Këto Thënie për Martesën Duhet t’i Varni tek Koka e Shtratit

©shutterstock

Ekzistojnë mjaft teori për atë se çfarë i krijon marrëdhëniet e lumtura dhe si të kesh një martesë më të lumtur.

Ju nuk duhet të shikoni larg për të gjetur një bollëk citimesh nga shkencëtarë, autorë dhe shumë të tjerë që na kanë këshilluar se si të krijojmë vetë atë fundin tonë të lumtur.

Ne kemi mbledhur disa nga thënie më të mira për t’ju ndihmuar që të jetoni një jetë më të lumtur së bashku …

Fokusohuni në gjërat e mira

“Një martesë e lumtur nuk do të thotë të keni një bashkëshort të përsosur ose një martesë të përsosur. Thjesht do të thotë që keni zgjedhur të shikoni përtej papërsosmërive të të dyve. ”~ Fawn Weaver

Është e lehtë të anashkalojmë shqetësimet e vogla të partnerit tonë kur jemi përqendruar në cilësitë e mira që na tërheqin në radhë të parë. Qëndroni të përqendruar në atë që është e mirë.

Gjeni lumturinë tuaj

“Martesa nuk ju bën të lumtur – ju e bëni martesën tuaj të lumtur.” ~ Drs. Les & Leslie Parrott

Bëni diçka çdo ditë që ju bën të lumtur dhe marrëdhëniet tuaja do të përfitojnë. Ju nuk mund të jeni të lumtur në një lidhje, nëse nuk jeni të kënaqur me veten tuaj.

Falni papërsosmëritë

“Një martesë e suksesshme nuk është bashkimi i dy njerëzve të përsosur. Është ajo e dy njerëzve të papërsosur që kanë mësuar vlerën e faljes dhe pranimit.”~ Darlene Schacht

Falja është një përbërës kaq i rëndësishëm në marrëdhënie. Të përqëndrohesh në gjëra që të bëjnë të zemërohesh krijon një hapësirë ​​negative dhe të pengon të jesh vetja jote më e mirë.

Ajo fillon tek ti

“Suksesi në martesë nuk vjen thjesht përmes gjetjes së bashkëshortit të duhur, por përmes të qenit bashkëshorti i duhur.” Barnett R. Brickner

Përpjekja për të ndryshuar partnerin tuaj nuk do të shërbejë, kështu që përqendrohuni në kontributin tuaj. Merreni vetëm me atë që mund të kontrolloni.

Bëjeni martesën tuaj një përparësi

“Martesa nuk është një emër; është një folje. Nuk është diçka që merrni. Është diçka që ju bëni. Është mënyra se si e doni partnerin tuaj çdo ditë.”~ Barbara De Angelis

Ndaloni së shikuari martesën si një gjë dhe filloni ta mendoni atë si pjesë tuajën. Kujdesuni për të, ushqejeni atë dhe lëreni të rritet.

Shpreheni dashurinë tuaj çdo ditë

“Dobësia më e madhe e shumicës së njerëzve është hezitimi i tyre për t’u thënë të tjerëve se sa shumë i duan ata ndërsa janë akoma gjallë.” ~ Orlando Battista

Jini të hapur me shprehjet tuaja të dashurisë.

Shijojeni të mirën

“Martesa është si një verë e shkëlqyer, ajo bëhet më mirë me moshën.” ~ E panjohur

Vlerësimi dhe shijimi i të mirës në marrëdhënien tuaj tërheq më shumë të mira dhe marrëdhënia juaj bëhet më e fortë dhe më e mirë.

Bëjeni një prioritet kujdesin për veten

“Një nga dhuratat më të mëdha që mund t’i jepni burrit tuaj është tërësia juaj.” Stormie Omartian

Ju nuk mund të kujdeseni për marrëdhëniet tuaja nëse nuk kujdeseni për veten tuaj. Bëjeni atë një përparësi.

Mësoni nga e kaluara dhe ëndërroni për të ardhmen

“Martesa. Është si një hekurudhë kulturore e bërë me dorë. Ajo i lidh njerëzit me të kaluarën dhe i udhëzon ata drejt së ardhmes.”~ Diane Frolov

Gjeni mësimet nga e kaluara dhe përdorni ato për t’ju ndihmuar të formoni të ardhmen tuaj.

