“Jam i gatshëm të pranoj se mund të mos kem gjithmonë të drejtë, por kurrë…”/ Thëniet më të Bukura të Goldfish

©The Hollywood Reporter

Samuel Goldwyn  i njohur gjithashtu si Samuel Goldfish, ishte një producent filmi polako-amerikan.

Ai ishte më i njohur për të qenë kontribues themelues dhe ekzekutiv i disa studiove filmike në Hollywood.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë ne kemi sjellë një koleksion me thëniet e tij më të mprehta e më të bukura.

Si gjithnjë, në përfundim të leximit presim nga ty të na thuash cilën prej thënieve mëposhtë pëlqeve më së shumti.

Jam i gatshëm të pranoj se mund të mos kem gjithmonë të drejtë, por kurrë nuk e kam gabim.

Një kontratë dore vlen po aq sa letra në të cilën është shkruar.

Një ekran i gjerë thjesht e bën një film të keq dy herë më keq.

Kushdo që shkon te një psikiatër duhet të ekzaminojë kokën.

Mos lejoni që mendimi juaj të ndikojë në gjykimin tuaj.

Më jep një idiot të zgjuar në vend të një gjeniu budalla çdo ditë.

Zoti bën yje. Unë thjesht i prodhoj ato.

Unë nuk mendoj se dikush duhet të shkruajë autobiografinë e tij derisa të ketë vdekur.

Unë nuk dua asnjë “po zotëri” rreth meje. Unë dua që të gjithë të më thonë të vërtetën edhe nëse kjo u kushton atyre vendin e punës.

Unë kurrë nuk kam veshur një palë këpucë derisa t’i kem mbajtur veshur të paktën pesë vjet.

E lexova një pjesë të saj gjatë gjithë rrugës.

Unë do të marr pesëdhjetë për qind efikasitet për të marrë një besnikëri qind për qind.

Nëse do të mund të vdisja tani, do të isha njeriu më i lumtur i gjallë.

Nëse do të isha në këtë biznes vetëm për biznesin, nuk do të isha në këtë biznes.

Nëse Roosevelt do të ishte gjallë sot, ai do të kthehej në varrin e tij.

Nëse je dakord me mua, si do ta kuptoj që kam të drejtë?

Do t’ju jap një ndoshta të sigurt.

Me dy fjalë, e pamundur.

Le të kemi disa klishe të reja.

Nëntëdhjetë për qind e artit të të jetuarit konsiston në shoqërimin me njerëz që nuk mund t’i durosh.

Asnjë person që është entuziast për punën e tij nuk ka asgjë për t’u frikësuar nga jeta.

Fotografitë janë argëtuese, kartolinat duhet të shpërndahen nga Western Union.

Televizioni e ka ngritur shkrimin në një nivel të ri mëposhtë.

Sa më shumë të punoj, aq më shumë fat kam.

Ky libër ka shumë komplot dhe histori jo të mjaftueshme.

Ne po e paguajmë më shumë atë, por ai ia vlen.

Kur dikush bën diçka të mirë, duartrokit! Ju do të bëni dy njerëz të lumtur.

Pse vetëm dymbëdhjetë dishepuj? Dilni dhe merrni mijëra.