“Lutja është e shkëlqyeshme, por ndonjëherë ju duhet edhe…”/ Thëniet më të Bukura nga Taraji P. Henson

©alamy

Ajo themeloi një organizatë jofitimprurëse të quajtur Fondacioni Boris Laurence Henson.

Shëndeti mendor është diçka që hidhet poshtë në kulturën tonë. Askush nuk i merr seriozisht këto çështje. Duke u thënë prindërve ose të afërmve tuaj më të mëdhenj se jeni të stresuar ose që po përballoni vështirësi emocionale, do ju duket sikur po tregoheni dramatik në vend të një klithme për ndihmë. Shpesh ata do t’ju këshillojnë të luteni.

Lutja është e shkëlqyeshme, por ndonjëherë edhe ju duhet terapi.

Mendimi i terapisë mund të jetë me të vërtetë i frikshëm, sepse askush nuk dëshiron t’i tregojë një të huaji për punët e tyre, veçanërisht atyre që duken ndryshe ose që nuk përballen me betejat me të cilat ti po bërballesh.

Në përgjithësi, njerëzit e zinj nuk kanë opsione pozitive për të shprehur emocionet e tyre, kështu që ne jemi të detyruar t’i ndrydhim ato.

Shëndeti mendor është i rëndësishëm për të gjithë njerëzit e çdo race.

Të gjithë ne meritojmë të jetojmë një jetë pa depresion, ankth dhe pafalësi. Shpresoj se këto citate do të frymëzojnë një ndryshim në ju.

Zoti na ka dhënë dhuratën më të madhe.

Dashuria është dhurata më e madhe që na ka dhënë Zoti. Është falas.

Jetoni me pozitivitet.

Nuk duhet jeni negativë, sepse nëse e bëni këtë, atëherë nuk ka përparim. Nuk ka lëvizje përpara. Ju duhet të shikoni gjithmonë anën e ndritshme të gjërave ..

Dije kush je.

Në fund të ditës, unë qëndroj për atë që jam. Unë jam një person i mirë.

Pavarësisht se ku fillon jeta tek ju, mund ta ndryshoni atë për mirë.

Njerëzit kanë një anë të mirë dhe një anë të errët, dhe varet nga ne se në cilën mënyrë do t’i jetojmë jetët tona. Edhe nëse filloni nga ana e errët, nuk do të thotë që ju duhet të vazhdoni udhëtimin tuaj në këtë mënyrë. Ju gjithmonë keni kohë ta ndryshoni atë.

Ju jeni përgjegjës për lumturinë tuaj.

Varet nga ju përgjegjësia për mënyrën se si ndiheni nëse nuk jeni të lumtur. Lumturia juaj qëndron në duart tuaja. Ju nuk mund të mbështeteni tek një burrë për t’ju bërë të lumtur ose për t’ju plotësuar. Çdo gjë fillon tek ju.

Sfidoni veten.

Unë jam gjithmonë e interesuar të sfidoj veten time dhe ta shtyj atë përpara, dhe të shoh se sa larg mund të shkoj.

Mos lejoni që frika e të tjerëve t’ju pengojë.

Nëse i dëgjoni njerëzit dhe lejoni që njerëzit të shfaqin frikën e tyre mbi ju, nuk do të jetoni.

Ju kurrë nuk jeni shumë të moshuar për të ndjekur ëndrrat tuaja.

Unë nuk i kam dëgjuar njerëzit negativë kur thonin,” Je shumë e moshuar për të shkuar në Kaliforni, nëse nuk ia del deri në moshën 25 vjeç, nuk do t’ia dalësh kurrë më “Unë do të mbush 46 këtë vit. Unë thjesht po prek sipërfaqen. Unë sapo kam filluar.

Mos lejoni që njerëzit negativë të mos ju lejojnë të arrini qëllimet tuaja.

Po sikur t’u besoja atyre njerëzve që më thanë që kur mbeta shtatzënë në kolegj nuk do të mund ta mbaroja kurrë atë? Unë e përshkova atë fazë me djalin tim në krahë dhe ia dola.

Pasioni nxit ëndërrimin.

