“Lumturia është kur ajo që mendoni, ajo që thoni dhe ajo që bëni janë…”/ Thëniet më të Bukura për Lumturinë

©Depositphotos.com, ©Depositphotos.com

Të qenit të lumtur është diçka që secili prej nesh e përcakton, nuk është diçka që e gjejmë jashtë vetes, është brenda nesh dhe zgjedhjes sonë.

Njerëzit më të lumtur duket se janë ata që nuk kanë asnjë arsye të veçantë për të qenë të lumtur, përveçse të jenë të tillë.

Lumturia është kur ajo që mendoni, ajo që thoni dhe ajo që bëni janë në harmoni.

Lumturia është një ndjenjë e thellë lulëzimi, jo thjesht një ndjenjë e pëlqyeshme ose emocion kalimtar, por një gjendje optimale e të qenit.

Shumica e njerëzve janë po aq të lumtur sa vendosin të jenë.

Ne nuk qeshim sepse jemi të lumtur – jemi të lumtur sepse qeshim.

Mendoni për të gjithë bukurinë e mbetur akoma përreth jush dhe jini të lumtur.

Gëzimi varet plotësisht nga ju dhe ka për të qenë gjithmonë kështu.

Jini të lumtur pa asnjë arsye, si një fëmijë. Nëse jeni të lumtur për një arsye, jeni në telashe, sepse kjo arsye mund të merret nga ju.

Sekreti i të qenit i lumtur është të pranosh ku je në jetë dhe të përfitosh sa më shumë nga çdo ditë.

Asgjë nuk mund t’ju sjellë lumturi përveç vetes.

E vetmja gjë që do t’ju bëjë të lumtur është të jeni të lumtur me atë që jeni, dhe jo me atë që njerëzit mendojnë se jeni.

Më pëlqeu jeta ime kur nuk kisha asgjë… dhe më pëlqeu ideja e të qenit i lumtur me mua.

Bëhu i lumtur që je ti. Duaji të metat e tua. Zotëroni tiparet tuaja. Dhe dijeni që ju jeni po aq të përsosur sa kushdo tjetër, pikërisht si jeni.

Ata që mund të qeshin pa shkak ose kanë gjetur kuptimin e vërtetë të lumturisë ose janë çmendur krejt!

Lumturia e vërtetë lind, në radhë të parë, nga kënaqësia prej vetvetes.

Nëse doni që të tjerët të jenë të lumtur, praktikoni dhembshuri. Nëse doni të jeni të lumtur, praktikoni dhembshuri.

Duhet shumë pak për të bërë një jetë të lumtur; gjithçka është brenda jush, në mënyrën tuaj të të menduarit.

Lumturia nuk duhet të ndiqet… ajo thjesht duhet të zgjidhet.

Talenti për të qenë i lumtur është të vlerësosh dhe të pëlqesh atë që ke, në vend të asaj që nuk ke.

Jini të lumtur me atë që keni. Jini të ngazëllyer për atë që dëshironi.

Nëse të qenit i lumtur është i rëndësishëm për ju, provoni këtë: në vend që të pendoheni për gjithçka që ju mungon, festoni gjithçka që keni.

Unë thjesht e gjej veten të lumtur me gjërat e thjeshta. Duke vlerësuar bekimet që Zoti më dha.

Lumturi nuk është të kesh atë që dëshiron. Është të vlerësosh atë që ke.

Që kur lumturia dëgjoi emrin tënd, ajo ka vrapuar nëpër rrugë duke u përpjekur të të gjejë.

Thjesht mendoni sa të lumtur do të ishit nëse do të humbnit gjithçka që keni tani, dhe pastaj do ta merrnit përsëri.

Nuk është puna ime të të bëj të lumtur. Është puna juaj të mësoni se vetëm ata që heqin dorë nga egoizmi për të gjetur lumturinë e tyre e gjejnë atë.

Arti i të qenit i lumtur qëndron në fuqinë e nxjerrjes së lumturisë nga gjërat e zakonshme.

Lumturia nuk është diçka e gatshme. Ajo vjen nga veprimet tuaja.

Shumë persona kanë një ide të gabuar se çfarë përbën lumturinë e vërtetë. Nuk arrihet përmes vetëkënaqësisë, por nëpërmjet besnikërisë ndaj një qëllimi të denjë.

Lumturia nuk është një stacion ku arrini, por një mënyrë udhëtimi.

Nuk më intereson të kem para. Ka të bëjë me të qenit i lumtur, o njeri.

Ne të gjithë jetojmë me objektivin për të qenë të lumtur; jetët tona janë të ndryshme dhe prapë të njëjta.

Lumturia nuk mund të udhëtohet, të zotërohet, fitohet, vishet ose konsumohet. Lumturia është përvoja shpirtërore e të jetuarit çdo minutë me dashuri, hir dhe mirënjohje.

Lumturia, jo në një vend tjetër, por në këtë vend… jo për një orë tjetër, por këtë orë.

Thelbësoret e mëdha të lumturisë janë: diçka për të bërë, diçka për të dashuruar dhe diçka për të cilën duhet të shpresosh.

Asnjëherë nuk mund të jesh vërtet i lumtur nëse vazhdon t’i mbash ato kujtime të këqija që të bëjnë të trishtohesh.

Të bësh atë që të pëlqen është liri. Të të pëlqejë ajo që bën është lumturi.