“Kam dëgjuar shumë njerëz që gënjejnë veten e tyre, por ata kurrë…”/ Thëniet më të Bukura të Steve Martin

©Wikiemdia Commons

Stephen Glenn Martin është një aktor, komedian, shkrimtar, producent dhe muzikant Amerikan.

Gjatë karrierës së tij të shquar ai ka fituar pesë çmime Grammy, një çmim Emmy Primetime dhe u dha një çmim i Akademisë Nderi në Çmimet e 5-të vjetore të guvernatorëve të Akademisë në 2013.

Në 2004, Comedy Central e renditi Martinin në vendin e gjashtë në një listë të 100 komedianëve më të mirë të stand-up.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi sjellë një koleksion të disa prej thënieve më të bukura të tij.

Kam dëgjuar shumë njerëz që gënjejnë veten e tyre, por ata kurrë nuk mashtrojnë askënd.

Një ditë pa diell është, siç e dini, natë.

Më pëlqen një grua me kokë mbi shpatulla. I urrej qafat.

Unë besoj se seksi është një nga gjërat më të bukura, natyrore, të shëndetshme që paratë mund të blejnë.

Fatmirësisht, këmbëngulja është një zëvendësim i shkëlqyeshëm i talentit.

Është dhimbja ajo që ndryshon jetën tonë.

Djalosh, ata francezët! Ata kanë një fjalë të ndryshme për gjithçka.

Të flasësh për muzikën është si të kërcesh për arkitekturën.

Unë besoj se argëtimi mund të aspirojë të jetë art, dhe mund të bëhet art, por nëse vendos të bësh art je idiot.

Jini aq të mirë sa nuk mund t’ju injorojnë.

Unë besoj në barazi. Barazi për të gjithë. Pavarësisht se sa budallenj janë apo sa më superior jam ndaj tyre.

Ne kemi bërë qejf sonte … duke pasur parasysh se të gjithë do të vdesim një ditë.

Para se të kritikoni dikë, ecni një milje në këpucët e tij. Kështu që, kur ta kritikoni, do të jeni një milje larg dhe do të keni edhe këpucët.

Banjoja është një instrument kaq i gëzueshëm – nuk mund të këndosh një këngë të trishtuar në banjo – del gjithmonë kaq e gëzuar.

Ajo ka mësuar se trupi i saj është i çmuar dhe nuk duhet të ofrohet kurrë më me shkujdes, pasi mban një lidhje të drejtpërdrejtë me zemrën e saj.

Duhet të vazhdoj të marr frymë. Do të jetë gabimi im më i keq i biznesit nëse nuk e bëj.

Unë mendoj se kam bërë mjaft mirë, duke marrë parasysh se fillova me asgjë, përveç një tufë letre të zbrazët.

Operacioni ishte i suksesshëm, por kam frikë se mjeku ka vdekur.

Ju e dini se cili është problemi juaj, është se nuk keni parë mjaft filma – të gjitha gjëegjëzat e jetës marrin përgjigje në filma.

A ishim të bukur? Të gjithë ishim të bukur. Ishim në të njëzetat.

Kam zbuluar se – ashtu si në jetën reale – imagjinata ndonjëherë duhet të zëvendësojë mungesën e përvojës.

Apo mendoj shumë?

Ju dëshironi të dini se si mendoj se arti duhet t’u mësohet fëmijëve? Çojini në një muze dhe thoni: ‘Ky është art dhe ti nuk mund ta bësh.

Jini të mirë në mënyrë të pamohueshme.

Mendova se dje ishte dita e parë e pjesës tjetër të jetës time por rezulton se sot është.

Me një delikatesë të gëzuar ajo i ndau fiksimet e mia në tre kategori: të pranueshme, të papranueshme dhe gazmore.

… vetëm mos harro, e dashur, është dhimbja ajo që ndryshon jetën tonë.

Unë e hapa shfaqjen me këtë frazë: “Kam vendosur të jap shfaqjen më të madhe të jetës time! Oh, prit, më fal, kjo është nesër në mbrëmje.

Thjesht besoj se koha interesante në karrierë është ajo para-suksesit, çfarë i formësoi gjërat, si arritët në këtë pikë?

Një puthje mund të mos jetë e vërteta, por është ajo që dëshirojmë të ishte e vërtetë.