Unë nuk kam lindur me “këmishë”. Kam pasur një pasion, kam pasur një ëndërr dhe e bëra realitet dhe e ndoqa ëndrrën time.

Mos e zbeh dritën tënde për të tjerët.

Mos e zbeh ndonjëherë dritën për të bërë dikë tjetër të ndjehet rehat. Zoti ju dha atë dritë për ta ndarë me botën. Nëse dikush nuk mund të marrë nga shkëlqimi juaj, jepni me mirësjellje pak hije dhe urojini një udhëtimit të mbarë. Më e rëndësishmja, lutuni që ata të marrin dritën që Zoti u dha atyre.

Bëhu ndryshimi.

Jam ndjerë e detyruar të hidhem në veprim. Ju e dini që ata thonë se është e lehtë të ulesh dhe të ankohesh, por duhet të jesh ndryshimi që dëshiron të shohësh.

Ndikimi që kemi tek të tjerët është i vlefshëm.

Ajo që më jep kënaqësinë më të madhe është numri i njerëzve tek të cilët mund të ndikoj me dhuratën time, me atë që bëj. Kjo është gjëja më e rëndësishme për mua, më e rëndësishme se çdo trofe apo çmim.

Thyerja e zemrës zbulon forcën tuaj të brendshme.

Thyerja e parë e zemrës më tregoi se ajo që nuk të vret të bën më të fortë

Kini kujdes sepse të gjithë po përballen me diçka, edhe nëse nuk mund ta shihni atë.

Çdo njeri po përballet me një lloj trishtimi. Mund të mos e kenë të shkruajtur në ballë, por është aty nëse vështroni më thellë.

Ndani bekimet tuaja me botën.

“Babai im më thoshte gjithmonë,” Nëse je e bekuar, atëherë është detyra jote të dalësh në botë dhe të bekosh dikë tjetër. “Nëse unë kam gjithçka, çfarë është ajo gjithçka nëse nuk mund ta ndaj? Njerëzit e bëjnë botën të lëvizë. Ne kemi nevojë për njëri-tjetrin.

Zoti është i rëndësishëm në jetën tonë.

Unë jam asgjë pa Zotin.

Qeshni

Unë përpiqem ta shikoj veten time si një komediane. Unë qesh shumë me veten time dhe nuk e marr veten shumë seriozisht.

Paraja nuk ju bën të lumtur.

Paraja nuk i largon të gjitha. Paratë nuk rregullojnë asgjë. Unë njoh njerëz që janë të të shumë të pasur dhe që janë njerëzit më të mjerë në botë.

Në marrëdhënie, përvojat kanë më shumë rëndësi sesa mosha.

Unë e di se çfarë dua. Ai e di se çfarë dëshiron. Mosha me të vërtetë nuk ka rëndësi.  Ekperienca është përvoja në jetë që do të na moshojë.

Trupi juaj është krejtësisht i papërsosur.

Diversiteti i trupit është shumë i rëndësishëm. Ndjeheni si:” Epo, nuk përshtatem sepse dukem në një mënyrë të caktuar. Epo, ju dukeni në një mënyrë të caktuar sepse Zoti ju bëri dhe ju jeni të përsosur.

Moda nuk vlen sa jeta e kafshëve.

Unë nuk mendoj se një qenie e gjallë duhet të vuajë për hir të modës, pikë. Fundi i diskutimit. Ju nuk duhet të vrisni një kafshë vetëm sepse doni të ndjeni të nxehtë dhe të komplimentoheni.

Nënat beqare meritojnë po aq mirëkuptim sa edhe nënat e martuara.

Hiri dhe mirëkuptimi për zgjedhjet familjare të grave të martuara mund të dhurohet. Njerëzimi i nënave beqare vjen me pikëpyetje, tallje dhe pyetje gjykuese.

Kur takoj një person dhe aty ka kimi, nuk mund ta fsheh energjinë. Më duhet të mësoj më shumë rreth tij, dhe sapo të ndihem e sigurt, kam ikur, jam dashuruar dhe i jap çdo gjë nga vetja!

Mos u frikësoni të ngriheni pasi jeni rrëzuar.

Pavarësisht sa shpesh mund të biem, ajo që ka më shumë rëndësi është sa herë ngrihemi.