“Kam dëgjuar se mënyra më e mirë për të ndihmuar njerëzit e varfër është të sigurohesh…”/ Thëniet më të Bukura të Sharma

©The Economic Times

Robin Sharma është një shkrimtar kanadez, më i njohur për serinë e tij të librave “Murgu që shiti Ferrarin e tij.”

Sharma ka botuar 12 libra të tjerë dhe themeloi kompaninë e trajnimit Sharma Leadership International.

Për lexuesit tanë ne kemi sjellë një përmbledhje të thënieve më të bukura nga librat e Sharmës.

Ne i lexojmë të gjitha komentet tuaja, dhe presim si gjithnjë të na thoni cilën prej thënieve mëposhtë pëleqyet më së shumti.

Kam dëgjuar se mënyra më e mirë për të ndihmuar njerëzit e varfër është të sigurohesh që të mos bëhesh njëri prej tyre.

Jepni atë që më së shumti dëshironi t’jua kthejnë.

“Unë MUND” është më e rëndësishëm se IQ-ja juaj.

Ne jemi të gjithë këtu për një arsye të veçantë. Ndaloni së qeni një i burgosur i së kaluarës suaj. Bëhuni arkitekti i së ardhmes tuaj.

Çdo gjë krijohet dy herë, fillimisht në mendje dhe më pas në realitet.

Ju nuk mund ta bëni dikë të ndihet mirë me veten derisa ju të ndiheni mirë
veten.

Investimi në veten tuaj është investimi më i mirë që do të bëni ndonjëherë. Jo vetëm që do të përmirësojë jetën tuaj, por do të përmirësojë jetën e të gjithë atyre që ju rrethojnë.

Veprimet më të vogla janë gjithmonë më të mira se qëllimet më fisnike.

Ndryshimi është më i vështirë në fillim, më i çrregullt në mes dhe më i miri në fund.

Ëndërrimtarët janë tallur si jopraktikë. E vërteta është se ata janë më praktike, pasi risitë e tyre çojnë në përparim dhe një mënyrë jetese më të mirë për të gjithë ne.

Qëllimi i jetës është jeta me qëllime.

Ajo që mendon shoqëria nuk më intereson. E vetmja gjë që ka rëndësi është se si e shoh veten. Unë e di kush jam. Unë e di vlerën e punës sime.

Mendja është një shërbëtore e mrekullueshme, por një pronare e tmerrshme.

Asnjëherë mos e anashkaloni fuqinë e thjeshtësisë.

Një herë kam lexuar se njerëzit që studiojnë të tjerët janë të mençur, por ata që studiojnë veten janë të ndritur.

Ndonjëherë suksesi nuk ka të bëjë me marrjen e vendimit të duhur, por më shumë me marrjen e një vendimi.

Asnjëherë mos u pendoni për të kaluarën tuaj. Përkundrazi, përqafoje si mësuese që është.

Shqetësimi e zbraz mendjen nga fuqia e tij dhe, herët a vonë, dëmton shpirtin.

Ne nuk jemi qenie njerëzore që kemi një përvojë shpirtërore, por jemi qenie shpirtërore që kanë një përvojë njerëzore.

E qeshura të hap zemrën dhe të qetëson shpirtin. Askush nuk duhet ta marrë jetën aq seriozisht sa të harrojë të qeshë me veten.

Njerëzit e mëdhenj nuk i bëjnë njerëzit e tjerë të ndihen të vegjël.

Të gjithë mendimtarët e mëdhenj fillimisht përqeshen – dhe përfundimisht nderohen.

Mos jetoni të njëjtin vit 75 herë dhe pastaj ta quani atë jetë.

Lumturia është një udhëtim, jo ​​një destinacion.

Asnjëherë mos ji i burgosur i së kaluarës tënde. Bëhuni arkitekti i së ardhmes suaj. Nuk do të jesh kurrë i njëjti.

Ajo që matet përmirësohet.

Do të preferonit ta jetonit jetën tuaj sipas miratimit të të tjerëve apo në përputhje me të vërtetën dhe ëndrrat tuaja?

Nuk është aq pasuruese ajo që do të merrni nga librat – është ajo që librat nxjerrin nga ju ajo që përfundimisht do të ndryshojë jetën tuaj.

Jeta duhej të të shkatërronte që të mund të rindërtoheshe.

Suksesi nga jashtë nuk do të thotë asgjë nëse nuk keni sukses edhe brenda.

