“Mësoni nga gabimet e të tjerëve. Ju kurrë nuk mund të jetoni aq gjatë sa t’i bëni…”/ Thëniet më të Bukura të Groucho

©Wikimedia Commons

Julius Henry “Groucho” Marx ishte një komedian amerikan, aktor, shkrimtar, skenarit, dhe yll i filmit, radios, dhe televizionit.

Ai konsiderohet gjërësisht si një prej komedianëve më të mirë të Amerikës.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë ne kemi sjellë në koleksion të thënieve të tij më komike, dhe në përfundim të leximit, presim të na thoni cila prej tyre ju bëri të qeshni më së shumti.

Unë e shoh televizionin si shumë edukues. Sa herë që dikush e ndez, unë shkoj në dhomën tjetër dhe lexoj një libër.

Mësoni nga gabimet e të tjerëve. Ju kurrë nuk mund të jetoni aq gjatë sa t’i bëni të gjitha vetë.

Unë kurrë nuk i harroj fytyrat, por në rastin tënd do të jem i lumtur të bëj një përjashtim.

Sekreti i jetës është ndershmëria dhe sjellja e drejtë. Nëse mund t’i falsifikoni këto, ia dolët.

Kam kaluar një mbrëmje krejtësisht të mrekullueshme, por nuk ishte kjo.

Këto janë parimet e mia, dhe nëse nuk ju pëlqejnë … kam të tjera.

Unë nuk jam shumë i dhënë pas realitetit, por mbetet vendi i vetëm për të ngrënë një vakt të mirë.

Nëse nuk po argëtoheni, po bëni diçka gabim.

Nëse një mace e zezë kalon rrugën tuaj, kjo nënkupton që macja po shkon diku.

Lum ata që janë çarë në jetë, sepse aty do të lejojnë të hyjë dritë.

Ndërsa paratë nuk mund ta blejnë lumturinë, sigurisht që ju lejojnë të zgjidhni formën e mjerimit që dëshironi.

Disa njerëz pretendojnë se martesa ndërhyn në romancë. Nuk ka dyshim për këtë. Në çdo kohë që keni një romancë, gruaja juaj do të ndërhyjë.

E djeshmja ka vdekur, e nesërmja nuk ka ardhur akoma. Kam vetëm një ditë dhe do të jem e lumtur në të.

Unë kam veç respekt për ju – dhe prej këtij jo fort shumë.

Kam ndërmend të jetoj përgjithmonë, ose të vdes duke u përpjekur.

Thjesht më jep një shtrat të rehatshëm, një qen, një libër të mirë dhe një grua. Atëherë nëse mund ta bëni qenin të shkojë diku dhe të lexojë librin, mund të argëtohem pak.

Vetëm 1 në 1000 burra është lider – 999 të tjerët ndjekin gratë.

Çfarëdo që të jetë, unë jam kundër.

Jeta është një trill i disa miliardë qelizave që janë “ti” për ca kohë.

Pse, shikomë mua. Unë kam punuar fort dhe kam arritur nga asgjëja në një gjendje të varfërisë ekstreme.

Unë jam i lirë nga të gjitha paragjykimet. I përçmoj të gjithë njësoj.

Herën tjetër kur të shoh, ma kujto të mos flas me ty.

Mosha nuk është një temë veçanërisht interesante. Çdokush mund të plaket. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të jetoni sa më gjatë.

Ose ky njeri ka vdekur ose ora ime është ndalur.

E vetmja e qeshur e vërtetë vjen nga dëshpërimi.

Martesa është një institucion i mrekullueshëm … por kush dëshiron të jetojë në një institucion?

Shërbimi i dhomës? Më sillni një dhomë më të madhe.

Nëse e keni dëgjuar këtë histori më parë, mos më ndaloni, sepse do të doja ta dëgjoja përsëri.

Do ta shtyj leximin e Lolitës për gjashtë vjet të tjera derisa të mbush 18 vjeç.

Duhet ta pranoj, kam lindur në moshë të vogël.

Para se të flas, kisha diçka të rëndësishme për të thënë.

Një dolli për gratë dhe të dashurat tona … mos u takofshin kurrë!

E kam kërkuar një vajzë si ty – jo ty, por një vajzë si ty.

Një burrë është po aq i moshuar sa gruaja për të cilën ndjen.

Një shtrat spitali është një taksi e parkuar me matësin në punë.

Nuset e Hollivudit mbajnë buqetat dhe hedhin dhëndurët.

Nëse e keni të vështirë të qeshni me veten tuaj, unë do të isha i lumtur ta bëja atë për ju.

Ajo është aq e dashuruar me mua, sa nuk di asgjë. Kjo është arsyeja pse ajo është e dashuruar me mua.

Pas çdo burri të suksesshëm qëndron një grua, pas saj qëndron gruaja e tij.

Përshëndetje, unë duhet të largohem.

Drejtësia ushtarake është për drejtësinë ajo që është muzika ushtarake për muzikën.

Çdo mëngjes kur hap sytë them me vete: Unë, jo ngjarjet, kam fuqinë të bëhem i lumtur ose i palumtur sot.

Nuk është e nevojshme të keni të afërm në Kansas City për të qenë të pakënaqur.

Burri nuk e kontrollon fatin e tij. Gratë në jetën e tij e bëjnë këtë për të.

Martesa është shkaku kryesor i divorcit.

Ju mund të largoheni me pushime. Ose mund të largoheni për një minutë dhe me pushime.