“Ju jetoni vetëm një jetë, por nëse e jetoni atë siç duhet…”/ Thënie për t’u Përballur me Kohë të Vështira

©shutterstock

Jeta është e bukur por jo gjithmonë e lehtë. Ajo ka probleme gjithashtu, dhe sfida qëndron në ballafaqimin e tyre me guxim, duke e lënë bukurinë e jetës të veprojë si balsam, gjë që e bën dhimbjen të durueshme, gjatë kohës së provës, duke siguruar shpresë.

Lumturia dhe trishtimi, fitorja dhe humbja, dita dhe nata janë dy anët e medaljes. Në mënyrë të ngjashme, jeta është përplot me momente gëzimi, kënaqësie, suksesi dhe rehatie të ndara nga mjerimi, humbja, dështimi dhe problemet.

Nuk ka asnjë qenie njerëzore në Tokë – të fortë, të fuqishme, të mençur ose të pasur – që të mos ketë provuar luftë, vuajtje ose dështim.

Pa dyshim, jeta është e bukur dhe çdo moment, është një festë e të qenurit gjallë, por njeriu duhet të jetë gjithnjë i gatshëm për të përballuar vështirësi dhe sfida. Një person që nuk ka hasur vështirësi në jetë nuk mund të arrijë kurrë sukses.

Vështirësitë testojnë guximin, durimin, këmbënguljen dhe karakterin e vërtetë të një qenie njerëzore, duke i bërë ata të fortë dhe të gatshëm të përballen me sfidat e jetës. Nuk ka dyshim se nuk mund të ketë fitim pa dhimbje.

Kështu, jeta është dhe nuk duhet të jetë thjesht një shtrat me trëndafila; ferrat janë gjithashtu një pjesë e saj dhe duhet të pranohen nga ne ashtu si pranojmë anën e bukur të jetës.

Ndonjëherë, thjesht dëshironi të lexoni citate frymëzuese që do t’ju ngrenë humorin dhe do t’i shtojnë një shkëndijë ditës tuaj. Ndërsa jeta ofron kaq shumë ulje-ngritje të mrekullueshme, është e nevojshme të merrni një perspektivë të re për ta kthyer një fytyrë të mërzitur me kokë poshtë.

Këtu janë 25 citate të thella frymëzimi për jetën për të përmirësuar ditën tuaj tani. Shijojini!

Duhet të dini se jeni të mirë mjaftueshëm dhe të vlefshëm.

“Ju nuk do të jeni kurrë me të vërtetë të mirë për dikë tjetër, nëse nuk jeni mjaftueshëm të mirë për veten tuaj në rradhë të parë.”

Vetëm jetoni të tanishmen, dhe bëhuni vetvetja, nuk ka rëndësi nëse nuk është e mjaftueshme për dikë tjetër.

“Ndonjëherë ne mund të ndjehemi sikur nuk jemi mjaftueshëm të mirë, por është e rëndësishme të mbani mend që nuk kemi asgjë për të provuar tek të tjerët. Duajeni dhe respektojeni veten çdo ditë.”

Kështu që jetojeni jetën si të ishte dita e fundit.

“Ju jetoni vetëm një jetë por nëse e jetoni atë siç duhet, një herë është e mjaftueshme.”

Mendja jonë është e fuqishme prandaj kini kujdes për atë me të cilën e ushqeni. Behuni pozitivë.

“Mendja është gjithçka. Ajo që mendon, bëhesh”. – Buda

Filloni të jetoni në vend që të keni frikë.

“Ndaloni së paturi frikë nga ajo që mund të shkojë keq dhe mendoni se çfarë mund të shkojë mirë”.

Jeta fillon në fund të zonës tuaj të rehatisë.

“Një zonë rehatie është një vend i bukur, por asgjë nuk rritet kurrë atje”.

Vetë-keqardhja është armiku ynë më i keq dhe nëse i nënshtrohemi asaj, kurrë nuk mund të bëjmë asgjë të mençur në këtë botë.

“Vetë-keqardhja nuk ju çon askund. Një person duhet të ketë guximin aventuresk për të pranuar veten si një sërë mundësish dhe të ndërmarrë lojën më interesante të botës duke shfrytëzuar sa më shumë nga më të mirët.”

Ju keni lindur me aftësinë për të ndryshuar jetën e dikujt, mos e humbni kurrë atë.

“Bëhu forca e dikujt. Ji frymëzimi i dikujt. Bëhu arsyeja që dikush të mos heqë dorë kurrë.”