Mësoni diçka të re çdo ditë

“Një martesë e mirë është ajo që lejon ndryshimin dhe rritjen e individëve dhe në mënyrën se si ata shprehin dashurinë e tyre.” ~ Pearl Buck

Mësoni të doni të mësuarit. Mësimi është çelësi i rritjes dhe evolucionit. Dhe rritja është çelësi i marrëdhënieve të forta.

Jetoni të tanishmen

“Dashuro sikur të mos kishte të nesërme, dhe nëse e nesërmja vjen, dashuroni përsëri.” ~ Max Lucado

Qëndroni të përqendruar në ato që janë me të vërtetë të rëndësishme dhe mos lejoni që shpërqendrimet e jetës t’ju bëjnë të mos jetoni momentin.

Shijoni njëri-tjetrin

“Në martesë, kur nderojmë dhe festojmë njëri-tjetrin, jemi të lirë të jemi njerëzit më të mirë që mund të jemi.” ~ Drs. Les & Leslie Parrott

Bëjeni çdo ditë një festë të së mirës në marrëdhënien tuaj dhe të njëri-tjetrit.

Bëhuni të sjellshëm dhe bujarë

“Një martesë e mirë është një garë e bujarisë.” ~ Diane Sawyer

Bëni diçka të veçantë çdo ditë. Një shënim i vogël, një filxhan kafe e papritur ose një telefonatë e thjeshtë përshëndetëse, do t’ju çojë shumë përpara për t’i treguar partnerit tuaj se sa i vlerësoni.

Veprimet flasin më shumë se fjalët

“Çiftet e martuar që e duan njëri-tjetrin i tregojnë njëri-tjetrit një mijë gjëra pa folur.” ~ Proverb Kinez

Sigurohuni që veprimet tuaja tregojnë dashurinë tuaj. Shpesh herë ato që bëni dhe si i bëni ato thonë më shumë sesa të shprehni dashurinë tuaj me fjalë.

Investoni kohën tuaj

“Sa më shumë të investosh në një martesë, aq më e vlefshme bëhet.” ~ Amy Grant

Asgjë nuk e zë vendin e kohës që kalohet në marrëdhëniet që kanë më shumë rëndësi.

Jepni liri

“Bëni një listë me dhjetë gabimet e bashkëshortit tuaj, të cilat, për hir të martesës tuaj, ju gjithmonë do t’i anashkaloni. Ju mund të jetoni me ato dhjeta.”~ J & G Murphy

Duhet të ketë gjëra që ju shqetësojnë për partnerin tuaj. Merrni një angazhim t’i pranoni ato dhe t’i anashkaloni ato.

Janë ato gjërat e vogla

“Janë gjërat e vogla që na mbajnë bashkë. Këto gjëra të vogla do të më bëjnë që të dua përgjithmonë.”~ Sonia Schaad

Nuk janë gjestet madhështore që tregojnë dashuri, janë të gjitha gjërat e vogla që bëjmë çdo ditë.

Jini mbështetës

“Mbështetuni në pikat e forta të njëri-tjetrit. Falni dobësitë e njëri-tjetrit.” ~ E panjohur

Është e lehtë të jesh në një marrëdhënie kur gjërat po shkojnë mirë, por janë periudhat e vështira që forcojnë lidhjen. Mos harroni të jeni aty, jini mbështetës dhe kërkoni ndihmë kur ju nevojitet.

Mirëmbajtja ka rëndësi

“Një marrëdhënie është si një shtëpi. Kur një llambë drite digjet, ju nuk shkoni për të blerë një shtëpi të re, ju ndryshoni llambën.” E panjohur

Sigurimi i marrëdhënies suaj kërkon një kujdes të rregullt. Ajo bëhet më e kushtueshme nëse prisni shumë gjatë.

Mendoni lirshëm

“Nëse doni të dini se ku është zemra juaj, shikoni se ku shkon mendja juaj kur endet.” ~ E panjohur

Nxitja e mendjes suaj krijuese, menduese do t’ju mbajë të lumtur në marrëdhëniet tuaja.

Jini të përkushtuar

“Martesa arrihet si angazhim gjatë gjithë jetës pa klauzola shpëtimi.” Dr James Dobson

Është me të vërtetë e thjeshtë, duhet të jesh i gatshëm të kalosh luginat aq sa të jesh i gatshëm të kalosh majat. Vendoseni të gjithën brenda dhe qëndroni në të për një kohë të gjatë.

Këto 21 rregulla për një martesë të lumtur janë një kujtesë e mirë për të gjitha marrëdhëniet, jo vetëm për martesat.