“Mësoni nga e djeshmja, jetoni për të sotmen, shikoni të nesërmen, pushoni…”/ Thëniet më të Bukura të Sparkit

©Wikimedia Commons

Charles Monroe “Sparky” Schulz ishte një karikaturist amerikan dhe krijues i stripit komik Peanuts.

Ai vlerësohet gjerësisht si një nga karikaturistët më me ndikim të të gjitha kohërave.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë ne kemi sjellë një koleksion të bukur të thënieve të tij, dhe si gjthnjë, të bindur se do të kënaqeni shumë duke i lexuar, presim të na thoni cilën prej thënieve mëposhtë pëlqyet më së shumti.

Mësoni nga e djeshmja, jetoni për të sotmen, shikoni të nesërmen, pushoni këtë pasdite.

E tëra që ju duhet është dashuria. Por edhe pak çokollatë herë pas here nuk të bën dëm.

Unë e dua njerëzimin … janë njerëzit që nuk i duroj dot!

Lumturia është një qenush i ngrohtë.

Cila është e mira e të jetuarit nëse nuk provoni disa gjëra?

Unë mendoj se kam zbuluar sekretin e jetës – thjesht sillu vërdallë derisa të mësohesh.

Gjatë gjithë jetës së tij ai u përpoq të ishte një person i mirë. Shumë herë, megjithatë, ai dështoi. Në fund të fundit, ai ishte vetëm njeri. Ai nuk ishte qen.

Mos u shqetësoni se bota po mbaron sot. Tashmë është nesër në Australi.

Të ushtruarit është një fjalë e ndyrë. Sa herë që e dëgjoj laj gojën me çokollatë.

Mungesa e bën zemrën të bëhet më e dashur, por sigurisht që e bën pjesën tjetër tënde të vetmuar.

Lumturia është të zgjohesh, të shohësh orën dhe të zbulosh se të kanë mbetur edhe dy orë për të fjetur.

Vetëm mos harroni, se kur jeni mbi kodër, do filloni të merrni shpejtësi.

Mendoj se kam frikë nga të qënit i lumtur sepse sa herë që bëhem shumë i lumtur gjithmonë ndodh diçka e keqe.

Bëhu vetvetja. Askush nuk mund të thotë se po e bën gabim.

Në Librin e Jetës, përgjigjet nuk janë te faqja e fundit.

Unë kurrë nuk kam bërë një gabim në jetën time. Mendova se e bëra një herë, por gabova.

Asnjëherë mos qëndroni në shtrat natën duke i bërë vetes pyetje që nuk mund t’i përgjigjeni.

Lumturia është çdokush dhe gjithçka që dashurohet nga ju.

Nuk ka barrë më të madhe se potenciali i madh.

Nuk ka asgjë më tërheqëse sesa një buzëqeshje e këndshme.

Asnjë problem nuk është aq i madh apo aq i ndërlikuar sa nuk mund t’i ikësh!

Kam hequr dorë nga përpjekjet për të kuptuar njerëzit shumë kohë më parë. Tani i lë ata në përpjekje për të më kuptuar mua!

Gjithmonë duket më e errët pak para se të bëhet plotësisht e zezë.

Ndonjëherë shtriheni në shtrat natën dhe nuk keni asnjë gjë të vetme për t’u shqetësuar … Kjo gjithmonë më shqetëson!

Ankthet e mia kanë ankthe.

Jeta është si një kaush akulloreje, duhet ta lëpish ditë pas dite.

Të vallëzosh do të thotë të jetosh!

Nëse shtrëngoni dhëmbët dhe tregoni vendosmëri të vërtetë, gjithmonë do të keni një shans.

Njerëzit nuk duhet të vihen në siklet vetëm sepse kapen duke u sjellur pak si të çmendur.

Nëse do të më jepej mundësia t’i paraqisja një dhuratë brezit të ardhshëm, do të ishte aftësia për secilin individ të mësonte të qeshte me veten e tij.

Eshtë ose grip ose dashuri … Simptomat janë të njëjtat.

Në një ditë të bukur si kjo do të ishte më së miri të qëndroni në shtrat që të mos ngriheni dhe ta prishni atë!

Këshilla për bukurinë. Si të dukeni më i ri: Mos lindni kaq shpejt.

Vetëm në matematikë mund të blini gjashtëdhjetë pjepër dhe askush nuk pyet se çfarë dreqin po ndodh me ju.

Unë po vdes dhe gjithçka që dëgjoj janë fyerje!

Dashuria nuk është të dish se për çfarë po flet.

Nuk ka rëndësi se çfarë besoni për aq kohë sa jeni të sinqertë.

Nuk ka kuptim të bësh shumë lehje nëse nuk ke asgjë për të thënë.

Mos u bë një gjethe … Bëhu një pemë!

Jeta është plot zgjedhje, por asnjëherë nuk i merrni!

Ju përpiqeni për pak lumturi, dhe çfarë merrni? Disa kujtime dhe një stomak të majmë!