“Mënyra më e thjeshtë për të matur një vend është të shohësh sesa duan të hyjnë dhe sa duan të…”/ Thëniet më të Bukura të Blair

©Wikimedia Commons

Anthony Charles Lynton Blair (lindur më 6 maj 1953) është një politikan britanik i cili shërbeu si Kryeministër i Mbretërisë së Bashkuar nga 1997 deri në 2007 dhe udhëheqës i Partisë Laburiste nga 1994 deri në 2007.

Për lexuesit tanë ne kemi sjellë një përmbledhje të disa prej thënieve të tij më të bukura në lidhje politikën, e lidershipin.

Si gjithnjë, në përfundim të leximit, mos harroni të na thoni cilën prej thënieve të Blair vlerësuat më së shumti.

Arti i udhëheqjes është të thuash jo. Është shumë e lehtë të thuash po.

Një mënyrë e thjeshtë për të matur një vend është të shikosh se sa duan të hyjnë dhe sa duan të dalin prej tij.

Ndonjëherë është më mirë të humbasësh dhe të bësh gjënë e duhur sesa të fitosh dhe të bësh gjënë e gabuar.

Toleranca jonë është pjesë e asaj që e bën Britaninë Britani. Pra, përshtatuni me të, ose mos ejani këtu.

Gjëja e vetme më e vështirë për të kuptuar nga një politikan praktik është se shumica e njerëzve, në shumicën e rasteve, nuk mendojnë për politikën gjatë gjithë ditës.

Unë mendoj se jeta është një dhuratë nga Zoti dhe duhet jetuar plotësisht dhe me qëllim.

Unë dua që djali im të rritet në një vend ku njerëzit janë më të fuqishëm se qeveria dhe jo anasjelltas.

Përgjigja e Tony Blair kur u pyet nga një prej anëtarëve të parlamentit të tij se pse ai beson kaq shumë në Amerikën: “Një mënyrë e thjeshtë për të matur një vend është të shikosh se sa duan të hyjnë… Dhe sa duan të dalin.

Unë dua një Britani që është një komb, me vlera dhe qëllime të përbashkëta, ku merita është para privilegjit, të kandidojë për shumicën jo për pakicën, të fortë dhe të sigurt për veten brenda dhe jashtë vendit.

Për shumicën e njerëzve normalë, politika është një mjegull e largët, herë pas here irrituese.

Ajo që ka rëndësi është ajo që funksionon.

Unë nuk kam ardhur në politikë për të ndryshuar Partinë Laburiste. Kam ardhur në politikë për të ndryshuar vendin.

Politika mund të jetë arti i së mundshmes, por të paktën në jetë, jepi një shans edhe të pamundurës.

E drejta për të kërkuar më të mirën dhe për të refuzuar më të keqen dhe për ta bërë këtë jo për shkak të pasurisë suaj, por statusit tuaj të barabartë si qytetar, kjo është pikërisht ajo që duhet të përfaqësojë Partia Laburiste moderne.

Unë di vetëm atë që besoj.