Ne nuk kemi lindur për të dështuar, kështu që kurrë mos hiqni dorë. Nuk është ende fundi i tregimit.

“Mosarritja nuk do të thotë fundi i gjithçkaje. Ndoshta jo sot, por kush e di nesër? Gjithçka ka të bëjë me kohën e përsosur. Prisni me durim. Mos u dorëzoni lehtë.”

Vetëvlerësimi vjen nga të menduarit se je e denjë.

“Askush nuk mund ta përcaktojë vlerën tuaj përveç jush. Ndaloni së përqendruari në besime vetë-kufizuese. Përqafoni vlerën tuaj vetjake.”

Njih veten. Dije vlerën tënde.

“Kur e dini vlerën tuaj, askush nuk mund t’ju bëjë të ndjeheni pa vlerë”.

Vjen një kohë kur thjesht ngopeni dhe largoheni nga të gjitha dramat dhe njerëzit që i krijojnë ato.

“Respektoni veten mjaftueshmëm sa për të ikur larg nga çdo gjë që nuk ju shërben më, nuk ju rrit ose nuk ju lumturon”.

Jetoni jetën në maksimum.

“Mjaft u varët në parmakë. Lëreni. Dorëzohuni. Shkoni për udhëtimin e jetës tuaj. Bëjeni atë çdo ditë.”

Rrethoni veten me njerëz që ju bëjnë të lumtur.

“Ka njerëz të mirë në botë. Mos lejoni që më e keqja të bëjë më të keqen për ju, ju meritoni më të mirën në jetë”.

Jini mirënjohës për gjëra të vogla, gjëra të mëdha dhe gjithçka tjetër në mes.

“Jeta nuk ka të bëjë me atë që dëshironi, është për të dëshiruar atë që keni tashmë. Jini mirënjohës!”

Nëse besoni në veten tuaj, gjithçka është e mundur.

“Besoni në veten tuaj. Kini besim në aftësitë tuaja. Pa një besim të përulur por të arsyeshëm në fuqitë tuaja, nuk mund të jeni i suksesshëm ose i lumtur.”

Qëndroni pozitiv edhe kur ndjeni se bota po ju shembet nën këmbë.

“Çfarëdo që të jep jeta, edhe nëse të dhemb, thjesht bëhu i fortë dhe vepro sikur çdo gjë është në rregull. Muret e forta tunden, por nuk shemben kurrë.”

Jeta është shumë e shkurtër për të qenë dikush tjetër.

“E gjithë ajo çfarë duhet të bësh është të jesh vetvetja dhe të jetosh historinë që askush tjetër nuk mund ta jetojë – Historia e jetës suaj është unike. Jetoni krenarë dhe të jeni të sigurt dhe mbi të gjitha të lumtur”.

Besoni në veten tuaj dhe do të jeni të pandalshëm.

“Besimi në veten tuaj mund të jetë i vështirë, veçanërisht kur askush tjetër nuk beson në ju, thjesht krenohuni me atë që jeni, dhe besoni se çdo gjë është e mundur nëse e vendosni në mendje.”

Ju duhet të jeni krenar për atë që jeni.

“Në vend që të dëshironi të ishit dikush tjetër, krenohuni me atë që jeni. Ju kurrë nuk e dini se kush po ju shikon duke dëshiruar të ishte si ju.”

E ardhmja juaj ju takon kur besoni në bukurinë e ëndrrave tuaja.

“Një ditë do të jesh në vendin që ke dashur gjithmonë të jesh. Mos ndalo së besuari.”

Ne duhet të mësojmë nga gabimet tona.

“Gatishmëria juaj për të parë errësirën tuaj është ajo që ju lejon të ndryshoni.”

Ju bëtë më të mirën e mundshme. Tani lëreni të shkojë.

“Është e rëndësishme që të falim veten për gabimet. Ne duhet të mësojmë nga gabimet tona dhe të vazhdojmë përpara.”

Ju jeni mjaft të mirë, mos lejoni që dikush të flasë ndryshe.

“Asnjëherë mos ndaloni së bëri përpjekje vetëm sepse dikush nuk ju jep kredite ose mendon se jeni mjaftueshëm të mirë.”

Mos u dorëzoni. Gjërat e mëdha kërkojnë kohë.

“Pavarësisht se çfarë do të ndodhë, pa marrë parasysh sa larg duket se jeni larg nga vendi ku dëshironi të jeni, kurrë mos ndaloni së besuari se do ta bëni disi.” – Brad Gast