Bukura të Walker

©Wikimedia Commons

Ne kemi vendosur të sjellin sot për lexuesit tanë thëniet më të bukura të një prej aktorëve që e kemi parë aq shpesh nëpër filma.

Siç është traditë tashmë, në përfundim të leximit ne presim të na thoni cilën prej këtyre thënieve pëlqyet më së shumti prej thënieve të Christopher Walken.

Gjërat e mira në jetë janë si një lumë që rrjedh, në mënyrë që ai të rrjedhë, ju duhet t’i nxirrni gurët jashtë. Ju jeni një gur: nevoja juaj për të kontrolluar rezultatet, për të drejtuar rezultate, për të shtrënguar një gjë derisa ta keni kuptuar atë; kjo është ajo që të kthen në një gur në mes të rrjedhës së jetës tënde.

Nëse do ta dinit sesa shpejt njerëzit i harrojnë të vdekurit… ju do të ndalonit së jetuari për t’i impresionuar ata.

Ju mund të jeni personi më i bukur në botë dhe të gjithë shohin dritë dhe ylber kur shohin në sytë e tu, por nëse ti vetë nuk e ndjen, e gjithë kjo as nuk ka rëndësi. Çdo sekondë që shpenzoni duke dyshuar në vlerën tuaj, çdo moment që përdorni për të kritikuar veten; është një sekondë e jetës tuaj i tretur, është një moment i jetës suaj i hedhur poshtë. Nuk është si e keni përgjithmonë, prandaj mos humbni asnjë sekondë, mos hidhni as edhe një moment.

Nuk mendoj se do të isha një regjisor i mirë sepse njerëzit do të më pyesnin, ti e di, “Çfarë është ajo? Çfarë po ndodh këtu? Ku duhet ta vendos kamerën?” Ose, “Cili është motivi im?” Dhe unë do të thoja: “Bëni çfarë të doni!”

Unë kam këtë teori për fjalët. Ka një mijë mënyra për të thënë ‘Kaloje kripën’. Kjo mund të nënkuptojë,, ‘A mund të kem pak kripë?’ ose mund të nënkuptojë: ‘Të dua’. Kjo mund të nënkuptojë: ‘Unë jam shumë i bezdisur me ty’. Në të vërtetë, lista mund të vazhdojë dhe vazhdojë. Fjalët janë bomba të vogla dhe ato kanë shumë energji brenda tyre.

Gjatë provave mund të keni një incident të mirë që mund ta përsërisni. Në filma nëse keni një incident të mirë, shpresoni që kamera të ketë qënë ndezur.

Aktrimi ka të bëjë me të shprehurit ashti siç e mendon, kështu që për mua fjalët janë gjithmonë shumë të rëndësishme. Është shumë e rëndësishme për mua të njoh rreshtat e mi, t’i njoh aq mirë sa nuk duhet të mendoj për to.

Në teatër bëni prova për të bërë shfaqjen. Dhe në filma prova dhe shfaqja janë njëlloj, e njëjta gjë. Ju po e kuptoni dhe shpresojmë që kamera të drejtohet nga ju kur po e bëni.

Më pëlqejnë shumë macet. Gjithmonë më kanë pëlqyer macet. Ato janë shoqëri e shkëlqyeshme. Kur hanë, ata gjithmonë lënë pak në fund të tasit. Një qen do ta lustrojë tasin, por një mace gjithmonë lë pak. Duket sikur po ta ofron.

Zakonisht në shfaqjet e para jam plotësisht në panik. Dhe unë e shtyj veten fort. Kur të mbërrini në fund të shfaqjes, me të vërtetë filloni të argëtoheni.

Një aktor në të vërtetë është një lloj ndërmjetësi midis audiencës dhe pjesës, qoftë një lojë apo film.

Unë kam bërë një ose dy filma që as nuk i kam parë, sepse nuk janë shfaqur kurrë. Kam bërë gjëra që nuk i kam parë kurrë. Por unë gjithmonë do të shkoj të shoh filmin në të cilin jam.

Ka njerëz që janë në gjendje të planifikojnë karrierën e tyre, të ardhmen e tyre, por unë kurrë nuk kam pasur ndonjë talent për këtë. Unë thjesht bëj gjëra dhe shpresoj në më të mirën. Thuaj po, shfrytëzo çdo shans, dhe nganjëherë është i tmerrshëm dhe nganjëherë nuk është.

Më pëlqen të punoj. Disa punë janë më të mira se të tjerat. Kjo është gjëja: Ju me të vërtetë nuk e dini. Më ka pëlqyer të bëj filma për shumë arsye të ndryshme. Ndonjëherë, ishin njerëzit e tjerë. Ndonjëherë, ishte fakti që unë isha vërtet i mirë në të. Ndonjëherë, ishte vendndodhja. Ndonjëherë, ishte pagesa.

Patjetër që, improvizimi është i mrekullueshëm. Por, çështja është që ju nuk mund të improvizoni nëse nuk dini saktësisht se çfarë po bëni.

Kur jam rrugës duke bërë një film në një qytet tjetër, ditën time të pushimit, unë gjithmonë shkoj në kinema. Më pëlqen të shkoj në kinema. Ju merrni një biletë dhe uleni atje, dhe është shumë interesante të jesh pranë njerëzve që nuk janë investuar personalisht në ty, në asnjë mënyrë. Ata thjesht po shkojnë në kinema.

Flokët e mi ishin të famshëm përpara meje.

Fuqia emocionale është mbase gjëja më e vlefshme që mund të ketë një aktor.

Në momentin që filloj të flas për aktrimin, e kuptoj që nuk mundem. E dini, është një gjë abstrakte, pak misterioze edhe nëse e bën për të jetuar.