Viktimat recitojnë problemet, drejtuesit japin zgjidhje.

Ne bëhemi të patrembur kur bëjmë gjërat që kemi frikë.

Humbja përgjatë rrugës suaj është pjesë e gjetjes së rrugës në të cilën duhet të jeni.

Njeriu nuk duhet të lejojë që ora dhe kalendari ta verbojnë deri në pikën sa të mos e shohë faktin se çdo moment i jetës është një mrekulli — dhe mister.

Dashuria për librat ishte gjithçka që më shpëtoi.

Që jeta juaj të jetë e mrekullueshme, besimi juaj duhet të jetë më i madh se frika juaj.

Rregulli i Lashtë i Njëzet e Njëshit: nëse bëni diçka për njëzet e një ditë me radhë, do të instalohet si zakon.

Dëshironi më shumë mirënjohje për gjithçka që bëni dhe kush jeni? Bëhu ai që u jep mirënjohje të tjerëve.

… të thuash se nuk ke kohë për të përmirësuar mendimet e tua dhe jetën tënde është si të thuash se nuk ke kohë të ndalosh për benzinë ​​sepse je shumë i zënë duke ngarë makinën. Në fund do t’ju shterojë.

Fermeri ka durim dhe i beson procesit. Ai thjesht ka besimin dhe mirëkuptimin e thellë se me përpjekjet e tij të përditshme, të korrat do të vijnë. Dhe pastaj një ditë, pothuajse nga askund, do të vijnë.

Vetëdija i paraprin zgjedhjes dhe zgjedhja i paraprin ndryshimit.

Gabimi eshte gabim vetem nese e ben dy here…

Ndoshta gjërat që na thyejnë zemrat janë pikërisht ato që shërbejnë për t’i hapur ato.

Jeta nuk ju jep gjithmonë atë që kërkoni, por gjithmonë ju jep atë që keni nevojë.

Jeta ka plane më të mëdha për ju nga sa mund t’i dini.

Unë qava sepse nuk kisha këpucë derisa pashë një njeri që nuk kishte këmbë.

Mendja është si çdo muskul tjetër në trupin tuaj. Përdoreni ose do të plogështohet.

Sepse në momentin që ndalon së bëri gjërat që të çuan në majën e malit është pikërisht momenti kur fillon rrëshqitjen deri në luginë.

Matni suksesin e ditëve tuaja me jetët e prekura kundrejt orëve të kaluara.

Ekziston një kurë për plakjen për të cilën askush nuk flet. Quhet të mësuarit.

Një ndjenjë e zjarrtë e pasionit është karburanti më i fuqishëm për ëndrrat tuaja.

Jini të durueshëm dhe jetoni me njohurinë se gjithçka që po kërkoni është e sigurt se do të vijë nëse përgatiteni për të dhe e prisni atë.

Mënyra e vetme për të përmirësuar nesër është të dini se çfarë keni bërë gabim sot.

Ndryshimi i qëndrueshëm ndodh vetëm kur ne zhvendosemi në një nivel emocional dhe jo logjik.

Njeriu më i pasur në botë, kam zbuluar që atëherë, nuk është personi që ka më shumë, por ai që ka më pak nevojë.

Çdo ditë, jeta do t’ju dërgojë dritare të vogla mundësish. Fati juaj përfundimisht do të përcaktohet nga mënyra se si i përgjigjeni këtyre dritareve të mundësive.

Grumbullimet e përditshme të përsosmërisë – me kalimin e kohës – bëhen një cunami suksesi.

Librat thjesht ju ndihmojnë të shihni atë që tashmë është brenda vetes suaj. Kjo është ajo që ka të bëjë me përndritjen.

Se sa lart do të ngriheni në jetën tuaj do të përcaktohet jo nga sa shumë punoni, por nga sa mirë mendoni.

Disa nga kënaqësitë më të mira të jetës janë ato më të thjeshtat. Pasurojeni jetën tuaj me më shumë prej tyre dhe zemra juaj do të jetë e lumtur.

Vizioni ynë do të bëhet i qartë vetëm kur të mund të shikoni në zemrën tuaj. Kush shikon jashtë, ëndërron; kush shikon brenda zgjohet.

Mbjell një mendim, korr një veprim. Korni një veprim, mbillni një zakon. Mbillni një zakon, korrni një karakter. Mbillni një karakter, ju korrni fatin tuaj.

Unë jam më shumë se sa dukem, e gjithë forca dhe fuqia e botës qëndron brenda meje.