“Ka katër mënyra, dhe vetëm katër mënyra, në të cilat ne kemi kontakt me botën, çfarë bëjmë…”/ Thëniet më të Bukura të Dale

©couragewithinyou.com

3/4 e njerëzve që do të takoni janë të uritur dhe të etur për simpati dhe vëmendje. Jepuani atyre, dhe ata do t’ju duan.

Një njeri i bindur kundër vullnetit të tij, është ende i të njëjtit mendim.

Veproni sikur të ishit tashmë të lumtur dhe kjo do t’ju bëjë të lumtur.

Ka katër mënyra, dhe vetëm katër mënyra, në të cilat ne kemi kontakt me botën. Ne vlerësohemi dhe klasifikohemi nga këto katër kontakte: çfarë bëjmë, si dukemi, çfarë themi dhe si e themi.

Çehra që dikush mban në fytyrë është shumë më e rëndësishme se rrobat që vesh në shpinë.

Veprimet flasin më shumë se fjalët dhe një buzëqeshje thotë: “Më pëlqeni”. Ti më bën të lumtur. Më vjen mirë që ju shoh.

Çdo budalla mund të kritikojë, ankohet dhe dënojë – dhe shumica e budallenjve e bëjnë këtë. Por duhet karakter dhe vetëkontroll për të qenë mirëkuptues dhe falës.

Jeni të mërzitur me jetën? Atëherë hidhuni në një punë në të cilën besoni me gjithë zemër, jetoni për të, vdisni për të dhe do të gjeni lumturinë që kishit menduar se nuk mund të ishte kurrë e juaja.

Kujdesuni më shumë për karakterin tuaj sesa për reputacionin tuaj, sepse karakteri juaj është ai që jeni, ndërsa reputacioni juaj është thjesht ai që të tjerët mendojnë se jeni.

Bëhuni më të mençur se njerëzit e tjerë nëse mundeni; por mos u thuaj atyre kështu.

Kontrolloni durimin tuaj. Mos harroni, ju mund të matni madhësinë e një personi me atë që e bën atë të zemëruar.

Bëni gjëra për të tjerët dhe do ta gjeni vetëdijen tuaj duke avulluar si vesa e mëngjesit.

I mbani mend gjërat për të cilat shqetësoheshit një vit më parë? Si dolën ato? A nuk keni harxhuar shumë energji të pafrytshme për shkak të shumicës së tyre? A nuk dolën mirë shumica e tyre në fund të fundit?

Frika nuk ekziston askund përveçse në mendje.

Lajka është t’i tregosh personit tjetër saktësisht se çfarë mendon për veten e tij.

Nëse nuk jeni në proces për t’u bërë personi që dëshironi të jeni, ju angazhoheni automatikisht për t’u bërë personi që nuk dëshironi të jeni.

Çdo budalla mund të kritikojë, ankohet dhe dënojë – dhe shumica e budallenjve e bëjnë këtë. Por duhet karakter dhe vetëkontroll për të qenë mirëkuptues dhe falës.

Nëse nuk mund të flini, atëherë ngrihuni dhe bëni diçka në vend që të shtriheni duke u shqetësuar. Është shqetësimi që ju merr, jo mungesa e gjumit.

Nëse doni të mposhtni frikën, mos rrini në shtëpi dhe mendoni për të. Dilni dhe merruni me diçka.

Nëse doni të mbledhni mjaltë, mos e shkelmoni kosheren.

Mosveprimi ngjall dyshime dhe frikë. Veprimi ushqen besim dhe guxim. Nëse doni të mposhtni frikën, mos u ulni në shtëpi dhe mendoni për të.

Njohuria nuk është fuqi derisa të zbatohet.

Të mësuarit është një proces aktiv. Ne mësojmë duke bërë. Vetëm njohuritë që përdoren mbeten në mendjen tuaj.

Shumica e gjërave të rëndësishme në botë janë arritur nga njerëz që kanë vazhduar të përpiqen edhe atëherë kur dukej se nuk kishte fare shpresë.

Asgjë nuk mund t’ju sjellë paqe përveç vetes.

Një arsye pse zogjtë dhe kuajt nuk janë të pakënaqur është sepse ata nuk po përpiqen t’u bëjnë përshtypje zogjve dhe kuajve të tjerë.

Mendimet tona na bëjnë ata që jemi.

Njerëzit rrallë kanë sukses nëse nuk argëtohen në atë që po bëjnë.

Mos harroni se emri i një personi është për atë person tingulli më i ëmbël dhe më i rëndësishëm në çdo gjuhë.

Mbani mend, lumturia nuk varet nga kush jeni apo çfarë keni; varet vetëm nga ajo që mendoni.

Mos harroni, sot është e nesërmja për të cilën jeni shqetësuar dje.

Suksesi është të marrësh atë që dëshiron. Lumturia është të duash atë që merr.

Flisni me dikë për veten e tyre dhe ai do të dëgjojë për orë të tëra.

Dallimi midis vlerësimit dhe lajkave? Kjo është e thjeshtë. Njëra është e sinqertë dhe tjetra e pasinqertë. Njëra vjen nga zemra; tjetri nga dhëmbët jashtë. Njëri është altruiste; tjetra egoiste. Dikush admirohet universalisht; tjetri i dënuar botërisht.

Thelbi i të gjithë artit është të kesh kënaqësi në dhënien e kënaqësisë.

Çehra që dikush mban në fytyrë është shumë më e rëndësishme se rrobat që vesh në shpinë.

Mënyra e vetme për të marrë më të mirën nga një argument është ta shmangni atë.

Personi që kërkon të gjithë duartrokitjet e tij nga jashtë e ka lumturinë e tij në mbajtjen e tjetrit.

Njeriu i suksesshëm do të përfitojë nga gabimet e tij dhe do të provojë përsëri në një mënyrë tjetër.

Bota është plot me njerëz që janë rrëmbyes dhe egoistë. Pra, ai individi i rrallë që përpiqet me altruizëm t’u shërbejë të tjerëve ka një avantazh të madh.

Ekziston vetëm një mënyrë për të detyruar dikë të bëjë diçka. Dhe kjo është duke e bërë personin tjetër të dëshirojë ta bëjë atë.

Për të qënë interesant, duhet të jesh i interesuar.

E sotmja është pasuria jonë më e çmuar. Është e vetmja pronë e jona e sigurt.

Të gjithë kemi mundësi që nuk i dimë. Ne mund të bëjmë gjëra që as nuk e ëndërrojmë se mund t’i bëjmë.

Ne jemi të interesuar për të tjerët kur ata janë të interesuar për ne.

Kur kemi të bëjmë me njerëz, le të kujtojmë se nuk kemi të bëjmë me krijesa të logjikës. Kemi të bëjmë me krijesa emocionale, krijesa të mbushura me paragjykime dhe të motivuara nga krenaria dhe kotësia.

Kur fati të jep limona, bëj limonadë.

Kur i urrejmë armiqtë tanë, ne po u japim atyre fuqi mbi ne: fuqi mbi gjumin tonë, orekset tona, presionin e gjakut, shëndetin tonë dhe lumturinë tonë.

Ju mund të bëni më shumë miq në dy muaj duke u interesuar për njerëzit e tjerë sesa mund të bëni në dy vjet duke u përpjekur të bëni të tjerët të interesohen për ju.