“Mendoj se paratë i prishin shumicën e gjërave, pasi ato bëhen forca kryesore…”/ Thëniet më të Bukura të Harveyt

©Wikimedia Commons

Paul Harvey Aurandt ishte një transmetues radio amerikan për ABC News Radio.

Ai transmetoi Lajme dhe komente në mëngjes dhe në mesditë gjatë ditëve të javës dhe në mesditë të shtunave dhe gjithashtu segmentet e tij të famshme The Rest of the Story.

Nga viti 1951 deri në 2008, programet e tij arritën deri në 24 milionë njerëz në javë. Paul Harvey News u transmetua në 1200 stacione radio, në 400 stacione të Rrjetit të Forcave Amerikane dhe në 300 gazeta.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë ne kemi sjellë një koleksion të thënieve më të bukura të Harvey.

Mendoj se paratë i prishin shumicën e gjërave, pasi ato bëhen forca kryesore motivuese.

Një burrë do të heqë dorë pothuajse nga çdo gjë përveç vuajtjes së tij.

Një gjë e mrekullueshme për të qeshurën e vërtetë është se ajo thjesht shkatërron çdo lloj sistemi të ndarjes së njerëzve.

Aktrimi ka të bëjë me falsifikimin. Ne të gjithë jemi shumë të mirë në mashtrimin e gjërave për të cilat nuk kemi kompetencë.

Siç e dimë të gjithë, është më e lehtë të bësh gjëra të parëndësishme që janë urgjente sesa të bësh gjëra të rëndësishme që nuk janë urgjente, si të menduarit. Dhe është gjithashtu më e lehtë të bëjmë gjëra të vogla që dimë se mund të bëjmë, sesa të fillojmë me gjëra të mëdha për të cilat nuk jemi aq të sigurt.

Kreativiteti nuk është talent. Është një mënyrë operimi.

Katërqind vjet më parë, do të na kishin djegur për këtë film (The Life of Brian). Tani, unë po sugjeroj që ne kemi bërë një avancim.

Ai që qesh më shumë, mëson më së miri.

E kam mjaft të lehtë të portretizoj një biznesmen. Të qenit i butë, mjaft mizor dhe i paaftë më vjen natyrshëm.

Disa herë kam bërë një zgjedhje të gabuar duke shmangur një përballje të nevojshme.

Unë mendoj se problemi me njerëzit si ky është se ata janë aq budallenj sa nuk e kanë idenë se sa budallenj janë.

Më parë dëshiroja shumë e shumë gjëra, por tani kam vetëm një dëshirë, dhe ajo është të heq qafe të gjitha dëshirat e tjera.

Unë takoj gjithmonë njerëz të rinj dhe lista ime e miqve duket se ka ndryshuar mjaft.
Nuk po them se Obama ka të drejtë për gjithçka. Sigurisht që jo. Ai mund të ketë gabim në një sërë gjërash. Por ajo që di është se ai sillet si një njeri shumë, shumë i shëndoshë pothuajse gjatë gjithë kohës.

Jam i mahnitur nga mënyra sesi e qeshura të lidh me njerëzit. Është pothuajse e pamundur të ruash çfarëdo lloj distance apo ndonjë ndjesi hierarkie shoqërore kur thjesht ulërin nga e qeshura. E qeshura është një forcë për demokracinë.

Njerëzit që mund të ndryshojnë dhe të ndryshojnë përsëri janë shumë më të besueshëm dhe më të lumtur se ata që nuk munden.

E qeshura është një forcë për demokracinë.

Asgjë nuk do t’ju ndalojë të jeni krijues në mënyrë më efektive sesa frika për të bërë një gabim.

Një nga profesorët tanë e përshkroi një leksion si ‘një proces mistik me të cilin shënimet në bllokun e pedagogut kalojnë në bllokun e studentit, pa kaluar në mendjen e asnjërit’.

Vetëm disa gjëra në jetë kanë pak rëndësi. Pjesa tjetër nuk ka fare rëndësi.

Teknologjia më frikëson për vdekje. Është projektuar nga inxhinierë për t’u bërë përshtypje inxhinierëve të tjerë. Dhe ata vijnë gjithmonë me broshurat udhëzuese që janë shkruar nga inxhinierë për inxhinierë të tjerë – kjo është arsyeja pse pothuajse asnjë teknologji nuk funksionon kurrë.

Ideja se duhet të mbrohesh nga çdo lloj emocioni i pakëndshëm është ajo që unë absolutisht nuk e abonoj.

Njerëzit më kreativë e kanë këtë lehtësi fëmijërore për të luajtur.

Gjëja e trishtueshme për marrëzinë e vërtetë është se nuk mund të bësh absolutisht asgjë për të.

Kjo është gjëja e jashtëzakonshme në lidhje me krijimtarinë: nëse thjesht e mbani mendjen tuaj të mbështetur ndaj temës në një mënyrë miqësore, por këmbëngulëse, herët a vonë do të merrni një shpërblim nga pavetëdija juaj.

Shumë njerëz ngatërrojnë të qenit serioz me të qenit solemn. Ne nuk e dimë se nga i marrim idetë tona. Ajo që dimë është se nuk i marrim nga laptopët tanë.

Epo, e vetmja mënyrë për të marrë një rol kryesor është nëse e shkruaj.

Kur arrin moshën time, dhe tani jam 66 vjeç, kupton se bota është një çmendinë dhe se shumica e njerëzve gjithsesi veprojnë në fantazi. Pra, kur e kuptoni këtë, nuk ju shqetëson shumë.

Ti e kupton kur rritesh se pothuajse askush nuk e di se për çfarë po flet.

Nuk duhet të jesh Dalai Lama për t’u thënë njerëzve se jeta është ndryshim.

Nëse doni punëtorë krijues, jepuni atyre kohë të mjaftueshme për të luajtur.

Gazetarët britanikë priren të besojnë se njerëzit që bëhen të mirë në diçka e bëjnë këtë sepse kërkojnë famë dhe pasuri. Kjo sepse këto janë motivet e vetme të njerëzve që bëhen gazetarë britanikë. Por disa njerëz, që veprojnë në nivele më të larta të shëndetit mendor, ndjekin aktivitete sepse në të vërtetë i duan ato.

Macet janë shumë inteligjente në të gjitha gjërat për të cilat macet duhet të jenë inteligjente.

Sjelljet vërtet të mira janë, në fund të fundit, në thelb një mënyrë për të moderuar egoizmin e dikujt, shpesh në shërbim të konsiderimit të egos së të tjerëve. Edhe nëse është bërë kryesisht për shfaqje, është ende një fillim.

Vura re vite më parë se kur njerëzit (përfshirë edhe veten time definitivisht) janë të shqetësuar, ata priren ta zënë veten me aktivitete të parëndësishme, sepse këto shpërqendrojnë dhe për këtë arsye reduktojnë përvojën e tyre aktuale të ankthit. Të qëndrosh plotësisht i palëvizshëm do të thotë të ndiesh frikën në intensitetin e saj maksimal, kështu që në vend të kësaj ju zhyteni duke bërë gjëra sikur të keni, në një farë mënyre misterioze, kohë të shkurtër.