“Ka dy lloje njerëzish në këtë botë, të mirë dhe të këqij. Të mirët e bëjnë gjumin e qetë, por të këqinjtë…”/ Thëniet më të Bukura të Woody Allen

©Wikimedia Commons

Woody Allen është një regjisor, shkrimtar, aktor, komedian dhe muzikant amerikan i filmit, karriera e të cilit përfshin më shumë se gjashtë dekada dhe filma të shumtë fitues të Çmimit të Akademisë.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi sjellë një përmbledhje të thënieve më të bukura të tij.

Në përfundim të leximit mos harroni të na thoni cilën prej thënieve mëposhtë pëlqyet më së shumti.

Ka dy lloje njerëzish në këtë botë, të mirë dhe të këqij. Të mirët e bëjnë gjumin e qetë, por të këqinjtë duket se i shijojnë orët e zgjimit shumë më tepër.

Unë nuk kam frikë nga vdekja; Unë thjesht nuk dua të jem aty kur të ndodhë.

Jeta nuk imiton artin, imiton televizionin e keq.

Për ju, unë jam ateist. Për Zotin, unë jam opozita besnike.

Burrat mësojnë të duan gruan që i tërheq. Gratë mësojnë të tërhiqen nga burri me të cilin dashurohen.

Pendimi im i vetëm në jetë është se nuk jam dikush tjetër.

Unë nuk jam antisocial. Unë thjesht nuk jam shoqëror.

Nëse nuk po dështoni herë pas here, është një shenjë që nuk po bëni asgjë shumë inovative.

Nuk e di pyetjen, por seksi është padyshim përgjigja.

Unë besoj se ka diçka atje që na shikon. Fatkeqësisht, është qeveria.

Ju mund të jetoni deri në njëqind nëse hiqni dorë nga të gjitha gjërat që ju bëjnë të dëshironi të jetoni deri në njëqind.

Besimi është ajo që keni përpara se të kuptoni problemin.

Seksi pa dashuri është një përvojë e pakuptimtë, por për sa i përket përvojave të pakuptimta është mjaft i mirë.

Jeta është plot mjerim, vetmi dhe vuajtje – dhe gjithçka mbaron shumë shpejt.

Sikur Zoti të më jepte ndonjë shenjë të qartë! Siç është hapja e një depozite të madhe në emrin tim në një bankë zvicerane.

Puna e artistit nuk është t’i nënshtrohet dëshpërimit, por të gjejë një antidot për zbrazëtinë e ekzistencës.

Unë kurrë nuk do të bashkohesha me një klub që do të lejonte që një person si unë të bëhej anëtar.

Dallimi midis seksit dhe dashurisë është se seksi heq tensionin dhe dashuria e shkakton atë.

Truri im? Ky është organi im i dytë i preferuar.

Po sikur asgjë të mos ekzistojë dhe ne të gjithë jemi në ëndrrën e dikujt?

Unë të jam mirënjohës që më bën për të qeshur, përveç rastit kur qumështi më del nga hunda.

E vetmja gjë që qëndron mes meje dhe madhështisë jam unë.

Ju mbështeteni shumë te truri. Truri është organi më i mbivlerësuar.

Zemra do atë që do.

Në Kaliforni, nuk i hedhin mbeturinat e tyre – bëjnë me to shfaqje televizive.

Paraja është më e mirë se varfëria, qoftë edhe vetëm për arsye financiare.

Shumicën e kohës nuk argëtohem shumë. Pjesën tjetër të kohës nuk argëtohem fare.

Të gjithë njerëzit e dinë të njëjtën të vërtetë. Jeta jonë konsiston në mënyrën se si zgjedhim ta shtrembërojmë atë.

Tradita është iluzioni i qëndrueshmërisë.

Unë jam mjaftueshëm i shkurtër dhe mjaftueshëm i shëmtuar për të pasur sukses vetë.